Bij Oud en Nieuw horen oliebollen. Voor de Kerst heb ik wel voor de zekerheid alvast boodschappen hiervoor gedaan, ook al was het onzeker of we Oud en Nieuw dit jaar thuis zouden vieren. Dat is namelijk meestal pas op het laatste moment bekend in verband met het werkrooster van manlief. Dit jaar vieren we het thuis dus ga ik zeker op Oudejaarsdag aan de slag in de keuken om te bakken. Waarschijnlijk als man aan het werk is en de kinderen op bed liggen. Dan kunnen we de hele avond genieten van zelfgebakken lekkernijen. Nu zijn natuurlijk oliebollen of krentenbollen al erg lekker. Je kan er ook behoorlijk mee variëren. Zo heb ik laatst oliebollen met chocolade en kaas geproefd op het Allerhande Kerstfestival en dat was zeer de moeite waard. Daarom heb ik een aantal heerlijke recepten op een rijtje gezet.

Kwarkbollen met poedersuiker

Bij Hip & Hot kwam ik dit recept tegen van kwarkbollen met poedersuiker. Als je het aan mij vraagt een echte aanrader om te proberen. In ieder geval een gezonder alternatief dan de standaard oliebollen.

Het recept vind je hier.

Hartige oliebollen met bloemkool (of broccoli)

Het klinkt heel bijzonder maar het is echt heel lekker. Dit recept voor oliebollen met groenten deelde ik vorig jaar en is zeker de moeite waard. Hiervoor gebruik je grote bloemkool- of broccoli-roosjes die je in een beslag dipt en vervolgens in de frituur bakt. Weet je zeker dat je weer eens wat anders eet en een aanrader voor de gezinnen waar oliebollen als avondmaaltijd op het menu staan.

Glutenvrije oviebollen uit de oven

Voor deze oliebollen van A Healthy Life worden alleen maar ‘gezonde’ ingrediënten gebruikt die ook nog eens glutenvrij zijn. Ideaal als je rekening moet houden met speciale diëten. Daarnaast is dit recept geschikt om ze niet alleen in het gezondere alternatief van geurloze kokosolie te bakken maar ook in de oven te bakken. Zeker een aanrader lijkt me. Je hebt trouwens op Culy ook een variant die niet alleen glutenvrij is maar ook zuivelvrij.

Het recept vind je hier.

Vruchten oliebollen

Of deze oliebollen echt heel gezond zijn betwijfel ik. Maar er worden in ieder geval aardig wat vruchten in verwerkt dus dat is mooi meegenomen. Op een feestdag mag je toch ook wel zondigen? Morgen is het 1 januari en vroeg genoeg om de broekriem aan te halen.

Het recept vind je hier.

Chocolade-hazelnootbollen

Alleen al als je het hoort; chocolade-hazelnootbollen begin ik al te watertanden. Dit recept van Chickslovefood staat absoluut op mijn lijstje om te proberen. Chocolade-hazelnoot vind ik echt een heerlijke combinatie voor alles, dus waarom niet eens met oliebollen proberen? En oké, dit is niet zo heel erg gezond, maar wel erg lekker!

Het recept vind je hier.

Bak jij dit jaar ook zelf je oliebollen?

Lees ook: Oud en Nieuw knutselen
Lees ook: Vuurwerk maken met kinderen
Lees ook: Tradities Oud en Nieuw
Lees ook: Oud en Nieuw quotes en teksten
Lees ook: Vuurwerk vrij weekendje weg Oud en Nieuw
Lees ook: Vuurwerk; Nationaal vuurwerkverbod!
Lees ook: Oudejaarsavond; opblijven, wakker maken of doorslapen?
Lees ook: Uren aftellen tot Oud en Nieuw
Lees ook: Activiteiten Oud en Nieuw
Lees ook: Kinderchampagne bubbels test
Lees ook: Feestelijke serveertips drankjes
Lees ook: Hapjes oudjaarsavond
Lees ook: Feestelijke kinderhapjes snacks
Lees ook: Recept oliebollen met groenten
Lees ook: Veilig vuurwerk afsteken met kinderen
Lees ook: Alternatieven Nieuwjaarsduik Scheveningen

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)