Het is helemaal van nu, duurzaamheid en recycling. En terecht! Want wat is er nou mooier dan speelgoed gemaakt van natuurlijk gerecycled materiaal? Ik ben voor. Ik vind het een fijn idee dat een product van eerlijk hergebruikte materialen is geproduceerd. Ik sta te kijken wat er allemaal op de markt is aan diversiteit aan speelgoed gemaakt van duurzame materialen, natuurlijk naast het speelgoed gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout. Mijn mond viel soms open van verbazing, je hoeft er ook niet langer meer voor naar speciale geitenwollensokkenwinkels, maar gewoon via webshops zoals Ilovespeelgoed of Bol vind je dit speelgoed. Lees mee en kijk of jouw mond ook open valt van verbazing.

Dantoy

De lijn van BIO-producten van het merk Dantoy zijn gemaakt van tenminste 90% suikerriet. Het speelgoed is 100% recyclebaar. Deze productie vermindert de uitstoot van koolstof. Het suikerriet wordt bovendien verbouwd op gecontroleerde, pesticidevrije plantages in Midden- en Zuid-Brazilië. De BIO-geschenkdozen voor de kleine sets zijn gemaakt van gerecycled karton. Fijn dat ze hun BIO-lijn daarin doortrekken. Lees hier nog meer over Dantoy’s BIO life speelgoed.

Truck

Deze truck ziet er robuust en stoer tegelijk uit. Ook bij deze truck geldt dat hij makkelijk schoon te maken is. Heel fijn. En dit keer niet vanwege de koffie, maar vanwege de zandkorrels wanneer hij hard door de zandbak rijdt.

Meer informatie vind je hier.

 

Eetservies

Dantoy heeft onder andere het eetservies gelanceerd. Het speelgoed gaat je leven lang mee. Het is degelijk en stevig materiaal. Het servies stimuleert hun fantasiespel. Dit servies is goed schoon te maken. En dat is heel fijn, wanneer de kinderen ‘nep’ koffie drinken en ze nippen aan het kopje.

Meer informatie vind je hier.

 

Quut

Quut levert producten conform de Europese veiligheidsnormen. Het is BPA-, FTAlaten- en latexvrij. En zoals dit artikel al doet vermoeden ook 100% recyclebaar.

Emmer

Dit ultraschattige emmertje heeft iets geniaals over zich. Wanneer je namelijk met dit emmertje water uit de zee gaat dragen dan valt het er niet uit. Zelfs niet wanneer je kleutertje enthousiast komt aangerend over het strand. Wat een uitvinding!

Meer informatie vind je hier.

Schep

Met deze bijzondere schep kun je veilig zand scheppen. Je kunt met je handen en je voeten kracht zetten om diepe kuilen te graven. En er zit ook nog eens een zeefje geïnfiltreerd.

Meer informatie vind je hier.

 

Vrolijk strandspeeltje Triplet

Toen ik dit de eerste keer zag, dacht ik: Hè wat is dat?! En dat is mooi, want als een product niet meteen een functie laat zien, dan kun je het voor allerlei dingen gebruiken. Het ultieme speelgoed om ‘out of the box’ te denken. Ook voor papa en mama!

Meer informatie vind je hier.

Badpuzzel

Deze blije badpuzzel van kwallen is ideaal om te gebruiken in (het woord zegt het al) bad. Het blijft plakken en je kunt er een heel verhaal bij verzinnen. De kwallen blijven drijven en sommige tentakels van de kwallen die passen in elkaar. Welke dat zijn. Dat mag je zelf ontdekken in het warme water.

Meer informatie vind je hier.

Biobuddi

Biobuddi is vriendelijk speelgoed voor het milieu. Zowel het gebruik van de producten als de recyclingfase is milieuvriendelijk. Het speelgoed van Biobuddi wordt gemaakt van het niet-bruikbare deel van de suikerrietplant. Biobuddi maakt bouwstenen voor kinderen vanaf 2 jaar. Deze bouwstenen passen ook op allerlei andere merken die bouwstenen produceren. Zo kun jij je collectie aanvullen met milieuvriendelijke bouwstenen.

Lees ook: Biobuddi x Hema; bioplastic duplo bouwsets van suikerriet 

Helikopter

Deze helikopter van juf Roos (bekend van televisie) is heel tof. Je kunt er ook mee door de kamer rennen om hem te laten vliegen. Hem echt laten vliegen door hem te gooien, kan ik je niet aanbevelen. Maar de bouwstenen zijn er in ieder geval wel tegen bestand.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Juf Roos speelgoed & spelletjes

Leer letters kennen

Biobuddi zorgt ervoor dat hun producten een educatief karakter bevatten. En daar voldoet dit product zeker aan.

Meer informatie vind je hier.

 

 

Wild Life

Deze leuke dierenset stimuleert de motoriek en verbeeldingskracht.

Meer informatie vind je hier.

 

Green Toys

Green Toys maakt met behulp van 100% gerecycled plastic hun speelgoed. Zij zorgen ervoor dat hun voetafdruk op de aarde met betrekking tot koolstof verkleint. De producten zijn veilig en niet giftig. En voor de kinderen niet onbelangrijk: het ziet er ook nog eens aantrekkelijk uit om mee te spelen.

Gieterboot

Deze gieterboot scheurt niet alleen over het water. Hij kan ook nog eens de plantjes blij maken door ze water te geven. Twee in één. Daar houden we van!

Meer informatie vind je hier.

 

Ambulance en doktersset

Met deze set voel je je direct een dokter. Je kunt lekker over je speelkleed rijden met de ambulance die je vollaadt met je doktersattributen. Alle zieken en gewonden zullen heel blij met je zijn.

Meer informatie vind je hier.

 

Zeehelikopter

Toen ik deze helikopter zag deed mijn hart een sprongetje. Terwijl ik normaal niet zo van de voertuigen ben. Het is dan ook niet zomaar een helikopter. Maar eentje die op het water kan landen. Leuk! Want zo vaak zie je deze niet in de winkels. En dus ook nog eens milieuvriendelijk! Deze staat genoteerd op het sinterklaaslijstje van mijn zoon.

Meer informatie vind je hier.

Hevea

Dit verantwoorde speelgoed is vrolijk en duurzaam. Het speelgoed is gemaakt van natuurrubber zonder FTHlaten, PVC, BPA, plastic of petroleum.

Speen

Deze speen is alleen van natuurrubber gemaakt. Een heel prettig idee als het vaak in het mondje van jouw baby zit.

Meer informatie vind je hier.

 

Bijtring eend

Deze bijtring helpt het gevoelige tandvlees te verzachten. Hij is licht van gewicht en goed vast te pakken voor jouw kind. Het bevat geen naden waar bacteriën in kunnen komen. Dit leuke eendje is het juiste vriendje voor jouw baby.

Meer informatie vind je hier.

 

Bijtring panda

Deze vrolijke bijtring is ook verkrijgbaar in de pandavariant. Het lievelingsdier van mijn dochter. Dus die moest wel in het rijtje voorkomen.

Meer informatie vind je hier.

 

Jumbo

Jumbo, het merk dat bekend staat om zijn gezelschapsspelletjes heeft nu ook spellen gemaakt van 100% gerecyclede materialen. Weggegooide materialen zijn omgetoverd tot mooie spelletjes.

Peek a Boo

Kun jij raden wie er onder de gekleurde kaartjes verstopt zit? Rol de dobbelsteen en spiek door het kaartje met dezelfde kleur. Wie zit daar?

Meer informatie vind je hier.

 

Honey Yummy

De bijen vliegen van bloem naar bloem en werken samen om de bijenkorf met honing te vullen. Let op! Als Boris de beer het lukt om bij te honing te komen, wint Boris en steelt hij alle honing!

Meer informatie vind je hier.

 

Plantoys

Al meer dan 30 jaar werkt PlanToys aan het ontwikkelen van haar producten om een positieve bijdrage te leveren aan onze planeet. De producten worden gemaakt van rubberbomen die geen latex meer produceren. Ze laten de bomen zuiver door drie jaar voordat de boom gekapt wordt de bomen geen kunstmest meer te geven. De lijm die wordt gebruikt is formaldehyde-vrij.

Sensory Blocks

Deze blokken stimuleren de ontwikkeling doordat kindjes ook andere stofjes voelen naast de rubber. Daarnaast kun je natuurlijk van alles bouwen met de blokken.

Meer informatie vind je hier.

 

Tandarts set

Deze leuke tandartsset is gemaakt van veilige materialen. Een heel fijn idee als jouw kleine tandartsje in jouw mond aan het kijken is of je wel goed poetst ?.

Meer informatie vind je hier.

 

Drumstel

Dit stoere drumstel is de droom van elke jongen. Of dit ook geldt voor zijn papa of mama is de vraag.

Meer informatie vind je hier.

 

 

Hijskraan

Deze hijskraan is mooi groot en vriendelijk voor het milieu. Leuk!

Meer informatie vind je hier.

 

 

Way to Play

De waytoplay snelweg is gemaakt van duurzaam rubber en geweldig speelgoed dat de verbeeldingswereld van kinderen stimuleert. Aan de slag en bouw je eigen weg voor je andere favoriete speelgoed en al je autootjes. De flexibele autobaan is leuk om binnen en buiten mee te spelen en kan op bijna iedere ondergrond gelegd worden. Hij is gemakkelijk schoon te maken, dus ook prima mee te nemen in de zandbak of waar dan ook. Daarnaast is het makkelijk uit te breiden met extra elementen voor nog meer speelplezier

Meer informatie vind je hier.

Kartent kartonnen speelgoed

Misschien heb je het wel eens gezien; de kartonnen tenten die op festivals worden gebruikt. Na afloop van het festival wordt dit karton hergebruikt om er andere producten van te maken. Waaronder speelgoed. Zo zijn er vliegtuigen, kastelen en rakketten waar kinderen mee kunnen spelen. Hierdoor wordt het karton circulair hergebruikt met een heel nieuw doel. En hoe gaaf is het om als kind je eigen kasteel op je kamer te hebben? Daar zullen ze uren plezier van hebben. De items bestaan uit bouwpakketten die je zelf in elkaar zet. Eenmaal in elkaar kan je kind natuurlijk zelf zijn eigen kasteel versieren.

Meer informatie vind je hier.

En? Viel jouw mond ook open van verbazing?

Uitgelichte afbeelding 123rf.com

Lees ook

Anita Schokker
Latest posts by Anita Schokker (see all)