Met kerst is het niet alleen leuk om iets te krijgen, maar ook om te geven. Helaas wonen we in een land waarbij alleen mensen die werken een kerstpakket krijgen. Heb je een uitkering, of ben je thuisblijfmoeder krijg je helemaal niets. Terwijl dit vaak gezinnen zijn die dit heel hard kunnen gebruiken, al is het maar als oppepper dat er ook aan hun gedacht wordt. Ik vind het echt heel erg belangrijk dat iedereen kan genieten van de feestdagen. Vorig jaar heb ik ook zoiets gedaan, maar dan zonder dit te delen. Toen Laura mij vroeg of er interesse zou zijn voor dit project gaf ik direct aan dat ik graag hieraan wil meewerken om er samen een succes van te maken. Het idee komt neer op dat we 5 goedgevulde kerstpakketten willen maken voor gezinnen die dit echt verdienen! En is onderdeel van een veel groter project ‘Ik denk aan jou’. 

Wie gun jij een kerstpakket?

Ja, dat is dus de vraag. Wie gun jij een kerstpakket en waarom? Heeft dit gezin het financieel moeilijk? Hebben ze een heel zwaar jaar achter de rug? Het kan ook jouw alleenstaande, bejaarde buurvrouw zijn die bijna nooit bezoek krijgt. Iedereen mag opgegeven worden, je mag alleen jezelf niet opgeven. Laat ons via het reactieformulier weten wat hun verhaal is en waarom juist jij dit gezin een kerstpakket gunt.

Wat zit er in het kerstpakket?

Dat is ook een goede vraag. Dat weten we zelf nog niet. We gaan ons best doen om het pakket zo divers mogelijk te maken. Dat kan alleen als we de juiste informatie hebben over het gezin. Uit hoeveel personen bestaat het gezin? Wat is de situatie; een eenzame buurvrouw heeft andere behoeftes dan een gezin dat net wel / niet rondkomt. Zijn er kinderen en welke leeftijden hebben de ze? En ga zo maar door. Een my little pony is natuurlijk leuk speelgoed, maar niet voor een jongen van 12…

We proberen er dus allerlei spullen in te doen. Spullen die geknutseld zijn door ons of andere lezers van onze websites, speelgoed, iets lekkers om te eten…we weten het nog niet. Op dit moment is er alleen nog het idee en kunnen we pas echt aan de slag gaan als we meer informatie hebben over het gezin. Beschrijf dus zo uitvoerig mogelijk de gezinssituatie.

Komt de ontvanger online?

Nee, maak je geen zorgen! De privacy van het gezin waarderen wij. Alleen wij hebben het adres nodig zodat we het pakket kunnen verzenden. Natuurlijk mag het gezin zelf bepalen, nadat ze het kerstpakket hebben ontvangen, of ze vermeld willen worden of een foto delen in een artikel op onze website, maar dit is geen verplichting. Ook jouw naam zal niet genoemd worden. Wat we wel gaan doen is foto`s/filmpjes maken van producten die in de dozen gaan. Deze foto`s en filmpjes delen wij via onze artikelen en social media kanalen. Wij gebruiken hier deze hashtag voor: #ikdenkaanjoumetkerst

Hoe kan je een gezin aanmelden?

Hieronder zie je een contactformulier. Via dit contactformulier kun jij een gezin aanmelden. Let op: Vul alle velden in anders wordt je aanmelding niet meegenomen. Hoeft niet uitgebreid. Een keer invullen en op verzenden drukken is voldoende, twijfel je kan je een mailtje sturen of berichtje achterlaten dan checken we het even. De sluitingsdatum is 7 november. Daarna gaan Laura en ik er eens goed voor zitten. Wie verdient een pakket? Wat vinden wij? Vervolgens kiezen wij 5 inzendingen uit en versturen wij hun pakket ruim op tijd, zodat iedereen dit voor de kerst in huis heeft.

Helaas bleek het formulier niet te werken. Wil je een gezin aanmelden stuur dan een mailtje naar kerst@lauracollin.nl met daarin;

  • Je eigen naam en mailadres
  • De naam en adres van het gezin
  • Samenstelling (aantal kinderen, geslacht en leeftijd)
  • En natuurlijk waarom jij vind dat dit gezin een kerstpakket verdient!

Wil jij meewerken aan dit project?

Heb jij een eigen webshop, een creatief bedrijfje of ben je ondernemer en wil je graag meewerken door een aantal producten te sponsoren dan horen we het graag. Een financiële bijdrage zodat we de pakketten kunnen versturen of producten kunnen kopen die goed aansluiten bij de specifieke situatie zijn ook welkom. Individuen die graag iets willen bijdragen of knutselen, al is het maar een kaartje om in het pakket te stoppen zijn ook welkom. De eerste toezeggingen zijn al binnen, hartelijk dank voor dit vertrouwen! Meer weten; kijk dan even hier!

Linda van Aken