Skip to Content

Uitjes Duitsland net over de grens met kinderen

Uitjes Duitsland net over de grens met kinderen

Vlak over de Duitse grens zijn er veel mogelijkheden voor een dagje uit. Vanuit Nederland rijd je er snel en eenvoudig naar toe en beleef je een mooie dag in het buitenland. Denk bijvoorbeeld eens aan onderstaande uitjes met kinderen:

Attractieparken Duitsland net over de grens

Alfsee Ferien & Erlebnispark

Aan de rand van een natuurgebied ligt een groot recreatiepark, gericht op sportieve activiteiten. Karten, klimmen, trampolines, minigolf, zeilen, surfen en waterskiën horen tot de mogelijkheden. Voor de kinderen is er een indoorspeeltuin en voor volwassenen een wellnesscomplex aanwezig. Het nieuw gebouwde Germanenland voert je langs de elfenhuisjes met hun eigen unieke verhaal.

Meer informatie vind je hier.

Fort Fun Avonturenland

Een stad uit het Wilde Westen in het Sauerland met een mix van moderne en nostalgische attracties. Voor de bezoekers zijn er paarden en pony’s om op te rijden. Een uitdagende klimwand, deltavliegtuig en wildwaterbaan zijn gemaakt voor de durfals. Ook vind je hier de langste zomerrodelbaan van Europa.

Meer informatie vind je hier.

Holidaypark

Hollidaypark is een pretpark voor alle leeftijden, de Duitse variant van de bekende Plopsaparken in Nederland en België. Een combinatie van waterattracties, spannende attracties, familieattracties en kinderattracties zijn een garantie voor een prachtig dagje uit. Een overdekt themapark met een oppervlakte van 5000 m2 voor de kinderen geeft ook bij mindere weersomstandigheden veel vertier. Je betaalt hier niet naar leeftijd, maar lengte van de kinderen in verband met de toegestane attracties.

Meer informatie vind je hier.

Irrland

Irrland combineert een avonturenboerderij met een kleine dierentuin en oase. Het park is vooral geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. De gebouwen in het park zijn geïnspireerd op de oudheid zoals het Pantheon en het Colosseum. Uniek zijn het bamboe-labyrint en een grote schuur met een maïszwembad. Het buitenzwembad zorgt voor de nodige verkoeling. Je mag zelf eten en drinken meenemen en er zijn bbq’s aanwezig voor een compleet dagje uit zonder dat je de hoofdprijs betaalt!

Meer informatie vind je hier.

Ketteler Hof

Gelegen in het mooie natuurpark Hoge Mark in de plaats Haltern am See, is het Ketteler Hof een bestemming voor het gehele gezin. Geen grote attracties, maar een grote keuze uit activiteiten zoals de ponymanege, speeltuin, waterglijbanen en modderspeeltuin. Een wandelpad voert de bezoekers hoog boven de bomen langs het terrein. Het is mogelijk om op het terrein te barbecueën.

Meer informatie vind je hier.

Lego Discovery Center & Sealife Oberhausen

Twee naast elkaar gelegen attracties in het centrum van Oberhausen en perfect te combineren op 1 dag. Sealife bestaat uit aquaria met vissen uit de gehele wereld. Van de vissoorten uit onze eigen Rijn tot veelkleurige tropische exemplaren. Legoland voert de bezoekers eerst langs een fabriekshal waar ze kunnen zien hoe de stenen worden gemaakt. Het expositiegedeelte geeft de kinderen veel mogelijkheden om zelf te kunnen bouwen rondom de thema’s Harry Potter, piraten en de Lego-racehoek. Een bezoek aan de 4D-bioscoop maakt de dag compleet.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Lego Discovery Center Oberhausen
Lees ook: Sealife Oberhausen

Movie Park Germany

Movie Park Germany is een attractiepark met als overheersend thema de filmwereld. De attracties zijn ondermeer beïnvloed door de films Ice Age, Van Helsing, Looney Tunes en Star Trek. Daarnaast zijn er verschillende shows rondom het thema High School Superstar, Movie Park on Parade en Crazy Cops Action Stunt Show.

Meer informatie vind je hier.

Phantasialand

Phantasialand is één van de drukst bezochte attractieparken van Europa en de grootste van Duitsland. Het park heeft een combinatie van spectaculaire attracties en shows in de themagebieden Berlin, Mexico, China Town, Deep in Africa, Mytery en Fantasy. Hierdoor is het park geschikt voor kinderen tot volwassenen. Een spectaculaire dinershow maakt het bezoek compleet.

Meer informatie vind je hier.

Freizeitpark Schloss Beck

Dit park is gelegen rondom het bekende slot Wasserschloss Beck. Het park is geschikt voor het hele gezin door de vele verschillende soorten attracties. Een achtbaan, waterbobslee en reuzeglijbaan zorgen voor actie, de kartbaan en 3D-simulator voor snelheid, terwijl de kleinsten genieten van een ontspannen ponyritje en de speeltuin.

Meer informatie vind je hier.

Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar is gevestigd op het terrein van de nooit in gebruik genomen kweekreactor Kalkar. Het terrein bestaat uit het attractiepark Kernie’s Familienpark en enkele hotels, restaurants en bars. Op het attractiepark staat een achtbaan, wildwaterbaan, kartingbaan, diverse draaimolens en een reuzenrad. In de koeltoren is een zweefmolen geplaatst en de toren is aan de buitenkant omgevormd tot een uitdagende klimtoren.

Meer informatie vind je hier.

Bezienswaardigheden net over de grens in Duitsland

Archeologisch Park Xanten

Dit openluchtmuseum is een archeologisch themapark met reconstructies en originele overblijfselen van de Romaanse stad Colonia Ulpia Traiana. Het museum beslaat deze stad die tot de 4e eeuw na Chr was bewoont. Het geeft een goed beeld van hoe de stad er heeft uitgezien en door het gebruik van acteurs komt het verleden tot leven.

Meer informatie vind je hier.

Bad Bentheim

Bad Bentheim is één van die schaarse Duitse bergstadjes waar het rijke verleden bewaard is gebleven. Die historie beleef je als je op ontdekkingstocht gaat door oude, smalle straatjes en steegjes, langs karakteristieke huizen. Het bijna 1000 jaar oude Kasteel Bentheim, gebouwd op zandsteenrotsen, torent indrukwekkend boven het glooiende bosrijke landschap in de omgeving uit. Wie hier ooit was, komt beslist zonder twijfel terug!

Meer informatie vind je hier.

Kleve met kasteel en tiergarten

Bezoek in 1 dag het kasteel Schwanenburg en de omliggende historische, barokke tuin met een bezoek aan het dierenpark. Een kinderboerderij gecombineerd met enkele exoten zoals kangoeroes, kamelen en zeehonden. Beklim in het kasteel de toren met 182 treden en geniet van het weidse uitzicht.

Meer informatie vind je hier.

Schloss Dankern

Schloss Dankern is een waterburcht met een 200 hectaren groot park. Het terrein heeft de functie van attractiepark voor families met kinderen. Ruim 120 speeltoestellen, een zwembad, een 5000 m2 overdekte speeltuin en vele sportmogelijkheden zorgen voor vele ontspanningsmogelijkheden.

Meer informatie vind je hier.

Dierentuinen net over de grens in Duitsland

Tierpark Nordhorn

Vlak over de grens is dierentuin Nordholm een natuurlijk aangelegd park waar ongeveer 100 verschillende soorten dieren te zien zijn. Onder anderen een vlonderpad loopt langs de beboste oeverhelling de rivier De Vecht. Het kinderboerderijgedeelte is geschikt om de kinderen kennis te laten maken met enkele loslopende dieren. Een eigen kerstmarkt in december maakt de dierentuin ook geschikt om in de winter te bezoeken.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dierentuin Nordhorn

Erlebnispark Emsflower

Dit ‘belevenispark’ voert de bezoekers langs de grootste perk- en potplantenkwekerij van Europa. Per jaar worden hier 500 planten gekweekt. Bezoek de naastgelegen botanische tuinen, de showtuin, de vlindertuin en enkele exotische dieren. Voor de kinderen is een groot speelparadijs aanwezig.

Meer informatie vind je hier.

Wildpark Frankenhof

Dit park combineert een wildpark met een kinderboerderij, een avonturenspeelplaats, een waterspeelplaats, een sprookjesbos, een peuterspeelplaats en een trollenland. Dit maakt Frankenhof tot een gevarieerd attractiepark voor het hele gezin.

Meer informatie vind je hier.

Zoo Duisburg

Deze dierentuin, met ruim 280 verschillende soorten dieren is vooral bekend om zijn koala’s en dolfijnen. Het dolfinarium behoort tot één van de grootste in Europa. Bijzonder is de groep fossa’s, een inheems roofdier uit Madagaskar. De Chinesischen Gartens brengen de bezoekers in oosterse sferen.

Meer informatie vind je hier.

Floortje