Je kunt natuurlijk tijdens een verjaardag of huwelijk geld in een envelop doen, maar het kan allemaal echt een stuk origineler. Misschien denk je; geld is geld en daar gaat het om, maar als het allemaal net iets anders “verpakt” dan zal het op degene die het krijgt overkomen alsof je hem/haar toch echt wel bijzonder vindt. Heel eerlijk; ik ben echt een zoektocht gestart naar de leukste gevouwen biljetten, want ik ben van nature niet zo heel erg creatief. Hieronder 20 voorbeelden van gevouwen geld.

Lees ook: Geld cadeau geven; originele ideeën

Hoe kan je geld geven op een leuke en originele manier?

Er zijn verschillende manieren om geld op een leuke en originele manier te geven, hier zijn enkele ideeën:

 1. Maak een ‘geldboom’: Plaats biljetten van verschillende waarden op takken van een kleine nepboom en voeg er decoratieve elementen aan toe om het cadeau er feestelijk uit te laten zien.
 2. Verstop het in een puzzel: Geef een puzzel als cadeau en verstop het geld in een envelop binnenin. Dit zal de ontvanger aanmoedigen om de puzzel op te lossen om het geld te vinden.
 3. Verpak het in een ballon: Stop het geld in een ballon en blaas deze op. De ontvanger moet de ballon doorprikken om bij het geld te komen.
 4. Maak een spaarpot: Koop een leuke spaarpot en stop er het geld in. De ontvanger zal het geld niet meteen kunnen zien, maar kan het geleidelijk aan sparen.
 5. Maak een persoonlijk doosje: Versier een klein doosje en plaats het geld erin samen met een persoonlijke noot of een kleine verrassing.
 6. Geef het in een reisdocumentenhouder: Als de ontvanger van plan is om binnenkort op reis te gaan, geef het geld dan in een mooie reisdocumentenhouder.
 7. Maak een schatkist: Koop een kleine houten schatkist en stop er het geld in. Versier het met edelstenen of verf en geef het cadeau als een ‘schat’.

Hopelijk geven deze ideeën u inspiratie om geld op een leuke en originele manier cadeau te geven.

Hoe vouw je geld op een leuke manier?

Er zijn verschillende manieren om geld op een leuke manier te vouwen, afhankelijk van de gelegenheid en de creativiteit van de persoon. Hier zijn enkele ideeën om geld op een originele manier te vouwen:

 1. Vouw een geldbiljet in de vorm van een vlinder. Vouw het biljet in de lengte doormidden, vouw het daarna in de breedte doormidden en vouw de hoeken van de breedste kant naar binnen. Vouw vervolgens de zijkanten van de rechthoek naar binnen om vleugels te creëren.
 2. Maak een geldbloem. Vouw het geldbiljet in de lengte doormidden en vouw het dan in vieren. Vouw de hoeken van de open kant van het biljet naar het midden om de bloembladen te vormen en vouw de bloem in het midden.
 3. Vouw een geldshirt. Vouw het biljet in de lengte doormidden en vouw de hoeken van de open kant naar het midden. Vouw de zijkanten naar binnen en vouw de onderkant naar boven om de kraag van het shirt te vormen.
 4. Maak een geldhart. Vouw het biljet in de lengte doormidden en vouw het vervolgens in vieren. Vouw de hoeken van de open kant naar het midden om een hartvorm te creëren.
 5. Vouw een geldboot. Vouw het biljet in de lengte doormidden en vouw de hoeken van de open kant naar het midden. Vouw de bovenkant van het biljet naar beneden om een driehoek te vormen en vouw de zijkanten naar binnen om de boot te creëren.

Met de volgende ideeën kun je geld op een leuke manier vouwen en zo een persoonlijk tintje geven aan een cadeau of verrassing.

Geld vouwen bloem

Leuk om te geven aan een dame, of aan een heer die erg veel van bloemen houdt. Ziet er toch gezellig uit? Leuk om aan een klein cadeautje of kaart te bevestigen met ijzerdraad, een lintje of touwtje.

Outfit

Zie hier een nieuwe outfit voor de jarige; althans een gedeelte ervan. Het geld kan hij (of zij, maar ik vind dit meer iets voor een hij) gebruiken om kleding te shoppen, maar natuurlijk ook voor iets anders.

Een ton

Wie wil er nou niet een ton krijgen? Op deze manier geef je net iets gemakkelijker een ton aan iemand. Leuk lijstje eromheen en de jarige kan zelf kiezen wanneer deze ton aangebroken gaat worden.

Geld vouwen fles wijn

Je zou in principe met dit flesje wijn ook een (goedkoop) flesje wijn kunnen kopen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Leuk om bij een flesje wijn cadeau te geven in een kaart bijvoorbeeld, misschien kan de ontvanger er wat leuke glazen van kopen?

Fiets

Leuk om te geven aan iemand die net start op de middelbare school, een ontzettende fietsliefhebber of iemand die start bij een nieuwe job. Deze fiets motiveert misschien wel om iets vaker op twee wielen rond te gaan rijden.

Stropdas

Ideaal voor een jarige vader of opa is deze stropdas. Het is meteen duidelijk dat dit voor een man bestemd is (tenzij je dames kent die graag een stropdas dragen). Lijst hem in, of plak hem op een kaart, allebei leuk!

Tuinsetje

Ik vind dit dus erg leuk om te geven aan bijvoorbeeld een stel (of iemand alleen) die net een eigen huis gaat bewonen. Natuurlijk is het wel leuk als er inderdaad ook echt een tuin aanwezig is (of een balkon).

Strandstoelen

Gaat de jarige op vakantie, of gaat het pasgetrouwde stel op huwelijksreis naar een zonnig eiland, dan is dit perfect om te geven. Je zult even moeten knutselen, maar het is niet heel erg lastig gelukkig. De strandstoelen zijn gemaakt met wasknijpers.

Stelletje vouwen van geld

Trouwen, samenwonen, misschien een andere grote stap? Deze kaart maak je gemakkelijk persoonlijk door gebruik van foto’s van de ontvangers. Ook leuk als iemand gaat emigeren bijvoorbeeld.

Aquarium met vissen

Voor deze vissen hoef je niet te zorgen, maar ze zijn wel erg leuk om naar te kijken. En zo af en toe haal je er eens eentje uit, om samen een uitstapje te maken…of hij dan terug komt is natuurlijk een tweede.

Unicorns

Helemaal in bij (kleine) meisjes zijn tegenwoordig schattige unicorns. Wil je dus de blits maken op een verjaardag, dan maak je natuurlijk deze leuke unicorns op een stokje, die na verloop van tijd ergens anders voor kunnen worden gebruikt.

Verjaardagskaart met geld

Een kaart met kaarsen, speciaal voor de jarige. Je moet de biljetten wel strak rollen en goed vastmaken met een touwtje. Ook moet je ook nog wat tijd incalculeren voor het verdere knutselen.

Bonbons

Koop een doos bonbons en maak daar je eigen gezellige cadeau van met wat kleingeld, briefgeld en pastaschelpjes. Het ziet er zo prachtig uit, dat het gewoon zonde is om het aan te breken.

Hartje

Gewoon een “simpel” hartje kan ook al duizend woorden zeggen. Dit geef je aan een geliefde op een bijzondere dag (om vervolgens samen iets leuks te gaan doen misschien? Wel zo gezellig).

S.O.S.

Bij nood het glas breken! Soms heb je misschien heel hard wat geld nodig. Hoe fijn is het dan dat je een S.O.S.-kitje hebt gekregen voor je verjaardag? Alleen bij nood het glas breken, anders heb je er nog niets aan!

Geldslinger

Je kunt de geldslinger overal aan hangen (hoeft dus niet per definitie aan een zak chips te zijn). Het geeft een ander cadeautje net iets meer sjeu! Ook leuk om op een kaart te plakken natuurlijk.

Jurk

Voor de fashion-lady of voor een lief meisje vouw je natuurlijk een mooie jurk. Ook hier geldt, leuke foto erbij pakken, uitknippen en knutselen maar. De jarige weet meteen dat het voor haar bestemd is.

Just married

Deze “just married”-auto is wel een pareltje hoor. Waarschijnlijk zet het bruidspaar dit in een afgesloten kast omdat het