Je kan een gender reveal Amerikaans gedoe en opgeblazen vinden. Feit blijft dat het toch een bijzonder moment als je ontdekt wat het geslacht is van je kind. Dat kan je op vele manieren vieren. Het meest standaard is (of was) wel de taart die gevuld is met een bepaalde kleur. In de loop der tijd, en lang leve pinterest zijn daar heel wat originele ideeën bijgekomen. Denk aan het open maken van een doos vol ballonnen, het in het vuur strooien van poeder dat een kleurtje krijgt. Je kan het zo groot, of klein houden als je zelf wilt! Ik ging op zoek naar een aantal originele aankondiging; voor een feest maar bijvoorbeeld ook voor op social media.

Geslachtsbepaling jongen of meisje vanaf wanneer?

Vanaf 16 weken, of als je kiest voor de nipt test al eerder, weet je wat het kan worden en kiezen voor een zogenaamde pretecho. Je kan ook wachten tot je 20 weken zwanger bent, op de helft en voor de seo-echo moet. Ook al is het doel van die echo niet om het geslacht te bepalen, mochten ze het zien en wil je het weten dan zullen ze dat toch zeker melden. Kan heel fijn zijn om te weten of je een jongen of meisje krijgt.

Gender reveal ideeën om geslacht bekend te maken

Gender reveal ballon

Wordt het een jongen of een meisje? De onthulling met een grote knal bekendmaken. Spannend en gegarandeerd een feestelijk succes! Je hebt hiervoor maar 1 ballon nodig. Als je die kapot prikt vliegt de roze of blauwe confetti in het rond. Naast deze ballon is het natuurlijk leuk om de decoratie aan te kleden met andere leuke gender reveal versieringen zoals bordjes, bekertjes en slingers. Zo maak je er een onvergetelijke gender reveal party van die vrienden en familie nooit meer zullen vergeten.

Onze tip: vul de gender reveal ballon met helium vlak voordat de onthulling gaat plaatsvinden. Door de confetti zal de ballon namelijk minder lang zweven.

Doos met ballonnen

De doos is gevuld met helium ballonnen. Zodra het strik is opengemaakt vliegen de ballonnen de lucht in. Het wel of niet laten vliegen van ballonnen heeft wel zo zijn gevolgen voor het milieu en de dieren die het plastic binnen kunnen krijgen.

Pinata gevuld met ballonnen

Een combinatie van de pinata en ballonnen

Ballon prikken

Hiervoor heb je maar 1 ballon nodig. Als je die kapot prikt dwarrelt er confetti uit en weet je of het een jongen of meisje wordt.

Ballon darten

En nog een gender reveal met ballonnen; maar dan gevuld met verf. Voor de aanstaande vader of moeder om kapot te prikken met een dartpijl.

Gender Reveal Pinata