Ice Ice Baby, dat liedje zit al de hele week in mijn hoofd. Waarschijnlijk omdat het al een aantal dagen tropisch warm is en je dus automatisch verlangt naar een verkoelend ijsje. IJsjes kun je misschien wel elke dag eten, maar is dat dan wel verstandig? Niet goed voor de lijn, nee zeker niet. Zo’n grote variant bijvoorbeeld omhuld met een dikke laag chocolade, heeft niet voor niets de bijnaam “pakje boter op een stokje”. Zo’n ice-break kan natuurlijk ook anders, bijvoorbeeld in de vorm van een ijskoude snack. Yoghurtijs bestaat, dus waarom niet? En hoe lekker is het dan ook om dit ijs gewoon zelf te maken? Dan heb je ook alle toevoegingen in eigen hand. Geen stiekeme verborgen suikers, geen giftige smaak- en of kleurstoffen extra. Alleen datgene wat jij lekker vindt en waarvan je weet dat het verantwoord en gezond is. Er bestaan al talloze lekkere recepten, de zogeheten “froyo’s” of “frozen yoghurt”, niet moeilijk te maken en vaak ook zonder ijsmachine te bereiden. Ook zin in een lekkere froyo? Lees dan snel mee in de volgende lijst met lekkere recepten en kies er eentje uit.

Froyo met stukjes fruit

Een gezond alternatief voor het calorierijke roomijsje, hier kun je prima van genieten. Lekker met stukjes ingevroren fruit, of je kiest er voor om zelf wat vers fruit in kleine stukjes te snijden en dit in de yoghurt te scheppen.

Het recept vind je hier.

Froyo met een kleurtje

Een ijsje mag er best zoet uitzien en met de roze gloed die dit ijs krijgt door de aardbeien ziet het er erg aantrekkelijk uit. Geen kleurstoffen maar gewoon puur fruit laat dit ijs zo mooi kleuren. Geen fan van roze, dan kies je de gele versie en deze is gemaakt op basis van mango en limoen. Gezoet met een beetje honing.

Het recept vind je hier.

Mini ijstaartjes

Dit recept is in het Engels, maar op de site is een duidelijk filmpje hoe je dit gerecht kunt maken. Supermakkelijk en snel te bereiden, het wachten duurt het langst, twee uur volhouden en dan kun je een heerlijk taartje eten. Lekker met verse vruchtjes als bosbessen en frambozen. Maar uiteraard kun je dit ook vervangen door aardbeien of rode bessen. Ik denk dat je er zelfs nog een vezelrijk taartje van kunt maken als je er eerst nog een bodem in bakt van havermout, of met (zelfgemaakte) granola.

Het recept vind je hier.

Perzikijsjes

In de zomer zijn er volop perziken en nectarines te koop, heerlijk zoet fruit dat een perfecte basis kan zijn voor een friszoet ijsje. Hier zul je nog maar weinig suiker aan toe hoeven te voegen.

Het recept vind je hier.

Rabarber & Aardbeien froyo ijs

Rabarber is een bijzondere groente waar je veel kanten mee op kunt. Je kan het koken en eten als hoofdgerecht (lekker met een stukje vlees en gebakken aardappels), maar je kunt er ook taarten of een cake mee bakken. En dus kun je er ook een lekker gezond ijsje mee maken. Het zal je wenkbrauwen wel even oplaten krullen, rabarber en aardbeien, dat klinkt best vreemd. Ik had er wel even mijn bedenkingen bij. Maar toch ga ik deze een keer uitproberen. Doe je mee?

Het recept vind je hier.

Pina-colada

Een tropisch ijsje, zonder de alcohol. Een yoghurtijs met veel tropische vruchten zoals ananas, banaan en mango. Een mix van vers fruit en ingevroren vruchtjes. Lekker in een hoorntje of in een klein schaaltje om uit te lepelen.

Het recept vind je hier.

Banaan met pindakaas ijsje

Net als de rabarber met aardbei zal ook hier je wenkbrauw even optrekken. Nooit gedacht dat pindakaas met banaan een welkome combi kon zijn in een ijsje. Maar als je (net als ik) grootgebracht bent met pindakaas en je kunt eigenlijk geen dag meer zonder dit bruine smeersel, dan maak je er maar ook meteen je favoriete ijsje van. Toch?

Het recept vind je hier.

Yoghurt met muesli

Tadaa, daar is ie dan. Mijn kommetje voor tussendoor. Yoghurt met zelfgemaakte granola. Nu ook verkrijgbaar (haha) in ijsvorm. Dat ziet er niet verkeerd uit hoor!

Het recept vind je hier.

Een ijsje met een rietje

Zelfgemaakte yoghurtijs gezoet met agavesiroop en gemixt met frambozen en kokosdrink maken deze ijskoude milkshake. De shake is deels vloeibaar, dus goed te drinken met een vrolijk rietje en deels op te lepelen vanwege de bolletjes ijs en de stukjes fruit die erin zitten. Eventueel kun je hier natuurlijk ook nog een schep granola aan toevoegen.

Het recept vind je hier.

Aardbeienijs op een stokje

Slechts drie stappen hoef je hier maar te doorlopen en je hebt een heerlijk smaakvol ijsje in je handen. Lekker romig van de kwark en zoet van de verse aardbeien.

Het recept vind je hier.

Yoghurtijs met fruit en munt

Met de toevoeging van wat blaadjes verse munt geef jij je ijs een nog frissere boost. Heerlijk in combinatie met framboos, maar kan natuurlijk ook met aardbeien erg smaakvol zijn. En dit schaaltje yoghurtijs kan al na een half uurtje gegeten worden. Dus mocht je trek hebben, maar nog geen ijs hebben in huis, zou ik deze maken. In no-time kun je genieten!

Het recept vind je hier.

Froyo spiesjes

Een superleuke afsluiter voor een barbecue, zijn deze froyo spiesjes. Zo blijf je nog even iets langer in de barbecuestijl. Fruit aan een spies geregen, omhuld met een laagje yoghurt en bedekt met een knapperig laagje pistachenootjes.

Het recept vind je hier.

Aardbei froyo druppels

Ook voor een kleine trek of aan een klein knuistje is gedacht. Je zou deze kleine hapjes froyo-bites kunnen noemen, of ijsbonbons. Ze zijn ook perfect bij een high tea.

Het recept vind je hier.

Een snackreep voor tussendoor

’s Middags drink ik graag een kopje thee met de kinderen, ze hebben vaak honger als ze uit school komen. Maar altijd als ik vraag “wil je een kopje thee?” komt er een wedervraag “is er iets lekkers bij dan?” (zo niet, dan blieft men ook geen thee!) Een koekje, of een reep ontbijtkoek, gaat er graag in. Het liefst een pakje schoolkoekjes (want dan heb je 3 koekjes in 1 verpakking haha). Misschien trappen ze hier ook wel in, een alternatieve mueslireep. Een reep bevroren yoghurt met stukjes fruit. Ja hoor, er is vandaag iets lekkers bij de thee!

Het recept vind je hier.