Skip to Content

Groentesap recepten; snel en eenvoudig dagelijks hoeveelheid groenten bestellen

Groentesap recepten; snel en eenvoudig dagelijks hoeveelheid groenten bestellen

We horen het allemaal regelmatig, maar vinden het moeilijk om ons er ook aan te houden – iedereen zou 250 gram groente per dag moeten eten of drinken met behulp van groentesapjes. Dat is mooi gezegd en je wilt je er als verantwoordelijke mama ook graag aan houden.

Maar als je naast een verantwoordelijke mama vooral ook een drukke mama bent, is het niet altijd even makkelijk om die limiet te halen.

Je hoeft jezelf daar echter absoluut niet schuldig over te voelen. Wist je namelijk dat maar liefst 95 procent van alle Nederlanders deze aanbevolen hoeveelheid groente van 250 gram per dag niet haalt?

Gelukkig is er een heel makkelijk en snel alternatief om ervoor te zorgen dat jij en je kind toch jullie vitamientjes binnenkrijgen. Gezonde groentesapjes!

Waarom moeten we zoveel groente eten?

Misschien vraag je jezelf wel af waarom je elke dag zoveel groente moet eten? Het klinkt cliché, maar groente is erg goed voor jou en je gezin. Groente levert heel veel voedingsstoffen, waar dan weer tegenover staat dat er weinig calorieën in zitten.

Je kunt er dus ook zoveel van eten als je maar wilt, zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken over je gewicht. Je lichaam zal je zelfs dankbaar zijn.

Er zijn heel wat positieve gezondheidseffecten op te noemen die op gaan treden als je genoeg groente eet. Zo heb je als je groente eet minder kans op hartziektes of het krijgen van een beroerte.

Daarnaast neemt de kans op darmkanker af, net als het risico op diabetes type 2 en longkanker (en nóg een heel lange lijst aan ziektes).

Laten we het nog even over de voedingsstoffen hebben

Als jij en je kind genoeg groente eten, dan kunnen jullie er op rekenen dat jullie heel wat goede voedingsstoffen binnen gaan krijgen.

We hebben het dan o.a. over vitamine C, wat je vooral in spruitjes,  broccoli en rode paprika tegenkomt. Foliumzuur, wat heel belangrijk is voor de groei, vind je vooral in bladgroenten, terwijl het bloeddrukregulerende kalium vooral terug te vinden is in tomaat en sla.

De groene groenten zijn goed voor je ijzer, terwijl de in alle groenten voorkomende koolhydraten je minimale natuurlijke suikers geven. Je ziet, groente is echt goed voor je!

Ja maar, groentes zijn ook behoorlijk veel werk!

Natuurlijk weet je wel dat het belangrijk is om veel groentes te eten en dit lekker klaar te maken voor jezelf en voor je gezin.

Je wordt er als je de school van je kind binnenloopt, waarschijnlijk binnen 50 meter wel door een poster, of je vrienden om je heen, aan herinnerd dat je kind ook genoeg groente binnen moet krijgen.

Maar het klaarmaken van groente is vaak een behoorlijke klus, waar je als hardwerkende mama niet altijd evenveel tijd voor hebt.

Daar komt natuurlijk ook nog bij dat niet alle groentes even lekker zijn… Denk maar terug aan je eigen jeugd, waarin je waarschijnlijk ook wel flink hebt gemopperd als je iets op je bord kreeg wat je helemaal niet lekker vond.

Zit je er wel elke dag op te wachten om een gevecht te hebben met je kind over het al dan niet opeten van die bloemkool, spruitjes, bietjes, witlof of spinazie?

Maar ja, zo krijgen je kinderen niet genoeg groente binnen en word jij weer opgezadeld met een huizenhoog schuldgevoel. Gelukkig is daar wel wat aan te doen.

Biologische groentesapjes recepten

Die dagelijkse strijd om het eten is heel eenvoudig te vermijden. Als je jouw kind groentesap te drinken geeft, dan krijgt hij of zij die vitamines, mineralen en alle andere gezonde voedingsstoffen alsnog binnen!

Het mooie hieraan is dat het mogelijk is om een sapje te maken dat vol zit met gezonde ingrediënten, maar dat daarbij vooral ook heel lekker is.

Er zijn heel wat verschillende combinaties te bedenken waar groentes in zitten waar kinderen, als het op hun bord ligt hun neus voor optrekken, maar die in combinatie met andere ingrediënten opeens heel lekker zijn.

Denk bijvoorbeeld aan bleekselderij, gemberwortel, spinazie en boerenkool. Deze kan je maken in een blender, centrifuge, slowjuicer of cold press.

Je kunt ook eindeloze variaties maken en bijvoorbeeld de kliekjes aan groentes die je niet meer gebruikt en misschien wel in de vuilnisbak belanden, gebruiken om een sapje te maken.

Je kunt natuurlijk zelf experimenteren door verschillende groentes bij elkaar te stoppen, en dan aan te vullen met fruit of andere ingrediënten voor de smaak.

Grote kans dat jij en je kind die sapjes heel erg lekker gaan vinden, jullie krijgen de juiste voedingsstoffen binnen en die glazen vol met gezondheid zijn straks leeg.

Alleen, er blijft nog wel een probleem over. Die sapjes maken is ook tijdrovend en zorgt achteraf voor veel rommel in de keuken! Je kunt natuurlijk zelf in de keuken aan de slag gaan om een slowjuice te maken met een handig apparaat dat je in de winkel hebt gekocht.

Maar ook dat kost veel tijd en het is altijd maar afwachten of het resultaat wel helemaal is waar je op had gehoopt. Gelukkig kan je ook online sapjes bestellen, zoals bij Sap.je.

Zeg hallo tegen een gezonder leven

Zo, nu hoef je jezelf er geen zorgen meer over te maken of jij en je kind wel genoeg groente binnen gaan krijgen op een dag.

Daarbij hoef je jezelf er ook niet meer druk over te maken dat je straks zo lang in de keuken moet staan om al die groente en hun voedingsstoffen op tafel te krijgen. Kijk gewoon even in het assortiment van deze online winkel voor een biologisch groentesapje dat jou en je kind wel aanspreekt.

Alles wordt dan ook nog eens in mooie, glazen flesjes bezorgd op de dag en tijdstip wanneer het jou uitkomt. Je krijgt de sapjes in diepgevroren staat afgeleverd, zodat je deze lange tijd kunt bewaren voordat je ze opdrinkt en zij het maximale aantal voedingsstoffen behouden.

Als je meerdere sapjes bestelt hoeven deze zodoende niet snel op te worden gedronken en kan je hele gezin genieten van de dagelijkse portie groente en fruit in één heerlijk groentesapje.

Groentensap recepten

Meer recepten vind je hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *