De afgelopen week was de sfeer hier soms om te snijden. De spanningen lopen hoog op vanwege de verjaardag, het wennen op school, de komst van Sinterklaas, het koude weer buiten. In plaats van genieten wordt het er niet altijd even gezellig op. De kinderen jammeren wat meer, zijn moe, maar willen niet naar bed. En dan heb je ook nog de verkoudheid / griep dat om een hoekje komt kijken. Gelukkig put ik troost en herkenning uit de verhalen van andere moeders, zijn wij gelukkig niet het enige gezin waar het deze week even flink tegenzat. Want ja, die weken zijn er ook. Het is niet altijd feest.

Maandag; laatste dagje thuis

Dit was het laatste dagje thuis, in de ochtend zijn we even bij de huisarts geweest voor zoonlief. Even gek doen in de wachtkamer ;-) Gelukkig heeft hij geen blaasontsteking, dus hopen dat het binnenkort beter gaat. Aan het einde van de week leek dat gelukkig het geval. Zo kom je er nooit, en zo drie keer in heel korte tijd. Omdat we de vorige keer hier oma en opa tegen kwamen vroeg hij daar nu ook naar.

Oma was met een vriendin naar de kringloop, maar zou wel naar huis gaan. Daar reden wij ook naar toe en haalden nog even snel bij de bakker wat lekkere taartjes voor bij de koffie. Nog even lekker verwennen deze laatste dag. Helaas was er daarna alleen maar zeikregen dus bleven we binnen om samen te spelen.

Dinsdag; verjaardag & schoonheidsspecialiste & sushi

Vandaag was zoonlief dus echt jarig, niet dat we er nog iets mee hebben gedaan. Wel betekende het dat hij nu naar school mocht in plaats van de peuterspeelzaal. Grote zus was wel even ‘boos’ op de juf dat ze geen muts ging maken, want hij was tenslotte jarig vandaag ;-) Dat hij vorige week al een muts had gekregen interesseerde haar niet ;-) Met de juf had ik afgesproken te beginnen met halve dagen om zo rustig op te bouwen. Dat is toch het voordeel (of nadeel) als je vanuit huis werkt. Dan kan je daar heel flexibel in zijn en hoef je niet meteen hele dagen met overblijven. Al zit dat er binnenkort wel aan te komen. Bij het weggaan kreeg ik geen huilend kind, of een afscheidskusje maar deze gekke bek. Hij is er dus helemaal klaar voor ;-)

Nu kan je natuurlijk thuis gaan zitten, maar om te ‘vieren’ dat hij nu naar school gaat had ik een afspraak gemaakt bij de schoonheidsspecialiste voor een facial en een manicure. Even wat tijd voor mezelf, omdat je dat anders ook niet meer doet. Voordat er kinderen waren kwam ik daar regelmatig, dus ik vond het weer hoog tijd worden. Helaas liep dat niet helemaal zoals gepland, dus stond ik om half twaalf buiten met alleen de manicure en de afspraak voor de facial voor de volgende dag. Toch baalde ik, omdat je dan twee ochtenden kwijt bent.

Het was maar goed dat ik hem tussen de middag ging ophalen want hij was best moe, maar wilde niet naar bed. Wat ik natuurlijk wel even heb geprobeerd. Wel heeft hij even lekker op zijn kamer gerommeld. Aan het einde van de dag had ik afgesproken met een aantal dames in Utrecht om sushi te gaan eten. Dit omdat Joyce volgende week een maagverkleining krijgt en ze graag daarvoor nog een keer sushi wil eten, ook Marije, Marguerita en Miriam waren van de partij. Nu vind ik sushi dus echt drie keer niets, ook niet de vegaversie. Maar gelukkig was het een sushi & grillrestaurant en kon je iedere ronde een aantal tapas bestellen. Het was echt superlekker, zodat ik, ondanks dat ik eigenlijk helemaal vol zat van de verkoudheid toch van alles wat wilde proberen. Het toetjesbuffet met enorme chocoladefonteinen maakte het natuurlijk helemaal af!

Woensdag & donderdag

Op zich waren dit twee rustige dagen. Woensdag ben ik lang bezig geweest met de hack voor het opbergen van alle haaraccessoires van dochterlief.

Donderdag kwam de Dessineo binnen dus hebben ze de hele middag gekleurd en bleef de tv gewoon uit. Het kan dus wel ;-) Die avond moesten er natuurlijk ook schoenen gezet worden, zodat de Sint hun tekeningen konden gebruiken om de cadeautjes in te pakken. Gelukkig heb ik altijd wel een voorraadje liggen voor dit soort improvisaties.

Vrijdag; surprise

Die middag mocht dochterlief ook thuis blijven van de juf omdat ze toch behoorlijk snel jengelig en moe was. Ze wilde echter zelf blijven, dus had ik met zoonlief het rijk alleen. Zo voor een middagje is dat wel genieten ;-) Hij mocht van mij echter niet de tv aan, maar had Play-doh in zijn schoen gevonden dus ging daar heerlijk mee aan de slag. Al snel kwam de uitvinder in hem naar boven en had hij met wat materialen zelf een hengel in elkaar gezet.

Aan het einde van de dag had ik afgesproken met Miriam en Fleur. We waren namelijk door de man van Charlotte uitgenodigd voor haar 30ste verjaardag. Dit was echter een surprisefeestje dus ze wist van niets, althans in ieder geval niet dat het deze avond was omdat het nog een paar weken duurt voor ze echt jarig is. Ze hadden er echt werk van gemaakt met veel decoratie zoals dat bij haar past. We waren eigenlijk te laat dus moesten goed opletten bij het uitstappen en sneakten snel naar binnen. Daar kregen we een enorm glas met gin-tonic, al ging ik voor de wijn want ik moest tenslotte ook weer iedereen veilig thuis brengen. Met zijn allen hadden we geld ingelegd om een cadeautje te kopen; een dure tas waar ze erg blij mee was en een bon van het overgebleven geld. Charlotte vond het helemaal geweldig en het was erg gezellig. Toch konden we het niet al te laat maken, allemaal vanwege andere redenen dus gingen we op tijd naar huis.

Maar goed ook, want ik had stiekem wel even gekeken voor Black Friday-aanbiedingen maar dat viel best tegen. Van Fleur kreeg ik twee goede tips, dus shopte ik toch net voor middernacht een winkelmandje vol.

Lees ook: Black Friday & Cyber Monday; weekend aanbiedingen 2019 Nederland

Zaterdag; Olaf’s feestje

Vorige week was ik gewoon ‘vergeten’ dat er tegenwoordig scouting op het programma staat in de ochtend, vanwege de intocht. Vandaag ging dat gelukkig wel goed. In de ochtend had ik snel nog wat foto’s gemaakt voor een review, die ik in de tussentijd schreef zodat het daarna naar Miriam kon die hem graag de volgende dag als Sinterklaascadeau wil geven. Er komt hier tenslotte de afgelopen tijd zoveel speelgoed naar binnen, dat ik het niet allemaal wil houden.

Na het ophalen reden we langs de trambaan en zagen we op een aantal haltes overal als Pietjes verkleedde kinderen staan voor de intocht. Nu is het altijd enorm druk en zie je daardoor maar een glimp dus besloot ik dit jaar niet langs de kade te gaan staan. Helemaal omdat ik alleen was en dan twee kinderen in de drukte in de gaten moet houden bij het water, vind ik gewoon geen veilig idee. Plus het is dan zo druk dat ze maar kort iets meekrijgen. Daarnaast hebben ze vorige week de intocht op tv gezien en zien ze hem zondag op het werk van papa, op school en bij de scouting. Dat halen ze dus wel weer in.

Na thuis omgekleed te hebben gingen we wel weer op stap, maar dan richting Hoofddorp. Daar waren we op het hoofdkantoor van Walt Disney uitgenodigd voor de voorvertoning van de nieuwste Frozenfilm. Een korte film van 20 minuten als extraatje voor de film Coco die vanaf komende woensdag in de bioscoop is. Ze hadden er een echt Olaf-feestje van gemaakt met wortels, marsmallows, maskers om te knutselen, diverse kleurplaten, het Frozen-ijspaleis, Lego, klei en veel meer. De kinderen vermaakten zich prima, en dat was maar goed ook want vanwege een technische fout duurde het iets langer. En omdat het om een voorvertoning gaat mogen ze niet bijvoorbeeld een dag eerder proefdraaien. Gelukkig kwam het toch ‘goed’ en mochten we de Engelstalige 3D-versie zien met ondertiteling. Ook in het Engels was hij voor de kinderen goed te volgen. Dit is een cadeautje van Disney voor alle kinderen over de hele wereld en zeker wel een aanrader om te gaan kijken! Na afloop kregen we kaartjes mee voor Coco, deze film is voor kinderen vanaf zes dus werd daarom nu niet vertoond. Als we hem hebben gezien zal ik er zeker ook een blog over schrijven.

Die avond had manlief een personeelsuitje, dus had ik het mezelf makkelijk gemaakt met een kant-en-klaarmaaltijd tagliatelli met spinazie en zalm voor de kinderen en daarna lekker op de bank in slaap gevallen. Helaas wel met het nadeel dat het daardoor tot twee uur duurde voor ik die nacht sliep…

Zondag

Die ochtend werd ik wakker in een soort horrorlandschap. Oké, het idee was lief maar de uitvoering… Ze wilden namelijk koffie maken, niet dat ik koffie drink en manlief was al aan het werk. Maar vooruit. Dat deden ze op de kamer van dochterlief in het keukentje, dat was chaos geworden dus hadden ze geprobeerd het ‘op te ruimen’ met handdoeken met als gevolg dat ook de gang en badkamer helemaal onder zaten, en natuurlijk was het ook doorgelopen naar de kamer van zoonlief. Het huilen en ook wel woede stond me nader dan het lachen.

Omdat ik niet kon overleggen met Ruben wat ik hier nu mee moest vroeg ik de app-mama’s om hun mening. Want we zouden die ochtend ook naar de kleuterbioscoop waar Nick Jr. werd vertoond. Ze waren unaniem; gewoon gaan, even bijkomen en daarna samen opruimen. Aldus geschiedde. We waren net op tijd voor de film, dus hadden het knutselen en de activiteiten wel gemist. Wel kregen ze een kidscombo en werd er ook voor de mama’s gezorgd. Het licht bleef aan, dus kon ik tussendoor ook wat op mijn telefoon zitten en met één oog meekijken. De kinderen vonden het in ieder geval geweldig en schaterden regelmatig van het lachen. Na afloop wilde zoonlief ook een ridderprinses zijn!

Daarna thuis opruimen, want die middag zouden we Sinterklaas vieren op papa’s werk. En tja, als het niet opgeruimd is, konden ze ook niet naar Sinterklaas… We hadden er de volle tijd voor nodig, maar uiteindelijk was het een soort van opgeruimd. Gelukkig komt dinsdag de schoonmaakster weer, dus hopelijk is dan ook de sterke geur weg. Eigenlijk zat ik er even doorheen en prikten de tranen achter mijn ogen en wilde ik alleen thuis blijven, maar omdat toch niet zo gezellig is heb ik me in de laatste vijf minuten toch bedacht en snel omgekleed zodat ik toch mee kon gaan.

Gelukkig zijn de collega’s van zijn werk nu wel iets anders dan van zijn vorige werk en het was echt superleuk gedaan. Er was, natuurlijk, volop lekkers maar ook gezonde snacks, er was een bar waar volop drinken te krijgen was en zelfs wijn! Goed geregeld dus. We waren net op tijd voor de binnenkomst van de Sint en zijn pieten. Hij nam er echt de tijd voor om per gezin alle kinderen naar voren te roepen en even op schoot te nemen voor een kort gesprekje. Dat betekende ook dat het aardig lang duurde, maar dat ging best goed. Na afloop waren de cadeautjes verstopt dus moesten ze helpen met zoeken waarna de cadeautjes uitgedeeld werden en er nog een groepsfoto gemaakt werd. Daarna konden ze niet wachten om naar huis te gaan om te spelen met hun cadeautjes.

Na het Sinterklaasjournaal hebben we ze toch wel naar bed gebracht, omdat ook zij stiekem best op zijn na zo’n week vol spanning.

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)