Ik merk het zelf de laatste tijd, wat hebben we het weer ontzettend druk! Zeker in de aanloop naar de zomervakantie. Nou heb ik ook best veel te doen en krijg ik regelmatig de vraag hoe ik alles voor elkaar krijg met een eigen bedrijf, een YouTubekanaal, een blog, een gezin, het huishouden en oh ja, ook nog mijn sociale leven. Ik verveel mij in ieder geval niet! Toch heb ik niet vaak het gevoel dat ik het ontzettend druk heb. Meestal loopt het allemaal op rolletjes. Natuurlijk wordt het weleens teveel, ik denk dat iedereen dat herkent, maar over het algemeen loopt het allemaal best soepel.

Lees ook: Tips en ervaringen met burn-out en overspannen / stress met jonge kinderen
Lees ook: 10 tips voor een relaxte verjaardag; zo vermijdt je verjaardagsstress!
Lees ook: Invloed stress tijdens de zwangerschap op de baby en tips hoe omgaan met stress?

Verwachtingen

Natuurlijk wordt er veel van “ons” verwacht. Ik denk dat moeders het in deze tijd echt wel druk hebben. Er zijn veel mogelijkheden voor kinderopvang, maar zodra je kind naar school gaat, wordt er ook verwacht dat je af en toe helpt. Omdat ik een eigen bedrijf heb zijn dat soort dingen makkelijker te regelen, maar als je voor een baas werkt is dat vaak alweer heel anders.

Doen waar je gelukkig van wordt

Het belangrijkste is naar mijn mening om vooral te doen waar jij gelukkig van wordt. Het is namelijk jouw leven. Als jij liever 1 dag in de week wilt werken of liever thuis bent bij de kinderen; dan moet je dat doen als dat mogelijk is! Vind je je werk super en werk je liever 5 dagen; ook helemaal prima. Moeders kunnen elkaar nog weleens veroordelen, maar het feit blijft dat het jouw leven is en daardoor dus ook jouw keuzes.

Loop jezelf niet voorbij

Steeds meer moeders hebben stress of zelfs burn-outklachten. Dus loop jezelf niet voorbij. Gun jezelf af en toe die rust die je soms zo hard nodig hebt. Schakel papa, opa’s, oma’s of de oppas in en laadt jezelf weer op. Als jij niet 100% happy bent, dan is dat voor je kinderen ook niet fijn. Maar ik hoor je ook al meteen denken; Hoe dan?! Ik moet nog dit en ik moet nog dat… ik heb tijd tekort!

In de nieuwste video geef ik je 5 handige tips tegen stress. Hoe kun je er nou voor zorgen dat alles op rolletjes loopt en hoe zorg je ervoor dat  het je niet teveel wordt?! Hoe kun je een handige planning maken en wat doe je als die planning weer anders verloopt? Ik hoop dat je aan de slag gaat met de tips en er echt iets aan hebt, succes!