Kijkt jouw kind ook zo graag tv, of op de tablet of telefoon naar filmpjes? Grote kans dat je kind helemaal happy wordt van deze programma’s. En jij kan meegenieten van alle deuntjes, en ze zelfs nog horen als ze alweer naar bed zijn…

Angelina Ballerina

Angelina Ballerina is een kinderboekenreeks, bedacht door schrijfster Katharine Holabird en illustrator Helen Craig en de hoofdfiguur uit deze serie. De verhalen spelen zich af in Chipping Cheddar, een plaats die veel overeenkomsten vertoont met het Londen van 1920. Angelina Ballerina gaat over een danseres die er van droomt een prima ballerina te worden.

De filmpjes vind je hier.

Baby Bus

Baby Bus biedt online content met educatieve inhoud voor kinderen tot 6 jaar. Baby Bus heeft educatieve spelletjes, liedjes en tekenfilms ontwikkeld die gericht zijn op taal, gezondheid, wetenschap, maatschappij en kunst. Al het materiaal is gebaseerd op de Montessori-onderwijstheorie. Baby Bus is van mening dat ‘vreugdevol leren’ het beginpunt van educatie moet zijn en dat educatie zich moet richten op het stimuleren van de leergierigheid van kinderen, zodat er zoveel mogelijk blije, slimme kinderen op de wereld komen.

De filmpjes vind je hier.

BabyTV

BabyTV is ’s werelds toonaangevende baby- en peuternetwerk van FOX, en zendt 24 uur per dag uit zonder reclame. BabyTV brengt topkwaliteit programma’s die door deskundigen op het gebied van de ontwikkeling van een kind zijn gemaakt en die zijn ontworpen voor kind & ouder om samen van te genieten. Elk uur op BabyTV is een verrijkende reis vol verhalen, liedjes, versjes & schattige figuren. De bibliotheek van BabyTV bevat veel originele series die door een toegewijd team zijn gemaakt en die het hele spectrum van vroege leervaardigheden en mijlpalen in de ontwikkeling behandelen waar baby’s en peuters in hun eerste jaren mee te maken krijgen.

De filmpjes vind je hier.

Barbie

Op YouTube vind je verschillende filmpjes en afleveringen van Barbie, in het Nederlands maar ook Engelstalig. Zo kom je onder andere Barbies Droomkast, een ponyavontuur en zeemeerminavontuur tegen.

De filmpjes vind je hier.

Bing

Bing is een driejarig konijntje vol energie. Hij is speels en geniet volop van de wereld om hem heen. De afleveringen worden uitgezonden door de NPO op Nederland 3 en zijn te vinden op YouTube. Daar kun je de avonturen van Bing, Sula, Flop, Pando en al hun vriendjes en vriendinnetjes volgen.

De filmpjes vind je hier.

Blaze en de monsterwielen

De monstertruck Blaze is een televisieprogramma van Nickelodeon. Hoge snelheden, stoere trucs en stunt zijn dagelijkse kost voor Blaze in Axle City. Avonturen beleven doet hij niet alleen: hij heeft altijd zijn beste vriend en bestuurder AJ bij zich om de allergrootste races te winnen.

De filmpjes vind je hier.

Blippi

Steven John, beter bekend als Blippi, is een Amerikaanse entertainer en educator op YouTube. Zijn video’s zijn gericht op jonge kinderen en hebben een educatief karakter. Zijn alter ego is kinderlijk, zit vol met energie en is erg nieuwsgierig. Hij draagt altijd een blauw en oranje beanie cap, een blauw t-shirt en oranje bretels met een strikje.

De filmpjes vind je hier.

Brandweerman Sam

Sam de brandweerman woont in het aan zee gelegen plaatsje Piekepolder. Onder leiding van commandant Staal komen hij en zijn collega’s Elvis en Jenny in actie bij brand of als er iemand in nood is, soms geholpen door helikopterpiloot Tom. Brandweerman Sam is dapper, bescheiden en betrouwbaar. Hij stelt zijn leven in dienst van anderen en iedereen in Piekepolder weet dat niets Brandweerman Sam te veel moeite is.

Sam rijdt in de brandweerauto Jupiter, de trots van de brandweer van Piekepolder. Sams broer Karel is een plaatselijke visser en Sam is een leuke en aardige oom voor Sara en Jaap, de kinderen van Karel. Sam staat erom bekend dat hij het hoofd koel houdt in kritieke situaties. Alleen wanneer hij echt verrast is, roept hij “Alle branden van Londen nog aan toe!”

De filmpjes vind je hier.

Broer en Zus TV

Hayden (6 jaar) en Hayley (10 jaar), zijn broer en zus! Samen met hun ouders; mama (Elise) en papa (Pablo), maken ze filmpjes over pretparken, challenges en andere leuke dingen. En daar hebben ze heel veel plezier in!

De filmpjes vind je hier.

Brugklas

Brugklas is een scripted-reality jeugdserie, waarin een vaste groep leerlingen gevolgd wordt tijdens het eerste jaar van de middelbare school. Het wordt uitgezonden op NPO bij Zappelin.

De filmpjes vind je hier.

Bruine beer in het blauwe huis

Bruine Beer in het Blauwe Huis is een televisieserie geproduceerd door The Jim Henson Company die zich afspeelt in een blauw huis met enkele markante figuren. De serie leert kinderen zaken die ze dagelijks kunnen meemaken. De televisieserie is in Nederland gedeeltelijk in 52 afleveringen uitgezonden door KRO Kindertijd en in Vlaanderen door Ketnet en ook verkrijgbaar op dvd.

Er is ook een boek, De nacht v