Halloween vieren wordt steeds populairder in Nederland. Naast trick en treat waarbij de kinderen langs de deuren lopen, zijn er steeds meer pretparken of andere uitstapjes die in deze tijd van het jaar (valt vaak samen met de herfstvakantie) de deuren openen en het hele park in stijl aankleden. Alvast een voorproefje op het winterseizoen rond de kerstvakantie. Bij de één blijft het bij spookverhalen vertellen en een pompoen, bij andere parken zijn er echte scary nights met enge karakters die je de stuipen op het lijf jagen. Voor jong en oud ieder wat wils dus!

Halloweenmuseum

Ook dit jaar is er weer een speciaal Halloweenmuseum, dit jaar staat dat in het teken van het tweede leven! Bedoelen ze dan leven na de dood met spoken en geesten of hebben we het over recycling van oude erfstukken? Heb jij wel eens in een echte vuilnisbelt gekeken? Het is echt niet allemaal troep! Ongelooflijk wat je er allemaal kan vinden tussen het gespuis wat hier rondzwerft. In het Halloweenmuseum komt alles tot leven! Daarnaast worden er speciale griezelavonden georganiseerd.

Meer informatie vind je hier.

Griezelen – Huis ten Bergh

Tijdens de herfstvakantie kun je in het kasteel een gruwelijk griezelige kasteeltocht meemaken. Het kasteel is natuurlijk een superplek om te griezelen, met al die enge nisjes, gangen en kelders…. Het programma is geschikt voor meisjes en jongens vanaf 5 jaar. Ouders en grootouders zijn van harte welkom om mee te doen. Kinderen worden uitgenodigd om zo eng mogelijk verkleed naar het kasteel te komen!

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Huis ten Bergh kasteel: Rondleiding met kinderen

Heksenverhalen de Peel

Een avondwandeling in De Groote Peel is bijzonder en ook een beetje spannend. Kun je daar wel tegen? Kom dan zaterdag 13 oktober genieten en griezelen tijdens een sfeervolle wandeling met spannende heksenverhalen.

Heksen spreken al eeuwenlang tot de verbeelding, zodat er veel verhalen over heksen de ronde doen. Sommige zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen, andere zijn fictief. Ze werden vaak verteld om mensen bang te maken of om het volk op te zetten tegen mensen, meestal vrouwen, die werden beschuldigd van hekserij. Gevolg van die angst en beschuldigingen was een gruwelijke heksenvervolging, die veel onschuldige slachtoffers maakte, zelfs in de Peelstreek.

Veel verhalen over heksen, verzonnen of ‘echt’, zijn opgeschreven en van generatie op generatie overgeleverd. Genoeg materiaal dus voor een Heksenverhalenavond op zaterdag 13 oktober. Dan delen vijf leden van Vertelclub Veldhoven die je onderweg tegenkomt elk een heksenverhaal, ook uit het grijze verleden van De Peel. Na afloop brandt de vuurkorf en is er een drankje bij de Peelboerderij.

Meer informatie vind je hier.

Halloweenfair West-Friesland – De Gouwe Stek

Halloweenfair West-Friesland is ondertussen een heel begrip geworden in West-Friesland (NH), en gaat tijdens de Herfstvakantie van start op de camping De Gouwe Stek“ in Bovenkarspel. Het terrein wordt omgetoverd tot een “Halloween Wereld” waar jong en oud vele uurtjes zoet kunnen zijn. Dit om weer duizenden bezoekers uit heel Nederland te kunnen ontvangen en te vermaken. Een beetje eng, maar met een knipoog. Met een supergezellige (avond)braderie met 50 standhouders, lekker eten, live entertainment, figuranten en bijna 20 activiteiten zoals “Pompoen boogschieten”, “Chemisch graaien” en “Bot vangen”. Met Marshmallows roosteren, schminken en een nieuw, spannend spookdoolhof wat op zaterdagavond, samen met het sfeervol verlichte terrein voor de volwassenen, een beetje spannender zal zijn. Ook kun je kans maken op de befaamde Koentje Pompoentjebokaal met de Miss & Mr. Halloweenverkiezing” of win een leuke prijs met “pompoen snijden”.

Meer informatie vind je hier.

Halloween – Buytendelft

Bij stadsboerderij Buytendelft wordt ook Halloween gevierd. Kom verkleed als een echte spook of monster, griezel mee met de spooktocht en luister naar griezelverhalen. We hebben horen fluisteren dat de heks er ook weer zal zijn…. Daarnaast is er een programma waarbij er tegen betaling activiteiten worden georganiseerd van pompoem uithollen tot cupcakes versieren of popcorn maken en natuurlijk een echte spooktocht mag ook niet ontbreken. Het schminken en griezelverhaal op de hooizolder zijn gratis te bezoeken. In het restaurantje kan je tussendoor wat eten.

Meer informatie vind je hier.

Griezelsteede – Griftpark

De speeltuin en kinderboerderij in het Griftpark wordt omgetoverd tot Griezelsteede. Kinderen mogen in hun engste outfit komen. Er is onder meer een spookhuis, een griezelspeurtocht, een slaapstal en een knutselruimte. Kinderen kunnen zich laten schminken, dansen, eten en huiveren tijdens griezelverhalen bij het kampvuur.

Meer informatie vind je hier.

Grimm & Gruwel – Hans en Grietje Zeewolde

Rond Halloween strijkt Circus Grimm & Gruwel neer bij Hans & Grietje in Flevoland. Met obscure acts en spectaculaire verhalen neemt Grimm&Gruwel je mee naar een heel andere wereld: een wereld van waarzeggers en freakshows, klunzige clowns en allerlei andere rariteiten! Dit Grimmige evenement vindt plaats rondom De Grote Snoeptoren. Op gezette tijden vertrekt er een spookachtige tocht over het terrein van Hans & Grietje, waarbij je allerlei gruwelijke figuren tegen het lijf kunt lopen …. Aan het begin van de avond is er een aangepast programma dat ook geschikt is voor de jongere bezoekers.

Meer informatie vind je hier.

Happy Halloween & Halloween Island – Forteiland Pampus

Het mysterieuze fort met zijn nauwe gangen en verborgen kamers verandert tijdens Halloween in het grootste en mooiste spookhuis van het land. Er komen drie routes door het authentieke fort. Eentje is meer happy dan scary (voor de kleintjes), maar die andere twee… Vet eng zijn ze.

Eind oktober is het voor kinderen twee weken lang Happy Halloween op Pampus. Ze kunnen knutselen (Vliegende Vleermuizen maken!) en de Spooky Black Light Speurtocht volgen. Kinderboekenschrijver Roel de Jong komt spannende verhalen vertellen en Pauline van Het Schminkpalet tovert iedereen zo om tot griezelfiguur. Of wil je kind liever een te gekke tattoo van haar, met of zonder glitters. Dat kan ook! Verder kan iedereen verkleed op de foto gaan. Of in de Vieze Dingen Kamer viezigheid van vroeger ruiken, voelen, zien… De vogelaars komen ook nog langs! Ook laten telegrafisten je kinderen het geheimschrift van de soldaten ontdekken: Morsecode!

Geen hel zonder hemel, dus naast de twee gruwelijke 12+ routes is er tijdens een weekend ook veel griezelig leuks voor kids en mensen die weer opgelucht adem willen halen. Voor de kleintjes is er een eigen Happy Halloween loop-en-doeroute door het fort. Veilig afgeschermd van al het nare gespook voor de 12-plussers. Tijdens de route komen ze onder andere langs een verhalenverteller, een waarzegster en een lieve heks waarmee ze op de foto mogen. Ook is er voor de kleintjes Trick or Treat. Laat ze aanbellen bij de voordeur van het forthuis en heel hard Trick or Treat! of Je snoep of je leven! roepen, dan kan er zomaar iets leuks gebeuren…

Meer informatie vind je hier.

Heksendoorn – Hellendoorn

Tijdens Heksendoorn in oktober, heeft Opperheks Odelia het voor het zeggen in Avonturenpark Hellendoorn. De hele familie kan genieten van haar magische, spannende maar vooral gezellige wereld met nieuwe shows en attracties. Zo hebben Kareltje en Jasmijn samen met Odelia een speciale theatershow, kun je op avontuur in het doolhof, opent het Horror Hotel ook dit jaar haar deuren en is er een echte magic show met illusionisme in de Discovery Club.

Houd je van een beetje griezelen? Dan kun je lekker griezelen tijdens de Heksendoorn-avonden. Op deze avonden wordt het allemaal net een beetje spannender. Alle bekende attracties zijn open, er lopen vanaf 18.00 uur griezels door het park en er is een tweede spookhuis geopend. De Heksendoorn-avonden duren tot 20.00 uur en worden afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow om 20:15 uur.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Avonturenpark Hellendoorn & Slidepark

Happy Halloween – Drievliet

Tijdens de herfstvakantie is het extra griezelig in Familiepark Drievliet. Voor families met kinderen wordt er Happy Halloween gevierd met vrolijke heksen en spoken. Er is een gezellige Halloweenmarkt met spannende artikelen en waar kinderen leren hoe je van een pompoen een lantaren kan maken. Wie graag anderen wil laten schrikken kan zich gratis als griezel laten schminken. Het familierestaurant Paviljoen in Drievliet is omgetoverd tot griezelrestaurant met speciale heksenmenu’s. Een bezoek brengen aan het Spookmuseum van Drievliet is ook een hele belevenis. Het wordt bewoond door skeletten, trollen en andere vreemde griezels. Voor de wat oudere bezoekers die echt willen griezelen, komen aan het eind van de dag de spoken daar tot leven. In het Parktheater van Drievliet worden dagelijks spannende shows in de sfeer van Halloween gepresenteerd. Hier zijn wij vorig jaar geweest met Halloween en was heel leuk ook met jonge kinderen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Familiepark Drievliet; van achtbanen tot attracties voor jonge kinderen

Halloween – Drouwenerzand

Halloween bij Drouwenerzand is geschikt en bedoeld voor het hele gezin! Een Halloweendag is ècht anders dan anders. Het gehele park is in Halloweensfeer met o.a.: strobalen, pompoenen, kalebassen, uitgeholde pompoenen met lichtjes, maïsstengels etc.. Naast alle attracties kun je gratis naar het Halloweenhuis, Huyze den Vilder en Haunted House. Er staat een extra tent in het park, deze is voorzien van kachels, dus lekker behaaglijk. In de middag en avond lopen er ‘vriendelijke’ Halloweenfiguranten door het park, leuk voor de kinderen om mee op de foto te gaan. Tóch te eng? Ga dan naar de souvenirwinkel, haal een voordelige toverstaf en steek deze in de lucht om de griezels op afstand houden. Kinderen t/m de basisschoolleeftijd mogen tijdens de Halloweendagen verkleed komen. Op Halloween Square worden smakelijke braad- en curryworsten en churros bereid. Het Halloweenhuis (14.00 – 21.00 uur) en Haunted House (18.00 – 21.00 uur) hebben een adviesleeftijd van 12 jaar en ouder. Huyze den Vilder (13.00 – 17.00 uur) is geschikt voor alle leeftijden, maar gericht op kinderen ca. 4 tot 10 jaar. De avond wordt beëindigd met een spectaculair vuurwerk!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Drouwenerzand

Halloween – Julianatoren

Op alle openingsdagen in oktober is het een héél klein beetje griezelig bij Kinderpretpark Julianatoren. Maar vooral heel gezellig! Want als de eerste blaadjes van de bomen vallen is het tijd voor Halloween. Het park is daarom prachtig versierd. Kom verkleed en show je outfit op de Griezelcatwalk en maak kans op te gekke prijzen. Spook mee bij Jul’s Griezelfeest. Maak een tocht door het Griezeldoolhof, gemaakt van stro, waarin echte griezels ronddwalen. Dans de griezelpassen mee met Julia tijdens haar Halloween Dansles. En griezel samen met Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Jul & Julia tijdens de Spookshow “De spoken van Griezelstijn”. #HalloweenindeJulianatoren is te gek!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Halloween bij Koningin Julianatoren Apeldoorn

Kinder Halloween – Speelpark Klein Zwitserland

Griezel, gruwel, spook en spanning! Officieel valt Halloween op 31 oktober, maar in Speelpark Klein Zwitserland kun je de hele maand gezellig beven en bibberen. Het park is schitterend versierd met honderden pompoenen en vliegende vriendelijke spoken. Ook kun je Halloween Avonturenuurtjes beleven zoals pompoen snijden en je kunt zelf marshmallows roosteren. De Adventure Golfbaan is in oktober volledig in Halloweensfeer. Je beleeft het allemaal bij grootste Halloweenfeest voor kinderen in Nederland!

Meer informatie vind je hier.

Halloween – Plaswijckpark

Deze herfstvakantie is het weer griezelen geblazen in Plaswijckpark. We hebben kriebelende kruipers, heksen, spoken en andere engerds. De hele week zijn er spookachtige activiteiten en voor de echte helden zijn er ook dit jaar weer speciale avondopenstellingen. ‘s Avonds worden de echte griezels wakker, dus pas maar op!

Je kunt de hele herfstvakantie van 11:00 uur tot 17:00 uur knutselen, heksenbezems maken of geschminkt worden als je favoriete griezel. Zoek je meer spanning? Kom dan in het donker Plaswijckpark ontdekken. Pas wel op want dan sluipen er flink wat engerds rond. Ze zitten door het park verstopt. Op woensdag kun je ‘s avonds van 18:00 tot 21:00 uur komen griezelen. Wij houden hiervoor een adviesleeftijd tot en met 7 jaar aan. Vrijdagavond is voor de echte durfals. Dan kun je griezelen van 19:00 uur tot 22:00 uur. Wij houden hiervoor een adviesleeftijd van 8 tot en met 12 jaar aan.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Plaswijckpark Rotterdam; (Indoor) speeltuin, dierentuin en nog veel meer! 

Halloween Days & Nights – Toverland Sevenum

Attractiepark Toverland presenteert op zes avonden in oktober de populaire Halloween Nights. Met drie nieuwe scare zones en meer karakters dan ooit wordt dit de spannendste editie tot nu toe. Tijdens de Halloween Days in de herfstvakantie vinden er tevens extra Halloween-activiteiten voor kinderen plaats.

Tijdens de Halloween Nights worden bezoekers de stuipen op het lijf gejaagd in vijf scare zones, twee spookhuizen en een doolhof. Drie scare zones zijn nieuw: In Morgana’s Frozen Souls is de hoofdrol weggelegd voor ijsheks Morgana, die met haar ijskoude magie over Avalon wil heersen. Clowns zetten de boel op stelten in Cirque en in Shadows Of The Sea dolen angstaanjagende zeewezens rond. Er worden maar liefst tachtig karakters ingezet. De avonden wordt afgetrapt met een grote Halloween-parade.

Het overdekte themagebied Land van Toos staat tijdens de herfstvakantie in het teken van Happy Halloween. Fladderende spoken, griezelige heksen en spannende pompoenen hebben hun intrek genomen in het themagebied. Daarnaast kunnen jonge bezoekers genieten van een speciale Halloween-show en een heus griezeldoolhof.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Toverland Sevenum met kinderen

Halloween Fright Nights – Walibi Flevo

Voor de echte thrill-seekers (dus niet geschikt met jonge kinderen) zijn er de Halloween Fright Nights bij Walibi Flevo. Er zijn zes horror houses (waar apart voor betaald moet worden) en 7 scare zones ieder met een eigen thema. Daarnaast is er een party dj die muziek draait en zijn er diverse shows die je de stuipen op het lijf kunnen jagen. Durf jij dit aan?

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit; Walibi Holland met (jonge) kinderen; prijzen en ook leuke attracties?

Halloween Griezel Express

Bij de treinreis van de Halloween-Griezel-Express is niets zoals het lijkt. Met het invallen van de schemer komt Herr Hoff – de vloek van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij – samen met andere duistere figuren tot leven. De weerloze reizigers van de vorige editie van de Griezel-Express hebben meerdere trauma’s opgelopen, wat er precies is gebeurd is nog altijd een raadsel. Tijdens deze editie reis je mee in één van onze zitrijtuigen om te genieten van deze bloedstollende reis. Plotseling komt de stoomtrein tot stilstand op het verlaten station van Loenen. Loenen is omgetoverd tot een spookstation, gaat het jou lukken om na afloop van de route door dit spookstation en omliggende weilanden weer in de trein te stappen om terug te keren naar het beginstation?

Let op: Minimumleeftijd 14 jaar en vanaf 16 jaar zonder begeleiding.

Meer informatie vind je hier.

Halloween Kermis – Leidsche Rijn

De kermis in Leidsche Rijn begint in Halloweensfeer en wordt later omgezet in een heuse Oktoberfestsfeer. Er is voor iedere leeftijd iets te beleven op de Kermis. Voor de durfals (12+) is er onder andere de Booster: een eenarmige mega hoge draaiende attractie die je op 40 meter hoogte brengt. Ook kun je in de WIP met zijn snel draaiende zitbank en in de breakdance met draaiende armen en bakjes. Voor het hele gezin zijn er de botsauto’s, de bungee-trampoline en verschillende gokzaken. Uiteraard zijn er ook een kinderdraaimolen, minizweef en de lucky duck.

Meer informatie vind je hier.

Met korting naar een Halloweenuitje?

Vakantieveilingen heeft ook dit jaar weer diverse aanbiedingen waarbij je tegen scherpe kortingen kan kopen voor de leukste Halloweenuitjes. Van kindvriendelijk griezelen in Julianatoren tot een bezoek aan de Halloween Scare Nights in Walibi Flevo. Neem dus snel even hier een kijkje!

Mis je nog een uitje in dit overzicht? Stuur me dan even een mailtje!

Lees ook

Linda van Aken