Het is helemaal van nu, duurzaamheid en recycling. En terecht! Want wat is er nou mooier dan duurzaam speelgoed gemaakt van natuurlijk gerecycled materiaal? Ik ben voor. Ik vind het een fijn idee dat een product van eerlijk hergebruikte materialen is geproduceerd.

Ik sta te kijken wat er allemaal op de markt is aan diversiteit aan speelgoed gemaakt van duurzame materialen, natuurlijk naast het speelgoed gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout. Mijn mond viel soms open van verbazing, je hoeft er ook niet langer meer voor naar speciale geitenwollensokkenwinkels, maar gewoon via webshops zoals Ilovespeelgoed of Bol vind je dit speelgoed. Lees mee en kijk of jouw mond ook open valt van verbazing.

Duurzame speelgoed merken

Dantoy

De lijn van BIO-producten van het merk Dantoy zijn gemaakt van tenminste 90% suikerriet. Het speelgoed is 100% recyclebaar. Deze productie vermindert de uitstoot van koolstof. Het suikerriet wordt bovendien verbouwd op gecontroleerde, pesticidevrije plantages in Midden- en Zuid-Brazilië. De BIO-geschenkdozen voor de kleine sets zijn gemaakt van gerecycled karton. Fijn dat ze hun BIO-lijn daarin doortrekken. Lees hier nog meer over Dantoy’s BIO life speelgoed.

Truck

Deze truck ziet er robuust en stoer tegelijk uit. Ook bij deze truck geldt dat hij makkelijk schoon te maken is. Heel fijn. En dit keer niet vanwege de koffie, maar vanwege de zandkorrels wanneer hij hard door de zandbak rijdt.

Meer informatie vind je hier.

 

Eetservies

Dantoy heeft onder andere het eetservies gelanceerd. Het speelgoed gaat je leven lang mee. Het is degelijk en stevig materiaal. Het servies stimuleert hun fantasiespel. Dit servies is goed schoon te maken. En dat is heel fijn, wanneer de kinderen ‘nep’ koffie drinken en ze nippen aan het kopje.

Meer informatie vind je hier.

 

Quut

Quut levert producten conform de Europese veiligheidsnormen. Het is BPA-, FTAlaten- en latexvrij. En zoals dit artikel al doet vermoeden ook 100% recyclebaar.

Emmer

Dit ultraschattige emmertje heeft iets geniaals over zich. Wanneer je namelijk met dit emmertje water uit de zee gaat dragen dan valt het er niet uit. Zelfs niet wanneer je kleutertje enthousiast komt aangerend over het strand. Wat een uitvinding!

Meer informatie vind je hier.

Schep

Met deze bijzondere schep kun je veilig zand scheppen. Je kunt met je handen en je voeten kracht zetten om diepe kuilen te graven. En er zit ook nog eens een zeefje geïnfiltreerd.

Meer informatie vind je hier.

 

Vrolijk strandspeeltje Triplet

Toen ik dit de eerste keer zag, dacht ik: Hè wat is dat?! En dat is mooi, want als een product niet meteen een functie laat zien, dan kun je het voor allerlei dingen gebruiken. Het ultieme speelgoed om ‘out of the box’ te denken. Ook voor papa en mama!

Meer informatie vind je hier.

Badpuzzel

Deze blije badpuzzel van kwallen is ideaal om te gebruiken in (het woord zegt het al) bad. Het blijft plakken en je kunt er een heel verhaal bij verzinnen. De kwallen blijven drijven en sommige tentakels van de kwallen die passen in elkaar. Welke dat zijn. Dat mag je zelf ontdekken in het warme water.

Meer informatie vind je hier.

Biobuddi

Biobuddi is vriendelijk speelgoed voor het milieu. Zowel het gebruik van de producten als de recyclingfase is milieuvriendelijk. Het speelgoed van Biobuddi wordt gemaakt van het niet-bruikbare deel van de suikerrietplant. Biobuddi maakt bouwstenen voor kinderen vanaf 2 jaar. Deze bouwstenen passen ook op allerlei andere merken die bouwstenen produceren. Zo kun jij je collectie aanvullen met milieuvriendelijke bouwstenen.

Lees ook: Biobuddi x Hema; bioplastic duplo bouwsets van suikerriet 

Helikopter

Deze helikopter van juf Roos (bekend van televisie) is heel tof. Je kunt er ook mee door de kamer rennen om hem te laten vliegen. Hem echt laten vliegen door hem te gooien, kan ik je niet aanbevelen. Maar de bouwstenen zijn er in ieder geval wel tegen bestand.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Juf Roos speelgoed & spelletjes

Leer letters kennen

Biobuddi zorgt ervoor dat hun producten een educatief karakter bevatten. En daar voldoet dit product zeker aan.

Meer informatie vind je hier.

 

 

Wild Life

Deze leuke dierenset stimuleert de motoriek en verbeeldingskracht.

Meer informatie vind je hier.

 

Green Toys

Green Toys maakt met behulp van 100% gerecycled plastic hun speelgoed. Zij zorgen ervoor dat hun voetafdruk op de aarde met betrekking tot koolstof verkleint. De producten zijn veilig en niet giftig. En voor de kinderen niet onbelangrijk: het ziet er ook nog eens aantrekkelijk uit om mee te spelen.

Gieterboot

Deze gieterboot scheurt niet alleen over het water. Hij kan ook nog eens de plantjes blij maken door ze water te geven. Twee in één. Daar houden we van!

Meer informatie vind je hier.

 

Ambulance en doktersset

Met deze set voel je je direct een dokter. Je kunt lekker over je speelkleed rijden met de ambulance die je vollaadt met je doktersattributen. Alle zieken en gewonden zullen heel blij met je zijn.

Meer informatie vind je hier.

 

Zeehelikopter

Toen ik deze helikopter zag deed mijn hart een sprongetje. Terwijl ik normaal niet zo van de voertuigen ben. Het is dan ook niet zomaar een helikopter. Maar eentje die op het water kan landen. Leuk! Want zo vaak zie je deze niet in de winkels. En dus ook nog eens milieuvriendelijk! Deze staat genoteerd op het sinterklaaslijstje van mijn zoon.

Meer informatie vind je hier.

Hevea

Dit verantwoorde speelgoed is vrolijk en duurzaam. Het speelgoed is gemaakt van natuurrubber zonder FTHlaten, PVC, BPA, plastic of petroleum.

Speen

Deze speen is alleen van natuurrubber gemaakt. Een heel prettig idee als het vaak in het mondje van jouw baby zit.

Meer informatie vind je hier.

 

Bijtring eend