Vanwege de Jurrassic Parc tentoonstelling met enorme dinosauriers togen we richting het Prinses Beatrixpark in Schiedam. Voor ons nog geen kwartiertje rijden, maar we waren er nog nooit geweest. We zijn toen een paar keer gegaan, eerst nog terwijl ze aan het opzetten waren en later toen het park officieel geopend was. Ook zonder die tentoonstelling is dit park absoluut de moeite waard om te bezoeken. Je vind hier namelijk het Fort Drakesteyn; een enorme speeltuin waar kinderen jong en oud zich prima kunnen uitleven. Ook is er een kinderboerderij waar dieren geknuffeld kunnen worden. Honger? Dan kan je bij het restaurant wat eten of een ijsje halen of op het grote veld bbq-en!

Beatrixpark Schiedam

In het noorden van Schiedam vlakbij de snelweg vind je dit enorme park met diverse recreatiemogelijkheden. Door het park lopen diverse routes die je de weg wijzen.

Fort Drakensteijn

Kom je van ver; trek er dan rustig een hele dag voor uit. Het Beatrixpark is een erg fijn park om met kinderen te bezoeken. Zo vindt je vlak voor de ingang een kinderboerderij die overdag geopend is (behalve maandag) en een hele fijne speeltuin Fort Drakestein. Het is wel goed om hier afspraken te maken met je kind of goed op te letten want hij is erg ruim. Ze kunnen hier klimmen, klauteren, schommelen, glijden en nog veel meer. Vlak voor deze speeltuin vind je ook nog een natuurgedeelte met een waterpomp en natuurelementen. Een zeer diverse speeltuin dus voor jong en oud! Wij waren er maar kort na schooltijd maar gaan zeker terugkomen voor een compleet dagje uit.

Kinderboerderij ’t Hoefblad

Kleine varkentjes, koeien, schapen en cavia’s. Het is maar een kleine greep uit de boerderijdieren van Kinderboerderij ’t Hoefblad. Bij Kinderboerderij ’t Hoefblad mogen de meeste dieren vrij rondlopen. Bijzonder zijn de Lakervelder koe en het Friese melkschaap. Er worden ook regelmatig leuke activiteiten zoals nagels van konijnen en cavia’s leren knippen, een vierdaagse cursus dierenverzorging, een schaapscheerdersfeest en een spetterend Indianenfeest georganiseerd. Naast deze kinderboerderij vind je fort drakensteijn.

Meer informatie vind je hier.

Daarnaast heb je vlindertuinen, moerassen en nog veel meer!

Restaurant & BBQ-veld

Op het ‘kruispunt’ vindt je een openbaar toilet en ook in het restaurant kan je daar gebruik van maken. Je zit daar op het terras heerlijk aan het water, of je haalt snel een ijsje of patatje bij de kraam buiten.

Je kan zelfs in de auto je bbq spullen meenemen, vlakbij de parkeerplaats van het Beatrixpark is namelijk een BBQ veld waar je heerlijk kan bbq-en terwijl de kinderen spelen.

Waarom Schiedam?

Schiedam, vlak naast Rotterdam, is dé jenever- & ginstad van Nederland, maar met de komst van de levensgrote dinosaurussen deze zomer mag Schiedam zich een maand lang Dinostad van Nederland noemen. Dat de organisatie achter Jurassic Kingdom, het Beatrixpark in Schiedam als locatie gebruikt, is een logische keuze. Het is een stadspark van formaat en heeft een perfecte centrale ligging tussen Rotterdam en Den Haag. Ook heeft het centrum van Schiedam veel te bieden. De prachtige oude pakhuizen, klassieke ophaalbruggen en de nog altijd aanwezige distilleerderijen herinneren aan de achttiende en negentiende eeuw waarin de stad gouden tijden beleefde. Een rondje door de binnenstad mag voor of na een bezoek aan Jurassic Kingdom dan ook niet ontbreken.

Parkeren

Bij de ingang van het park is er een gratis parkeerplaats, deze is echter niet heel groot.

Lees ook:

Linda van Aken