In januari hebben de meesten van ons wanhopig vitamine D nodig. Spanje en specifiek de Canarische Eilanden zijn dan bij uitstek perfecte uitkomst. Het is niet voor niets een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Naast Gran Canaria kan je bijvoorbeeld ook vliegen naar Tenerife of bijvoorbeeld met de boot een bezoek brengen aan Fuerteventura. De zon schijnt er volop, het eten is er heerlijk en er zijn prachtige stranden waar je kunt relaxen. Spanje heeft zeven Canarische eilanden waar het al in maart boven de 20 graden kan zijn. Een geliefd eiland onder vele vakantiegangers is Gran Canaria, zo bracht Maddy vorig jaar met haar gezin een bezoek aan Gran Canaria. De meest comfortabele manier om Gran Canaria te verkennen, is met een auto. Je kunt in vijf dagen met een huurauto het eiland rond. En als je vooraf de reservering maakt, staat je huurauto al klaar bij aankomst. Wat wil je nog meer? Ik geef je een aantal tips waar je het beste naartoe kunt gaan als een rondreis wilt maken in vijf dagen.

Dag 1 – aankomst en blote voeten in het zand

Relax! Het is je eerste dag op het eiland en je hebt alle tijd. Leg je handdoek op het strand of fris je even op in het hotel en rust uit voor de komende dagen vol vakantieplezier.

Dag 2 – de westkust en noordwestkust Gran Canaria

Puerto de Mogan

Puerto de Mogán is een kustplaats in het zuidwesten van Gran Canaria, gelegen rondom de visserij- en jachthaven van de gemeente Mogán. Het is een leuke stop met de auto als je de dag wilt beginnen met een heerlijke kop koffie en een vers broodje. Je kunt er zelfs even een duik nemen, nu je er toch bent.  

Presa de las Ninas

Deze plek is een absolute aanrader: de dam genaamd Presa de las Ninas. Pas wel op met je huurauto, want de weg er naartoe bevat veel bochten. Eenmaal daar, wandel je rond het meer of maak je de wandeling van Presa de las Ninas naar de volgende dam genaamd Sorria. Het is een prachtige plek.

Andes Verde

Als je langs de westkust rijdt, zul je verbaasd zijn hoe het landschap continue verandert. Van ruige kliffen tot een groen landschap. Bij dit uitkijkpunt Andes Verde, dat hooggelegen is, kun je geweldige foto’s maken van het uitzicht en de zee. Je kunt deze plek bereiken met je huurauto, dat scheelt veel gedoe ;-)

Dag 3 – het zuiden en het midden van het eiland

Dit is het meest groene deel van het eiland. Maak een stop bij Sorrueda, wat prachtig bergachtig is en vol met cactussen en palmbomen. In Santa Lucia, een lieflijk bergdorpje kun je genieten van een aantal goede restaurants en terrasjes voor een koud glas drinken. Het dorpje heeft ook een indrukwekkende kerk en een relaxt park om even de benen te strekken.

Dag 4 – het noorden en de noordoostkust

Begin de dag goed door met je huurauto een stop te maken in Arucas, een geweldig Spaans dorpje. Er zijn veel kleurrijke huisjes, winkeltjes met souvenirs, en een bruisend centrum met veel cafés voor een goede kop koffie. En bovendien kun je naar het hoogste uitkijkpunt in het dorp, genaamd La Montana de Arucas.

Je kunt de plek met de auto bereiken en genieten van het adembenemende uitzicht over de noordkust van het eiland. De volgende stop ligt in het meest noordelijke deel van het eiland, genaamd La Isleta. Het is een prachtige plek om even bij te komen en genieten van de rust. Echter, heb je hier geen tijd voor, dan kun je dit natuurlijk gerust overslaan.

Dag 5 – relaxdag op het strand!

De laatste vakantiedag is alweer aangebroken. Tijd om lekker te relaxen op het strand met een goed boek of een verfrissende cocktail. Geen gedoe, gewoon een lekker rustig dagje aan het strand!

Dag 6 – vertrek

Aan iedere vakantie komt helaas ook weer een eind. Dus ook aan dit heerlijke weekje met Spaanse zon,  prachtige natuur en heerlijk eten. Een ding scheelt: Spanje is niet ver vliegen, dus je kunt altijd nog een keertje terugkomen. Of een van de andere zes Canarische eilanden bezoeken met de huurauto.

Ben jij al eens op Gran Canaria geweest?

Lees ook

Redactie Mamaliefde
Laatste berichten van Redactie Mamaliefde (alles zien)