Blogger gezocht; Wil jij graag aan de slag als blogger voor Mamaliefde? Dan kan dat eenmalig, bijvoorbeeld om naamsbekendheid te geven aan je eigen blog, of op structurele basis. Omdat je wel graag wilt schrijven en je hersenspinsels wilt delen met een groot publiek, maar niet zit te wachten op alles dat er bij komt kijken.

Mamaliefde.nl is een van de grootste Nederlandse mamablogs die niet alleen (aanstaande) ouders wil informeren, maar vooral wil inspireren om het leven met kinderen zo interessant mogelijk te maken. Of dat nu binnenshuis is met leuke spelletjes, activiteiten, knutselen, speelgoed of buitenshuis met leuke uitstapjes en reizen.

(mama) Blogger gezocht; betaalde vacature - Mamaliefde.nl

Mamaliefde.nl is de afgelopen vier jaar enorm gegroeid. Van een blog die is ontstaan als hobby, tot een site met meer dan 500.000 unieke bezoekers per maand. Iets waar ik toen ik begon nooit van had durven dromen. Ondanks dat dit mijn werk is geworden, blijft het ook mijn grote passie. Iedere dag werk ik er met veel plezier aan. Echter reiken mijn ambities nog veel verder. En dat kan ik niet alleen. Daarom dat ik opensta voor gastbloggers om dit podium te delen met anderen.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder naar de mogelijkheden om samen te werken. Heb je een ander voorstel; stuur dan een mailtje naar info@mamaliefde.nl zodat we samen kunnen kijken naar wat er mogelijk is. Geef in je mail aan naar wat voor soort onderwerpen je voorkeur uit gaat, wat de leeftijd is van je kinderen en waar je woont. Heb je kinderen tussen de 8 en 12 jaar; dan is dat zeker een pre!

Eenmalige gastblogger gezocht

Heb je zelf een blog en wil je graag eenmalig een gastartikel aanleveren, dan is dat mogelijk. In overleg kan er een onderwerp of insteek gekozen worden, onder andere om te voorkomen dat er al eerder over is geschreven. Natuurlijk met linkje naar je eigen site.

Betaalde vacature bloggers voor redactie

Eventueel is het ook mogelijk om een vergoeding te ontvangen als vast redacteurslid. De verwachtingen voor deze artikelen liggen echter vanuit seo-technisch aspect wel een stuk hoger. Zo werk ik met een lijst aan onderwerpen waar uit gekozen kan worden, al is er altijd ruimte om zelf suggesties aan te dragen. Ook hiervoor geldt dat ik het liefste samenwerk met een vast team aan gastbloggers die minimaal 1x per week een artikel aanleveren.

Mochten er aanvragen binnen komen voor reviews, persreizen of evenementen die ook echt interessant zijn, ook voor de lezers, dan profiteer je daar als vaste gastblogger (betaald of onbetaald) natuurlijk ook van.

Verwachtingen

Als je aan de slag wil gaan als redacteur zijn de verwachtingen aan het artikel als volgt:

  • Een artikel dat een waardevolle bijdrage levert aan het geheel. Bijvoorbeeld vanwege het informatieve, inspirerende of entertainende karakter. Gastblogs die ingaan op een bepaalde individuele ervaring (bijvoorbeeld zwangerschapsverhaal of ziektebeeld) of situaties en persoonlijke columns plaats ik alleen bij heel hoge uitzondering.
  • Voorwaarde aan de artikelen is dat de artikelen rond de 1000 woorden zijn en opgedeeld in alinea’s met witregels of voorzien van kopjes. Beeldmateriaal mag aangeleverd worden, maar ik maak vaak ook gebruik van stockfoto’s.
  • Je bent moeder / zwanger of werkzaam met kinderen zodat je affiniteit hebt met de doelgroep.
  • Vanzelfsprekend dat het door jezelf geschreven content moet zijn en niet gekopieerd van andere sites.

Wat staat er tegenover

  • Als blogger mag je in het artikel / biografie natuurlijk een link naar je eigen blog verwerken, zodat je kan werken aan naamsbekendheid & linkbuilding. Bedrijven verwijs ik naar de pagina met betrekking tot samenwerkingen.
  • Vaste gastbloggers kunnen gevraagd worden voor een review, bezoek aan evenement of persreis, afhankelijk van je eigen voorkeur en leeftijd van je kinderen. Hiervoor is geen aanvullende vergoeding beschikbaar.
  • Als je wilt werken aan je seo-schrijfvaardigheid zal ik je voorzien van tips.
  • Artikelen worden gedeeld op social media (oa Facebook & Twitter).
  • Taal- en spelfouten hoeven in principe geen probleem te zijn. Alle artikelen worden extern geredigeerd voor publicatie.

Interesse? Stuur dan een mailtje naar info@mamaliefde.nl!