Onmisbaar in de speelgoed ‘verzameling’ van een jongen is toch wel een speelgoedgarage. Bij voorkeur een houten, die zijn over het algemeen een stuk robuuster en kunnen meer hebben. Zodat je zoon zich niet hoeft in te houden als hij aan het spelen is. Want boys will be boys! Een houten garage is over het algemeen niet heel klein, dus is het fijn als het een onderdeel is van ander speelgoed zoals de Haba houten rollebollebaan waar je zowel met knikkers als met auto’s op kan rijden!

Wat zit er in de doos

Als je de doos openmaakt zitten daar een aantal onderdelen in; het grootste is de garage zelf. Een houten garage met twee verdiepingen en stickers om de garage aan te kleden. Zo zie je duidelijk waar de parkeervakken staan en andere afbeeldingen. Daarnaast twee bergdelen die naar de eerste of de tweede verdieping leiden. Deze baan is ook aan te sluiten op de overige wegonderdelen van de Rollebollenbaan. Aan het einde vind je een oranje eindstuk dat schuin afloopt. Dus ook als je het niet combineert met ander speelgoed, kun je hier prima mee spelen.

Spelen maar

In het begin spelen de kinderen alleen met de garage, doordat er twee verdiepingen zijn en er twee autootjes bij zitten, hebben ze al snel onderling een verdeling gemaakt en zijn ze allebei in hun eigen spel verdiept. De auto wordt gewassen in de wasstraat, wordt geparkeerd of er moet getankt worden.

Als het spel een beetje inzakt haal ik de tas met de andere sets van de rollebollenbaan erbij. Al snel wordt er een enorm circuit aangelegd en spelen ze verder. Zoonlief is al snel helemaal verdiept in een experiment; niet met de auto’s maar met de grote houten knikkers. Want hoe ver rolt die precies? En gaat hij hard genoeg om vervolgens de zwaartekracht te trotseren om bij een andere set de baan omhoog te maken. Helaas, wat we ook proberen, dat zit er niet in. Of hij gaat niet hard genoeg en rolt weer terug (wat ook een leuk spelletje is) of hij gaat te hard en vliegt uit de bocht. Ook na het proberen van verschillende afstanden blijkt de ideale oplossing er niet tussen te zitten. Wel zijn we al snel weer een uur verder ;-)

Dit bewijst maar weer dat het speelgoed niet alleen leuk is voor jongere kinderen, maar ook oudere kinderen. Nadat het speelgoed beneden weer is opgeruimd en op zijn kamer ligt, treffen we als we middernacht gaan kijken een nieuwe baan aan in zijn kamer. Blijkbaar is hij wakker geworden en is hij heel stil gaan spelen (of in ieder geval stil genoeg om door de tv overstemd te worden) ;-)

En als je er niet mee speelt?

Doordat hij met oog voor detail is ontworpen is hij niet alleen leuk om mee te spelen, maar staat hij ook heel decoratief in de kinderkamer. Maar goed ook, want hij is niet klein en neemt een hoop ruimte in.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)