Skip to Content

Tag; De Kids brands

Tag; De Kids brands

Toen ik zwanger was en bezig was met de uitzetlijst heb ik ontzettend veel fora uitgeplozen om uit te zoeken wat nu het beste was. Van hydrofiele doeken tot en met luiers en zalf. Of ik ging ervanuit dat wat het ‘duurste’ en ‘bekendste’ was, het beste was.

Naar mate ik langer moeder was ben ik meer en meer mijn eigen weg gegaan. En merk ik dat ik toch wel bepaalde voorkeuren begin te krijgen voor bepaalde merken. Niet dat zij dan het monopolie hebben, maar als ik in de winkel sta kies ik toch sneller voor dat merk.

En volgens mij ben ik lang niet de enige. Dus heb ik de kids brandtag in het leven geroepen. Nieuwsgierig naar wat mijn favoriete merken zijn, van ondergoed tot schoenen en van badschuim tot en met luierdoekjes?

Shampoo; ik ben begonnen met Zwitsal, dat was een bekend merk. Later raakte ik in aanraking met meer natuurlijke producten zoals Naïf en Petite Jolie. Niet alleen natuurlijk, maar ze ruiken ook nog eens zo lekker.

Sinds we onlangs een perspakket kregen van Zwitsal met Frozen shampoo is die favoriet (bij de kinderen). Vooral omdat ze die flessen zo leuk vindt en dus zelf haar haren wil wassen, terwijl het anders drama is. Waar Elsa al niet goed voor is ;-)

Billenzalf; die hebben wij niet heel veel gebruikt, gelukkig nauwelijks last gehad van rode billetjes. Als ze er dan toch waren even met sudocrème of Bepanthen en is het is weer over.

Luierdoekjes; we hebben vanalles hier in huis gehad, maar het afgelopen jaar vooral van de Lidl. Die is hier om de hoek dus kunnen we makkelijk bijhalen en zijn niet extreem duur. De doekjes van de Action vind ik ook erg fijn.

Pleisters; ook hiervoor geldt, merk maakt niet eens zoveel uit als er maar plaatjes opstaan. Nu zijn dat de prinsessenpleisters van Hansaplast, we hadden ook de Frozenversie maar die vond ze zo mooi dat ze in een onbewaakt moment als stickers zijn gebruikt…

Schoenen; ik ben niet zo van de merkkleding maar ik merk dat ik daar bij schoenen toch wel op let. Of het ook echt zo is geen idee, maar ik wil graag dat ze goede schoenen dragen. Ook nu ze goed kunnen lopen. De voetjes zijn nog steeds in ontwikkeling en ik geloof hier wel dat merk beter is. Favoriete merken op dit moment zijn Shoesme, Naturino en Bergstein.

Ondergoed; voor ondergoed ga ik altijd voor zoveel mogelijk voor zo min mogelijk. En daar slaag ik vooral bij de Primark (waar ik denk ik 1 à 2 keer per jaar kom) en de Zeeman altijd erg goed. Al vind ik jongensonderbroeken in maat 92 nog erg lastig, dus draagt hij nog vooral rompertjes.

Spijkerbroek; dit vind ik een lastige. Ik ben nog steeds op zoek naar een fijn merk en model broek die goed zit. Zowel met luier als zonder, niet afzakt, bij voorkeur verstelbaar is aan de binnenkant, niet te lang. Niet snel gaten in vallen etc.

We hebben hier dus ook echt heel veel verschillende merken van in huis voor onze zoon. Voor mijn dochter is dat iets algemener en ben ik een paar keer geslaagd bij de Zara.

Knijpfruit; ja, mijn kinderen krijgen (als we een dagje uitgaan) een zakje knijpfruit om beurse bananen of wat dan ook te voorkomen. Ze vinden de zakjes van Ella’s Kitchen erg lekker, maar vaak ga ik toch voor de goedkoopste. Van de Albert Heijn of van de Lidl, maar die is weer net iets duurder.

Lunchtrommel; ik ben erg happy met de lunchtrommel van Goodbyn die ik ooit in een perspakket kreeg. Hierin zit een groot vak, twee kleine vakjes en nog twee bakjes bij zodat ik een diverse (bento) lunch kan meegeven en ze dus altijd wel goed eten. Om de een of andere reden eten ze op school meer dan thuis.

Kinderstoel; nog voor de bevalling hadden we al een kinderstoel in huis van Stokke. Dit heb ik ooit bij iemand anders in huis zien staan en had ik bedacht dat wat er ook gebeurt, ik moest en zou dat ook hebben. Omdat ze in principe mooi blijven hebben we ze via Marktplaats gekocht. We hebben er nu zelfs drie; ideaal voor als er een extra kindje mee eet.

Kinderbed; we zijn begonnen met een co-sleeper van een onbekend merk. Daarna de ledikant van de Ikea, net als het Kura bed waar dochterlief nu in slaapt. Voor zoonlief hebben we sinds vorig jaar de Stokke Home in huis en daar blijft hij voorlopig nog wel in. Gelukkig groeit het bedje mee en dat huisje staat gewoon zo leuk in zijn kamer.

Hydrofiele doeken; daar hebben we een enorme stapel van, van verschillende merken. Toch merk ik wel dat ze niet allemaal even mooi blijven. Mijn favoriet is toch wel de Hema, die blijven het langste mooi.

Daarnaast had ik graag zo’n lange swaddle willen hebben toen ze nog een baby waren. Die kwamen toen net ‘in’ en waren nog erg prijzig want voor de prijs van een grote had ik 20 kleintjes ofzo en was ik niet van het voordeel overtuigd.

Luiers; ook daarvoor komen we nu bij de Lidl, nog wel in ieder geval. Hopelijk is zoonlief binnenkort er ook klaar mee. We oefenen nu al met luierbroekjes en het plassen op de wc gaat steeds beter.

De luiers van de Kruidvat waren echter mijn favoriet, maar dan moest ik één keer in de maand een paar pakken halen. Na een paar keer uitstellen of vergeten en dan maar naar de Lidl gaan, zijn we daar gewoon op overgestapt.

Babyfoon; daar hebben we heel lang naar gezocht en prijzen vergeleken. Uiteindelijk gekozen voor een babyfoon zonder beeld. Werkt prima, maar toch had ik met wel zo fijn gevonden. Het precieze model weet ik niet meer, maar het was van Alecto en heeft prima zijn werk gedaan.

Wandelwagen / buggy; beide kinderen hebben in de wandelwagen van Quinny gelegen. Deze hebben we gekregen van mijn ouders en is me prima bevallen. Later hebben we een goedkope buggy gehad van de Prenatal, dat was echt drama en zag er snel vies uit. De Nuna Pepp Lux daarentegen was erg prettig. Die wisselen we af met de Stokke Xplory.

Loopauto / fiets; we hebben aardig wat speelgoed in huis gehad maar niet echt een loopauto. Wel een houten driewieler, geen idee welk merk die we bij de geboorte van onze dochter hebben gekregen. Later ook een echte loopfiets, maar die was toch iets aan de hoge kant.

Sinds kort hebben we een soort loopwagen namelijk de Bontoy friendimal walvis en die is toch wel erg populair. Daar wordt letterlijk om gevochten… Omdat hij geschikt is voor kinderen tot en met zes jaar.

Fiets; voor haar vierde verjaardag heeft onze dochter een fiets gekregen van Alpina, we proberen er dagelijks minimaal een rondje mee te fietsen en stukje bij beetje vindt ze het gelukkig minder eng.

Tablet (voor de kinderen); nu hebben onze kinderen geen oude tablet die vroeger van ons is geweest, we hebben wel een tablet maar die vonden we zelf niet prettig dus ligt nu te verstoffen in de kast. Terwijl ik hem zo graag wilde hebben…

De Kurio Smart vinden ze echter heel fijn om op te werken, zowel als minilaptop als tablet. Maar wel alleen onder toezicht.

Tag doorgeven

Natuurlijk vind ik het leuk als het stokje wordt doorgegeven dus tag ik Angelique, Bianca, Elisabeth, Madelon en Nicole om ook een lijstje te maken met jullie favoriete merken. Wil jij hem ook overnemen, prima, ik zou het dan wel lief vinden als je de bedenker er bij noemt. Je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wilt; alleen merken noemen of ook kort even een uitleg erbij.

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Merel schreef:

  Haha ik heb hem laatst ingevuld, maar zie nu dat er in de loop van de tijd een bijzondere nieuwe categorie bijgekomen is: ‘pen’. Zal die van mij binnenkort eens aanpassen.

 2. Nicole schreef:

  Ik ben nog steeds op zoek naar de ideale broek. Mijn dochter is echt heel erg smal en zelfs skinnyjeans valt bij haar veel te groot uit. En nu ze ook nog geen luier meer draagt is het alleen maar erger geworden!

 3. Volgmama schreef:

  Leuke tag! Ik ben benieuwd naar jullie review van de Bontoy.

 4. Elisabeth schreef:

  Leuk ik ga m invullen!

 5. Dees schreef:

  Wat leuk om te lezen hier ook lidl doekjes nu helemaal ideaal met het klepje er boven op E
  Zeker die mee gaan in de tas met de luiers hadden we te veel doorlek luiers onze dochter plast heel veel en snachts helemelaal daar kan geen een merk tegen op zowat haha

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.