Skip to Content

Tag: Visite

Tag: Visite

Bij Janske kwam ik gisteren de visite tag tegen, die vond ik wel erg gezellig. Zij heeft hem trouwens gevonden bij Blogmama. Een tag die gaat over onaangekondigd bezoek en hoe je al dan niet uit de pakt.

Onaangekondigd bezoek ontvangen of liever van te voren afspreken?

Bij voorkeur op afspraak. Zodat ze niet op de dagen komen dat ik werk, of voor een dichte deur staan.  En ik vind het wel zo prettig als het huis er dan toch een beetje toonbaar uit ziet.

Voor het bezoek langskomt nog even snel boodschappen doen?

Het ligt er een beetje aan, het enige ‘lekkers’ hier in huis zijn crackers en rijstwafels. Vaak heb ik wel een snelle taart in huis, vind peuter ook nog eens erg leuk om te helpen met maken.

Visite kan spontaan mee-eten tijdens het avondeten?

Ja hoor, visite is altijd welkom om te blijven eten. Gelukkig wonen we op de hoek van de lidl dus wat lekkere broodjes voor de lunch zijn zo gehaald en met avondeten is het gewoon aanschuiven. Komt er gewoon een mega pan met pasta op tafel te staan.

Het huis opruimen en schoonmaken voor de visite?

Eerlijk gezegd ga ik hier nooit zo heel bewust mee om. Visite is gewoon welkom zoals het huis normaal ook is. Ligt er ook aan wie er komt, voor mijn ouders doe ik niet zoveel bijzonders. Terwijl als er verjaardagsvisite voor de deur staat ik wel een dag bezig kan zijn zodat er ook ruimte is voor iedereen om te zitten.

Is jouw huis op dit moment visite proof?

Als je nu komt wel, de kinderen liggen op bed dus dan probeer ik eerst weer een beetje de woonkamer aan de kant te krijgen voordat ik neerplof. Zeker nu ik dit bewust bij probeer te houden is het iedere keer even vijf minuten werk maar kan je vervolgens wel genieten van een opgeruimde kamer.

Rekening houden met kinderen die meekomen?

Als gastouder is er altijd wel van alles in huis voor kinderen. Een extra bedje om te slapen, tuitbekers of flessen maakt niet uit. Diverse maten luiers zijn vast ook nog wel te vinden. Alleen melkvoeding wordt een probleem.

Schoenen uit alstublieft?

Visite hoeft dat voor mij niet te doen. Zelf loop ik binnenshuis het liefste op pantoffels, net zoals de kinderen. Manlief blijft echter op schoenen lopen dus het kan allebei.

Onverwachts blijven overnachten is geen probleem?

We hebben op zolder wel een bed staan, maar dat is niet echt toegankelijk op dit moment. Liggen teveel spullen die uitgezocht moeten worden en het moet ook eerst opgemaakt worden.

Daarnaast zag ik laatst dat er in het kozijn een kier zit, dus dat is erg fris momenteel. Mocht er echt een probleem zijn en je nergens anders terecht kunnen is er achter wel iets te improviseren.

Neem gezellig je hond mee?

Is vaak geen probleem, mijn schoonouders nemen ook altijd hun hond mee. Die blijft erg rustig liggen. En anders is er ook een achtertuin.

Zelfgemaakte hapjes en lekkernijen of liever iets makkelijks?

Bij verjaardagsfeesten sta ik vaak een dag in de keuken om iets van een dessert table in elkaar te zetten. Voor ‘zakelijke’ visite doe ik niet zo moeilijk. Blijft het bij koffie en thee. Misschien moet ik maar wat vaker iets lekkers halen. Probleem is alleen dat dan zo snel ook weer op is.

Doe alsof je thuis bent of graag zelf de touwtjes in handen hebben?

De mensen die vaker over de vloer komen weten waar ze moeten zijn voor de glazen, drinken en meer. Wel zo makkelijk.

Als je mag kiezen tussen te vroeg, precies op tijd of te laat bezoek ontvangen bij een afspraak?

Vaak vind ik iets te laat niet erg, er is altijd iets wat er tussendoor komt waardoor ik nog niet ‘klaar’ ben. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik nog met de stofzuiger in de hand sta. Vaak blijf ik bezig tot ze er zijn. Aan de andere kant, als het klaar is en je zit te wachten is het ook niet prettig.

Bezoekers mogen de toiletbril omhoog laten staan?

Doet mijn eigen man ook, dus zou me niet eens opvallen. Liever dat dan alles onderplassen.

Ik verwacht dat mijn visite even helpt met opruimen?

In principe niet, voor het nichtje maak ik een uitzondering. Die had laatst samen met onze dochter alles overhoop getrokken. Dan verwacht ik ook dat ze even helpt met opruimen.

Wat doe je bij bezoek dat te lang blijft hangen?

Dat moet wel heel erg lang zijn mocht het echt gaan vervelen. Vaak worden de kinderen dan wel wat onrustig, willen ze gaan eten, of naar buiten of wat dan ook dus probeer ik dat als aanleiding te gebruiken. Echter er uit zetten zal ik niet doen.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. barbara schreef:

  Hier iemand die er niet goed tegen kan als er onverwacht mensen voor de deur staan, maar goed als het huis dan niet helemaal top is, jammer dan! Hadden ze maar moeten zeggen dat ze kwamen! Wel een leuke tag!

 2. Janske schreef:

  Leuk dat je hem ook hebt ingevuld…hier ook niets lekkers in huis..extra goede reden om een lekkere taart te bakken op zijn tijd!

  • Linda schreef:

   Ja, vond hem erg leuk en kwam hen toevallig gisteren tegen op je blog en had nog niets voor vandaag.

 3. Channa schreef:

  Hier regelmatig bezoek en eigenlijk nooit onaangekondigd (gelukkig). Leuke tag, ik ga hem een keer overnemen :)

 4. Linda schreef:

  Hihi, altijd goed om te weten en even duidelijk te maken.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.