Lasagne is zeker een van de favorieten hier in huis. Gewoon zo’n heerlijke schaal vol met lekker eten op tafel. Ik kan er geen genoeg van krijgen en zou dit zeker vaker willen eten. Helaas is dit vaak qua tijd niet altijd nodig. Niet dat de voorbereidingen veel tijd kosten, maar door de tijd die het in de oven moet staan moet je wel op tijd beginnen en dat lukt niet altijd. Graag deel ik mijn recept voor een stevige en licht romige lasagne.

Ingrediënten:

  • verse lasagne bladen
  • 500 gram gehakt
  • 300 gram spekjes
  • 3 trostromaten
  • rode paprika
  • rode ui
  • 2 winterpenen
  • prei
  • geraspte kaas
  • Italiaanse kruiden
  • basilicum
  • water
  • melk

Bereidingswijze:

Als eerste laat je de oven natuurlijk voorverwarmen tot 200 graden. Ondertussen snij je een rode ui helemaal fijn. Deze bak je aan, samen met het gehakt. Als het gehakt gaar is bak je kort even de spekjes mee. Terwijl dit op het vuur staat snij je de rest van de groenten. Probeer dit zo fijn mogelijk te doen zodat ze lekker door de saus mengen. Als alles een beetje aangebakken  geslonken is giet je de tomatenpuree erbij en een aantal flinke scheuten melk (naar smaak) of water. In totaal circa 500 mL zodat je een goede vochtige saus krijgt.

Als de saus klaar is begin je met opbouwen. Zelf smeer ik de ovenschaal altijd in met wat olijfolie. Dan schep ik wat van de saus in de schaal en de eerste laag lasagnebladeren. Vervolgens wissel ik de lagen saus en bladeren met elkaar af. Mijn geheim voor een stevige lasagne is na de bladen wat kaas toevoegen. Dit kan geraspte kaas zijn, maar plakjes kaas doen het ook prima.

Zelf ben ik geen voorstander van een bechamelsaus dus eindig ik met geraspte kaas, wat paneermeel en de Italiaanse tuinkruiden. Als je klaar bent met opbouwen een half uurtje in de oven, laten afkoelen en klaar om te serveren. Lekker met een frisse salade met bijvoorbeeld ijsbergsla en verse tomaatjes.

© afbeelding 123rf.com

Lees ook

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)