Feestjes zijn altijd leuk. Met wat slingers en ballonnen heb je al snel een feestje. Natuurlijk horen daar ook lekkere hapjes bij. Die het liefste nog een beetje verantwoord zijn. Met fruit kan je veel kanten op. Fruit als thema voor een feestje kwam ik tegen bij Geertje en vond ik een erg leuk idee. Tijd dus voor een eigen fruit party. Met lekkere ijsjes en fris drinken.

Lees ook: Voorbeelden van fruitspiesjes of regenboog groenten traktatie 

Fruitige ijsjes

Bij zomers weer horen natuurlijk ijsjes. Nu heb ik vorig jaar al een paar pogingen gedaan om zelf waterijsjes te maken. Met water en fruit, die pogingen werden echter niet zo gewaardeerd. Ook niet in combinatie met limonade, honing of andere zoete smaken erbij. Als het gaat om waterijs hou ik het dus voorlopig op de knijpstaafjes met ijs. Makkelijk, lekker en de meeste ook suikervrij. Gelijk ook weer een van de opdrachten van de mamachallenge vervuld.

Voor deze ijsjes heb je alleen de bakjes nodig. Het voordeel van bakjes is dat ze vanzelf blijven staan. Vervolgens vul je deze met fruit en een dot slagroom maakt het helemaal af. Helaas past er niet zoveel in, goede reden voor twee bakjes en fruit er los bij. Niets geen gedoe met invriezen etc. En de kinderen vonden het heerlijk. Een ijsje was niet genoeg! In deze ijsjes kan je ook alle soorten fruit stoppen die je wilt. Het was zo’n succes dat we deze ijsjes vaker hebben gegeten tijdens de vakantie. Zelfs oma wilde wel zo’n ijsje met enkel aardbeien, het bakje werd sneaky doorgegeven aan zoonlief die dat heel erg vond ;-)

Coole drankjes

2015-07-20 11.38.41 (640x428)

Als je lekker gaat eten horen daar ook frisse drankjes bij. Met dit weer laat ik ze het liefste enorm veel water drinken. Niet voor niets staat er buiten een enorme watertap waar ze uit kunnen drinken / spelen. Ik probeer het drinken zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zoonlief mag dan uit mijn beker of flesje drinken, vind hij helemaal het einde en oefent hij gelijk om goed uit een beker te drinken. Dochter daarentegen mag uit de glazen mason jars drinken. Natuurlijk inclusief koude ijsblokjes, vol met fruit. Die het water een heerlijk smaakje geven. Dochter was wel een beetje teleurgesteld toen het ijs ‘kapot’ was en de bessen rond drijven in een vrolijk paars drankje.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is water, een ijsblokjesvorm (van de Ikea) en wat diepgevroren fruit. Ook met muntbladeren en schijfjes citroen een echte aanrader. Eerst even het fruit ‘schikken’, met water afvullen invriezen en wachten maar.

IJs bikken

Sensopatisch leren spelen met water, ijs en zout - Mamaliefde

Om het zomerse feestje compleet te maken kan je ze tot slot ook met ijs laten spelen op een warme dag. Of anders lekker in de badkuip. Hiervoor gebruik je een kleine bak die je vult met water en wat klein speelgoed dat tegen water kan. Een speelgoed(hamer) en iets van een schroevendraaier en je kind is zeker een hal uur zoet. Om het proces te versnellen is het ook erg leuk om een plantenspuit met warm water te gebruiken om het ijs te smelten.

Maken jullie ook wel eens zo’n heerlijke zomerse traktatie voor je kinderen?

Latest posts by Linda (see all)