Over twee weken is het zo ver; Pasen. Normaliter het moment waarop heel veel kinderen op pad gaan om eieren te zoeken die verstopt zijn. Veel organisaties organiseren speciale evenementen waarbij soms honderden of duizenden kinderen tegelijk gaan zoeken. Dat zit er dit jaar natuurlijk niet in. Natuurlijk kun je in huis, of in de tuin / op het balkon eieren verstoppen en laten zoeken. Daar kun je ook verschillende spelletjes mee doen zoals in het donker glow-in-the-dark eieren zoeken of met rekensommetjes. De afgelopen weken heeft iedereen echter kunnen kennismaken met het berenjachtspel waarbij gezinnen tijdens hun dagelijks blokje om op zoek gingen naar knuffelberen voor het raam of in de boom en Heel Holland Plakt waarbij de ruiten vrolijk versierd werden met lentetaferelen. Dit kan natuurlijk heel eenvoudig doorgetrokken worden naar Pasen; met de #eitjeszoeken waarbij we op zoek gaan naar vrolijk gekleurde eieren voor het raam!

Let op:

  • Dit is geen groepsevenement; ga eitjes zoeken met het gezin tijdens het blokje om wat je anders ook zou lopen.
  • Laat kinderen niet zelfstandig zoeken, maar zorg dat er altijd een volwassene bij is.
  • Vermijd andere voetgangers en eierzoekers en loop daar in een boog van 1,5 m omheen.
  • Doe niet aan groepsvorming, zwaai eventueel even naar elkaar, maar ga niet gezellig een gesprek voeren op straat.
  • Ga niet op ‘reis’ maar houdt het bij de eieren in je eigen wijk.

Het is dus geen oproep om massaal in groepen de straat op te gaan. Sterker nog je verspreidt de mensenmassa over de wijk in plaats van met zijn allen op het sportveldje of in het speeltuintje te gaan zitten.

#eitjeszoeken aanmelden

Vind je het gezellig als er gezinnen met kinderen langs komen om je raam te bewonderen op zoek naar eieren? Dan kun je je aanmelden in de facebookgroep Eitjes zoeken (hier). Je kan daar een berichtje achterlaten met plaats en straatnaam of postcode waar er eieren gezocht kunnen worden. Een foto erbij maakt het extra vrolijk en biedt inspiratie voor anderen over wat ze kunnen maken.

Tip: Op eerste of tweede paasdag kun je natuurlijk ook een aantal echte eitjes verstoppen in de tuin ;-) Geef dit dan wel duidelijk aan zodat ouders weten dat kinderen een eitje mogen zoeken. En verstop ze een beetje aan de rand, zodat kinderen niet ook echt de tuin in hoeven te gaan om te zoeken.

#eitjeszoeken downloads

Net als bij de Berenjacht zijn er diverse downloads die je kan gebruiken om het spel nog leuker te maken. Deze zijn ontworpen door Amanda van Kiddowz.

#eitjeszoeken telkaart

Zo is er deze telkaart met diverse eieren; hier kun je bijhouden hoeveel eieren je bent tegengekomen onderweg.

#eitjeszoeken bingokaarten

Er zijn twee varianten, zowel met tekst voor de wat oudere kinderen die al kunnen lezen, of met plaatjes voor kinderen die nog niet kunnen lezen.

#eitjeszoeken diploma

Na het eitjes zoeken kun je dit diploma uitprinten en invullen. Hier kun je de naam van het kind, datum en aantal gevonden eieren op vermelden. En om het extra ‘officieel’ te maken is het document natuurlijk ondertekend, en wie kan dat beter dan de paashaas zelf?

Sjablonen eieren knutselen

Op het internet vind je een aantal sjablonen die je kan gebruiken om zelf eieren te knutselen. Eieren met diverse dessins. Maar ook leuke knutselwerkjes met eieren die openklappen.

Inspiratie eieren knutselen

Meer inspiratie en ideeën nodig om te knutselen? Want naast papier kun je ook met zoutdeeg, karton etc. eieren knutselen.

Eieren zoeken met Nijntje

Tot slot nog dit leuke liedje om te oefenen met de kinderen!

Doe jij ook mee met #eierenzoeken?

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)