Nog iets meer dan twee maanden en dan is het alweer zover; Halloween. In Nederland wordt er steeds vaker meegedaan met dit Amerikaanse feest. De één vindt het geweldig, de ander laat het rustig aan zich voorbijgaan. Voor kinderen is het meestal wél een feest, zeker als ze er op de basisschool ook enige aandacht aan besteden. In dit artikel laat ik je dan ook zien wat je allemaal samen met je kind kunt knutselen voor Halloween.

Halloween knutselen

Maak je eigen mummie

Hoe leuk is deze mummie? Wat je nodig hebt voor dit knutselwerkje is zwart papier of zwart vilt/stof, wit garen en gele ogen. Ook jongere kinderen kunnen dit prima maken, al dan niet met een beetje hulp van mama of papa.

Spinnenwebballonnen

Deze ballonnen zijn erg gaaf. Het enige wat je nodig hebt is een ballon, wit garen, lijm en een paar nepspinnen.

Spookjes

En wat dacht je van deze spookjes? Door een paar stroken toiletpapier achter een wit papierenbord te plakken, een mond uit te knippen en ogen op te plakken, heb je deze leuke spookjes.

Waxinelichthouders

Sfeer in huis brengen maar wel in een Halloweenstijl? Laat je kinderen dan een paar glazen potjes omtoveren! Met wat verf en zwart papier maken ze de leukste en engste creaties.

Oude planken

Heb je nog wat oude planken liggen? Gooi ze dan niet weg! Met een beetje verf kunnen jullie hier nog heel enge Halloweencreaties van maken.

Bladerspookjes

Zoek buiten een aantal mooie, grote bladeren en leg deze thuis in de witte verf. Wanneer ze goed opgedroogd en hard zijn, teken je er twee ogen en een mond op en je hebt heel unieke spookjes!

Papieren pompoenen

Laat je kinderen zelf een pompoen maken op een papieren bordje. Misschien hebben ze wat hulp nodig met het uitknippen maar verder kunnen ze dit prima zelf. Wie maakt de engste pompoen?

Dennenappelspinnetje

Heb je een trip naar het bos gepland? Neem dan wat dennenappels mee naar huis. Daar kun je namelijk heel leuke spinnetjes van knutselen!

Spokenslinger

Ook leuk is deze spokenslinger. Door simpelweg ringen aan elkaar te verbinden en aan die ringen verschillende, zelfgemaakte, spoken op te hangen creëer je een heel leuke slinger.

Kartonnen heks

Wist je dat je met een simpele eierdoos, wat groene verf, zwart touw en zwart papier een uitstekende heks kunt maken?

Creatief met handen en voeten

Door je eigen handen en voeten in de verf te zetten kun je ook heel leuke creaties maken, bijvoorbeeld Frankenstein!

Fluffy spookjes

Deze spookjes zijn ook heel makkelijk door jongere kinderen te maken. En ze zijn ook nog eens hartstikke leuk!

Enge lantaarns

Deze lantaarns zijn heel leuk en zorgen ook voor een beetje sfeer en verlichting wanneer het buiten donker is.

Halloweenslijm

Leuk voor de kinderen die gek zijn op slijm; Halloweenslijm! Groene slijm met heel veel verschillende ogen erin.

Heksenketel

Hoe leuk is deze heksenketel nou? Ideaal om met de iets jongere kinderen te gaan maken.

Haunted house

Wil je nou echt iets spectaculairs maken? Wat denk je van een huis gemaakt van ijsstokjes? Supergaaf!

Zoals je ziet zijn er ontzettend veel dingen te maken als het gaat om Halloween. Met de meest simpele dingen maak je de leukste creaties samen met je kinderen! Maar van al dat knutselen krijg je natuurlijk wel trek, dat snap ik maar al te goed. Daarom heb ik ook nog een lijstje gemaakt met dingen die je samen met de kinderen zou kunnen maken om vervolgens heerlijk samen op te eten!

Eetbare knutsels

Oreospinnen

Door simpelweg wat dropveters tussen de Oreo’s te plakken en eetbare ogen bovenop, maak je leuke en eetbare spinnen.

Zombiekoekjes

Heel simpel te maken, en heerlijk om op te eten! Het enige wat je nodig hebt voor de opmaak zijn schrijfstiften. Wel degene die speciaal voor koekjes zijn natuurlijk.

Chocovleermui