De afgelopen week hebben we doorgebracht in een huisje van Landal Hunerwold State. Aan de ene kant een soort vakantie, aan de andere kant als mantelzorger voor oma. Aangezien haar man een week naar Amerika is voor een congres zou zij alleen zijn. Vanwege de Parkinson is dat niet altijd even prettig. Er zijn toch genoeg handelingen waarbij ze afhankelijk is van een ander. Alleen thuis zijn zag ze niet zitten. Dus gingen we gezellig mee, hebben wij ook een soort van vakantie waar we niet eens voor hoeven te betalen. Aangezien mijn zus ook moest werken was het nichtje er de eerste paar dagen ook bij. Dat was dus een gezellige dolle bol.

Meer informatie vind je hier.

Aankomstdag

De aankomstdag lag iets van elkaar verschoven. Manlief vertrok vrijdagmiddag al met oma en de kinderen. Vanwege de social media première van Dreamgirls dat ik toch wel heel erg bijzonder vond zou ik vrijdagnacht ze achterna reizen. Met het openbaar vervoer bleek dit echter onmogelijk en met een tweede auto vond ik onnodig. Achteraf kwam het verzoek of we een paar dagen op ons nichtje konden passen. Zaterdagochtend haalde ik haar op en reden we richting het hoge noorden. Het was erg gezellig met zijn tweetjes in de auto. Nadat we door de Veluwe waren gereden werd ze een beetje onrustig dus zijn we even gestopt. Tegen half drie kwamen we aan en lagen de kinderen nog heerlijk op bed.

Zij hadden in de ochtend al boodschappen gedaan in het dorp zodat we een heel groot deel van de middag hebben doorgebracht in het speeltuintje aan de voorkant van het huisje. Met name de enorme air trampoline en het spelen met zand was enorm populair.

De komende dagen is er niet altijd even mooi weer voorspelt. Daarom hebben we gelijk de eerste avond genoten van het eten uit een Cobb. Een soort van alternatieve mini bbq die je ook op de tafel kan plaatsen. Dan hoef je niet zo lang te wachten tot het eten gaar is en kunnen de kinderen tussendoor ook heerlijk spelen.

Weekje landal hunerwold state - Mamaliefde

Na het eten hebben we nog een ijsje gehaald.

Prinsessia

Weekje landal hunerwold state - Mamaliefde

Op zondag zijn we de hele dag weggeweest. De dames waren namelijk uitgenodigd om lessen te volgen aan de prinsessenschool van Prinsessia bij Plopsa Indoor Coevorden. Helaas waren er geen prinsessenjurken mee. Toch hebben we een hele leuke dag gehad.

Eenmaal terug ging zoonlief oefenen met lopen terwijl papa ging koken en nog wat ‘prinsessenlessen’ om daarna heerlijk te dromen in eigen bed.

Lees ook: Prinsessia bij Plopsa Indoor Coevorden

Rode paaltjes speurtocht

Op de dag dat ik een persbericht ontving over deze campagne en een uitnodiging om zelf ook te komen kamperen bij de boswachter. Wat ons zeker heel erg aanspreekt waren we toevallig in een gebied dat beheerd wordt door Staatsbosbeheer. Namelijk de zogenaamde hunebedwandeling van 6 km bij Diever in het Drents Friese Wold. We waren hier op 4 mei, Dodenherdenking. Een uitgestrekt natuurgebied vol met bossen. En dus ook een hunebed. In deze bossen zijn ook zogenaamde onderduikshollen te vinden. Kleine ruimtes onder de grond waar je je tijdelijk kon verbergen.

Het eerste stuk liepen we langs het weiland richting het bos. Deze wandeltocht was herkenbaar aan de rode paaltjes. Ideaal; want dit was de perfecte ‘lokker’ om onze dochter van paaltje naar paaltje te laten zoeken. Met als gevolg dat ze maar liefst twee derde van de totale wandeling op eigen voeten heeft afgelegd. Je bent dan misschien wel twee keer zo lang onderweg, maar toch kost het vooral emotionele energie.

Voor een kind van nog geen drie jaar een hele prestatie. Onze zoon heeft natuurlijk ook wat stapjes gezet. Dankzij de inspanningen van oma loopt hij nu al ‘los’, aan een ketting.

Hunnebed

Aan het einde van de wandeling werden we ‘beloond’ met een hunebed. Of in de woorden van onze dochter ‘berg grote stenen’. Waar ze heerlijk even konden uitrusten en verstoppertje spelen.

Wandeling langs het water

Weekje landal hunerwold state - Mamaliefde

Terug in het huisje was het bedtijd voor de dames en heer. Terwijl ik in een dorp verderop (twintig minuten auto rijden, ben ik niet gewend) de boodschappen ging doen voor de rest van de week. Toen ik terugkwam was mijn zus aangekomen met haar vriend om het nichtje op te halen. Ze bleven niet eten, dus begon ik rustig aan met onze dochter aan de spinazie risotto. Ze vind het zo geweldig om te helpen met koken.

Na het eten was het nog even in bad, met papa en naar bed.

Orchideeënhoeve

Weekje landal hunerwold state - Mamaliefde

Het was de wens van oma om ook een bezoekje te brengen aan de Orchideeënhoeve in Flevoland. We vertrokken in de ochtend zodat we eerst nog wat konden rondlopen voor we deel zouden nemen aan de rondleiding. Het blijft tenslotte altijd spannend met middagslaapjes en dan wil je het niet te laat maken.

Vanwege een omleiding volgden we op de heenweg de toeristische ‘zo kort mogelijke’ route dwars door alle dorpskernen. Met twee kinderen achterin de auto ben je blij als je aankomt. Dit was een aangename verrassing, heel anders dan ik had verwacht. In positieve zin en was super leuk om te doen. Zeker toen het begon te regenen en wij warm en droog binnen zaten.

Lees ook: Orchideeënhoeve

Blote voetenpad

Toen ik maandag weg was voor de boodschappen was ik langs het buitencentrum van staatsbosbeheer gereden. Terwijl we een ijsje gingen halen kwam ik een foldertje tegen hiervan met foto’s van het blote voetenpad. Hier in de buurt is er geen en dit leek me wel een keer leuk om te doen. Een paar jaar geleden was er ook eentje in de Floriade. Een pad / route waarin diverse soorten ondergrond elkaar afwisselen. De anderen leek dit ook wel leuk, dus gingen we hier vandaag heen. Deze wandeling zou maar 1 km zijn.

Het bleek dat je een kleine bijdrage moest betalen voor deze wandeling. Het bleek ook niet toegankelijk te zijn voor de wandelwagen, gelukkig hebben we de draagzak altijd bij ons. Het was een heerlijke wandeling door het bos, heel anders dan ik had verwacht.

Ondanks de korte afstand was het toch vrij vermoeiend. Daarom bleven we na afloop even zitten om daar te lunchen. Onze zoon had al even bij papa op de rug geslapen. Thuis hebben we ze toch nog even op bed gelegd. Ze hebben flink lang geslapen. Die buitenlucht doet het altijd goed.

Lees ook: Blotevoetenpad Drents-Friese Wold
Lees ook: De leukste natuurspeeltuinen, blotevoetenpaden en pluktuinen Nederland

Speeltuinwandeling

Nadat ze wakker waren gaf zoonlief heel duidelijk aan dat hij graag naar buiten wilde. Dus heb ik een korte speeltuinentocht gelopen over het park. Natuurlijk gingen we ook van de natte glijbanen af!

Aangezien we morgen weer naar huis gaan zijn we alvast begonnen met opruimen. Na het eten zijn we ook nog even naar het bedtijd verhaaltje geweest van het animatie-team. Twee vrolijke spontane jonge dames die een stukje speelden. Gevolgd door een mini disco, opvallend was de hoge leeftijd van de kinderen die vervolgens allemaal meededen. De kinderen met puberleeftijd zelfs nog het hardste!

Zwemmen

De laatste ochtend was alweer aangebroken. Helaas werd ik wakker met enorme rugpijn. De bedden zijn erg zacht waardoor ik er eerder al last van had, maar nu deed echt alles pijn. Het heeft nog een halve week geduurd voordat dit helemaal weg was. Gelukkig mocht ik wel ‘uitslapen’ en had ik een gezellig bedgenootje.

Het zwembad bij het park hadden we nog niet geprobeerd. Heel veel stelde dit niet voor, maar ze hadden twee baby / peuterbadjes. Ideaal om daar de laatste ochtend toch even een uurtje door te brengen zodat de kinderen lekker rozig worden en op de terugweg in de auto kunnen slapen.

Aangezien we er nu met twee auto’s waren moest ik het stuk in mijn eentje terug rijden. Natuurlijk realiseerde ik me op het moment dat de sleutel ingeleverd was dat ik naar de wc moest. Daarom maar in een ruk het hele eind gereden. Op een paar kleine vertragingen na. De andere auto met manlief, oma en de kinderen had onderweg gestopt voor een ijsje met als gevolg dat ze vol in de files waren.

Tegen half zes waren ze ook thuis, dus hebben we eten laten bezorgen. Heerlijk einde van een welverdiende vakantie.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook

Linda van Aken