Skip to Content

Gevulde courgette recept met gehakt en geitenkaas / feta

Gevulde courgette recept met gehakt en geitenkaas / feta

Meestal ga ik, Kelly, in het voorjaar eens streng op dieet omdat ik me dan realiseer dat het bijna zomer is, en ik bijna lichaamsdelen verhullende kleding aan moet.

Over het algemeen lukt het me dan aardig met flink wat diëten en sporten. Maar als het dan dan echt zomer is, ga ik mijn boekje flink te buiten met veel wijn, bbq’s en etentjes buiten de deur.

Wat resulteert dat ik eind zomer weer flink aan de bak moet. Deze week was het weer zover, van de 6 kilo die ik kwijt was zaten er alweer 2,5 aan dus deze week weer gezond eten!

Wat heb je nodig voor deze gevulde courgette?

Linda vroeg onlangs wie er mee wilde doen met een zomers recept dat niet al te moeilijk was, laat dit recept daar nou helemaal bij passen. En als klap op de vuurpijl ook nog eens helemaal dieet proof te zijn!

Vandaag maakte ik, gevulde courgettes! Onderstaande verhoudingen zijn voor 4 personen, ben je maar met zijn tweeën halveer dan de ingrediënten.

  • 4 courgettes (beetje dik!)
  • 600 gram gehakt
  • Halve pot zongedroogde tomaten
  • Stuk of 6/7 kleine champignons
  • Teentje geperste knoflook
  • Kleine ui gesnipperd
  • Half stuk feta verkruimeld
  • 2 eieren
  • Oregano
  • Zout & Peper
  • Bol mozzarella
  • Zachte Geitenkaas ( of andere kaas naar smaak ter garnering)

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Halveer de courgettes in de lengte en schraap het meeste vruchtvlees eruit. Let op! Er mag best wel een randje van ongeveer een halve cm rondom blijven zitten zodat de courgette niet zompig word tijdens het garen.

Stop je gehakt in een grote kom, stop hier alle ingrediënten (behalve de courgettes) bij en meng goed door elkaar.

Vul de uitgeholde courgettes met het gehaktmengsel, garneer ze hierna met geitenkaas en mozzarella. Stop ze samen in een ovenschaal en ga lekker 25 minuten de keuken opruimen, of gewoon even lekker in het zonnetje genieten.

 Na 25 minuten haal je je heerlijke courgettes uit de oven en dien je ze op! Je kunt ze eten met rijst, maar omdat wij koolhydraat beperkt eten aten wij enkel de courgettes. En die vullen prima moet ik zeggen!

Eet smakelijk!

Meer recepten vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Avatar van Geertje - Stay At Home Mama Geertje - Stay At Home Mama schreef:

    Lijkt me heerlijk!

  2. Avatar van Godelieve Godelieve schreef:

    Dat ziet er wel heel erg lekker uit! Leuk idee om de courgettes te vullen, ik ga het binnenkort eens proberen.