De afgelopen week was een heel wisselende week. We hebben ons in ieder geval niet verveeld ;-) Van speelafspraakjes, tot en met een vrije studiedag, van een baby- en peutervoorleesfeest tot en met een bezoek aan de Pasar Botinica en Comic Con Amsterdam. Weer een week vol mooie herinneringen.

Maandag; keukentje binnen

Vandaag begon er natuurlijk weer gewoon een schoolweek. Toch was ik vrij vermoeid, zo’n weekendje weg naar de Vlaamse Ardennen met twee kinderen hakt er toch wel in. Die avond zou ik naar een vergadering gaan, althans er moest iemand heen als vertegenwoordiger. Ik had eerder al aangegeven daar geen tijd voor te hebben, maar natuurlijk was er niemand anders die kon. Ik was echter zo moe dat ik op de bank in slaap gevallen was en er ook niet bij kon zijn. Geen idee wat het is, maar de laatste week ben ik echt zo ontzettend moe en slaap ik ’s nachts ook zeer slecht.

Van Leitz had ik een aantal opbergdozen van de nieuwe serie MyBox ontvangen. Omdat onze collectie met lego rustig aan het groeien is kwam dit goed uit. Kon ik gelijk een deel netjes opbergen. Er zijn diverse formaten die heel handig in en op elkaar passen. De dozen zijn wit, maar aan de onderkant zit een kleurtje zodat het niet alles netjes opgeborgen is maar ook prima is om naar te kijken. Nu staat de lego in de kast om te voorkomen dat de helft van de lego kwijt raakt, maar het zou ook prima op mijn kantoor staan. Het voordeel is dat er verschillende formaten zijn, zodat zowel de losse onderdelen als de bouwwerkjes er in zijn geheel in passen. Met een handig deksel zodat er geen stof bij komt.

Dinsdag; vooral heel erg warm

zon

Vandaag was het warm; heel erg warm. Daardoor kom je nergens echt aan toe. Gelukkig waren de kinderen naar school en peuterspeelzaal. Nadat ik zoonlief had opgehaald, had ik bedacht om even naar de waterspeeltuin te gaan. Natuurlijk bleek die dicht te zijn… Stiekem vond ik dat helemaal niet erg want zelfs daar vond ik het te warm voor ;-)

Zoonlief was echter een behoorlijke stuiterbal, daarom hebben we in de tuin maar een soort regendouche opgeblazen en aangesloten op de kraan. Kon hij lekker met water spelen. Dochterlief ging na school bij een vriendinnetje spelen dus had hij het rijk de hele middag alleen.

Nadat ik dochterlief had opgehaald, met de auto omdat ze na zo’n dag toch best wel te moe is om te fietsen gingen we nog even boodschappen doen. Ze bleef staan bij de snackbar en eigenlijk vond ik dat wel een goed idee; hoefde ik niet na te denken over wat te eten en konden we op tijd eten aangezien er die avond een ouderavond op de planning stond. En als nieuw lid van de oudervereniging vond ik het toch wel belangrijk om daar bij te zijn. Na de presentaties van de MR en de OV was er een korte presentatie van 1,5 uur over de kanjertraining. Echt heel erg interessant om te zien, horen en ervaren hoe zij hier op school mee omgaan. Nu is het gelukkig een kleine school waar de sfeer goed is, maar dat moet je natuurlijk ook zo houden. Daarom wordt er gebruik gemaakt van verschillende petten en rollen en leren kinderen hoe ze voor zichzelf kunnen opkomen, elkaar kunnen helpen en wordt pesten voorkomen. Echt heel erg fijn, want je hoort genoeg andere verhalen.

Woensdag; baby- en peuterfeest

Waar het gisteren te warm was om iets te doen regende het vandaag heel erg veel en heel erg hard. Dat betekende dus laarsjes en paraplu’s bij het naar school brengen.

Met zoonlief ging ik door naar de bibliotheek waarvoor hij een flyer had gekregen van het baby- en peuterfeest. Zo leuk dat ze gratis activiteiten organiseren in de bibliotheek. Omdat ik het leuk vind om deze laatste maanden dat hij thuis is één-op-één activiteiten met hem te doen, gingen we daarheen. Het was er druk, heel erg druk, maar hij vermaakte zich prima. Voor de voorleessessies werden er kaartjes uitgedeeld. Helaas werd daar niet op gecontroleerd zodat er veel meer ouders kwamen zitten, zonder kaartjes, en dan voor de neus van je kind. Als je daar wat van zei kreeg je een grote mond dat hij dan maar op het kleed moest gaan zitten wat ook al vol zat met ouders. Ook van baby’s terwijl daar juist een aparte voorstelling voor was. Beetje jammer. Gelukkig vond zoonlief het verhaal van kinderboekenschrijfster Betty Sluyzer helemaal geweldig. Zij combineerde diverse kinderliedjes met stukjes uit de boeken en een verhaal met dieren. Dat scoort natuurlijk altijd goed met kinderen. Na afloop zou er nog limonade zijn maar daar had hij geen zin in.

Omdat we nog heel even hadden voor ik weer op het schoolplein moest staan gingen we nog even een kledingwinkel in. Voor mij. Dat was wel weer nodig. Ik kocht onder andere een paar shirts en twee jurkjes. De laatste tijd draag ik die weer vaker boven een legging en dat bevalt me eigenlijk best prima. Vroeger ben ik ook heel lang een jurkenmeisje geweest.

Toen de kinderen opgehaald waren van school, waren ze erg moe, jammerig en huilerig. Die middag hebben we dus gewoon even lekker niets gedaan, behalve wat filmpjes kijken en op de kamers aanrommelen. Moet ook kunnen toch ;-) Later op de middag had ik ze naar boven gestuurd om op te ruimen, terwijl ik zelf de wasmachine aan ging zetten. Op de slaapkamer van dochterlief was het opvallend stil. Even gekeken en ja hoor, was ze in slaap gevallen. Ik heb haar toegedekt met een deken en laten liggen. Blijkbaar moest ze even bijslapen.

Donderdag; waar blijft de tijd?

Vandaag waren de kinderen weer naar school en peuterspeelzaal en manlief aan het werk dus kon ik fijn even werken. Tenminste nadat ik bloemen had gehaald, boodschappen had gedaan en ook nog (meer) nieuwe kleren had gekocht. Het voelt toch wel goed om de garderobe weer een beetje op te frissen. Daarna kon ik rustig foto’s maken.

Nadat ik zoonlief had opgehaald hebben we de eerste Hubelinodozen geopend. Dat was echt een groot succes, zo’n groot succes dat we helemaal de tijd vergaten. Toen ik op de klok keek om te zien of ik nog tijd had om alvast de ovenschotel klaar te maken was ik al een kwartier te laat. Snel in de auto dus en naar school racen. Terwijl ik parkeerde belde de juf al. Met het schaamrood op de wangen kwam ik naar binnen, bang om een verdrietige dochter aan te treffen maar zij vond het helemaal niet zo erg. Natuurlijk de juf ook even laten zien waarom ik helemaal de tijd verloren was. Binnenkort volgt er een uitgebreide review van!

Nadat de zwemtas was gepakt hebben ze allebei heerlijk gespeeld terwijl ik de keuken in ging. Die avond moesten we weer naar zwemles. Gelukkig zijn oma en opa terug van vakantie, dus had ik hun gevraagd om een uurtje op te passen of mee te gaan naar zwemles. Zij kwamen daarvoor ook mee eten. Zwemles zonder een extra kind was een verademing. Dat ging een stuk beter. Helaas wordt het volgende week weer spannend, dan heb ik namelijk de eerste vergadering van de oudervereniging dus afhankelijk van hoe laat dat begint moet manlief dan met twee kinderen gaan…

Vrijdag; studiedag

De tweede schoolweek en nu al een studiedag; ik vond het vrij opmerkelijk maar oké. Die dag kwam ik erachter wat de reden was, het is namelijk Offerfeest en een deel van de kinderen is moslim. Best slim dat ze dat dan combineren met een studiedag zodat alle kinderen geoorloofd vrij zijn. De kinderen vonden het helemaal niet erg. Nadat we hadden uitgeslapen werd er volop gespeeld. Weer met de Hubelino-knikkerbanen en -blokken maar ook de nieuwe plus plus die we hadden ontvangen als perspakket werd er bijgehaald. Natuurlijk moest er ook geknutseld worden en keken we naar de tv. Het was gewoon een fijne dag waarin er lekker werd gerommeld.

Op Facebook zag ik een filmpje voorbij komen met daarin onder andere regenboogpasta. Dus dat was mijn projectje voor die middag. Weer eens wat anders voor avondeten, en aangezien manlief een late dienst had en op zijn werk zou eten waren we met zijn drietjes. Of het een succes was lees je binnenkort ;-)

Zaterdag; Blogger by Nature

Ondanks dat het weekend was, ging toch op tijd de wekker. Niet alleen voor manlief die moest werken maar ook voor ons. Gelukkig had hij de kinderen al aangekleed en beneden aan de ontbijttafel gezet, zodat ik rustig kon opstaan. Die dag zou ik namelijk op pad gaan voor het Blogger By Nature kennisnetwerkevent voor bloggers. Het was nog even spannend met oppas, maar gelukkig waren stiefzusje en zwager bereid om rekening te houden met hun vakantie zodat ze de hele dag konden oppassen. Dat vond met name dochterlief erg leuk, want zij is zwanger en baby’s, zelfs al zitten ze in de buik… dat zijn magneetjes.

Gelukkig was ik op tijd zodat ik rustig nog even een kopje thee kon inschenken. Na het openingswoord stond er in de ochtend een SEO-workshop op het programma. Er waren twee niveau’s; zowel beginners als gevorderden. De gevorderden werd gegeven door een medewerker van Yoast dus dat was veelbelovend. Veel kwam bekend voor, toch maakte ik af en toe notities van acties die ik toch echt moet doen en nieuwe informatie. Om de een of andere reden krijg ik daar altijd energie van.

Het was tijdens de vragenronde flink gaan regenen, tot en met hagelstenen aan toe. Daar moesten we doorheen voor de lunch. Weliswaar een paar stappen maar toch. Het lunchbuffet was erg lekker en divers; met (warme) broodjes, salades, belegde broodjes, soepen en pizza’s. Dat was smullen. Ondertussen werd er natuurlijk volop gekletst. Gelukkig werd het al snel droog dus konden we naar het volgende deel.

De middag bestond uit twee workshops van een uur en een uur op het netwerkplein. Daar stonden een aantal partijen zoals media bureaus maar ook affiliate netwerken en meer. De één had nog meer uitgepakt dan de ander. Het was een combinatie van nieuwe partijen en producten leren kennen, kennismaken met mensen waarmee je al langere tijd contact heb gehad en er was een soort ministudio waar je op de foto kon. Een uur was erg krap maar volgens mij hebben we de meeste partijen gesproken. Het was in ieder geval erg enerverend, en de goodiebag was een stukje uitgebreid.

Daarna volgden voor mij de twee workshops; je kon uit een aantal kiezen en ik ging voor Social Media Marketing. Dit was een klein groepje, maar wel een interessant verhaal over Social Media en de achtergronden. Of ik er nu echt concreet iets mee kan, dat niet echt. Maar het was goed om te horen. Daarna volgde er een tweede workshop over Instagram Marketing. Nu draait Mamaliefde met name om de blog, maar ik merk dat Instagram voor bepaalde dingen erg belangrijk wordt. Dus was ik erg nieuwsgierig naar haar verhaal. Ze had heel erg veel te vertellen, en er werden veel vragen gesteld waardoor er voor het meest interessante deel de concrete do’s en dont’s geen tijd meer was. Dat was wel jammer. Gelukkig zouden we de presentaties krijgen en ze gaf aan dat ze ook het een en ander op haar blog Authenticchiclifestyle had staan.

Omdat het behoorlijk uitliep was er weinig tijd meer voor de borrel. Gelukkig spreek ik de meeste bloggers vaker, dus zo erg was dat ook weer niet. Om vijf uur wilde ik toch echt wel naar huis nieuwsgierig hoe het was gegaan. Onderweg heb ik Fleur en Miriam afgezet en toen ik thuis kwam stond er een enorme takelwagen voor onze deur. Ik kon dus niet parkeren en was toch wel even bang. Gelukkig zat iedereen binnen aan de eettafel en bleek later dat de tegenoverbuurvrouw met haar invalidebusje tegen een paal aan is gereden waardoor de deur niet meer open ging en het systeem vergrendeld was.

Zondag; 6 jaar getrouwd & Comic Con & Pasar Botanica

Vandaag waren we zes jaar getrouwd. In eerste instantie moest manlief ook vandaag gewoon werken. Maar deze week kwam ik erachter dat er een Comic Conbeurs in Amsterdam was. Ik weet dat manlief dat altijd heel erg leuk vindt en de kinderen ook, hij dacht dat hij vrij was. Dus ik kaartjes bestellen om er een uur later achter te komen dat hij toch moest werken. Gelukkig kon hij ruilen zodat we in de ochtend op pad gingen. Met zoonlief als zijn favoriete superheld Spiderman en dochterlief als een roze mandalorian net als haar vader. Het was gelukkig nog niet erg druk in de Rai dus konden we een rustig rondje lopen over de beurs. Daarna hebben we even gegeten in de foodhal en nog een tweede kort rondje gelopen. De kinderen vonden het toen wel te druk worden en waren er klaar mee.

Achter de Rai zit er echter een park; het Beatrixpark met een speeltuintje en zwembad. Omdat manlief nog wel even een rondje wilde lopen liep ik daarheen met de kinderen en kwam manlief ons daar ophalen met de auto. Toch wel opvallend dat de Amsterdamse speeltuinmoeder heel anders is dan de Delftse speeltuinmoeder. Omdat het mooi weer was mochten ze natuurlijk ook even met de voetjes in het water en haalden we nog een ijsje.

Op de terugweg vielen ze in de auto in slaap dus hebben we ze even op de bed / bank gelegd. Konden ze even bijkomen. Ik had namelijk ook beloofd om naar de Pasar Botanica te gaan in de Botanische tuin. De vorige keer waren we daar tijdens de bloggerstour terwijl het regende en was ik met volwassenen. Ik had dus ‘beloofd’ om een keer terug te komen met de kinderen. Toen de uitnodiging kwam voor dit speciale event in het teken van Indonesië leek me dat dus wel heel erg leuk. Ze hadden een speciale speurtocht uitgezet en er waren diverse kraampjes waar je van alles kon doen, zien of kopen. Ze hebben muziek gemaakt, hun naam gekregen in Chinees schrift en op een luchtkussen gesprongen. Helaas waren we net te laat voor het schminken. Natuurlijk zijn ze ook van de glijbaan geweest, over het blotevoetenpad gelopen en zijn we naar het ‘ooievaarsnest’ geweest. Dit is een uitkijkpunt over de tuin heen. Heel bijzonder hieraan is dat het de bedoeling is dat na 8 jaar een deel van de constructie gedragen wordt door levende bomen in plaats van alleen maar hout en metaal. De kinderen kregen trek van al het lekkers dat ze zagen en omdat we al boodschappen hadden gedaan was het tijd om naar huis te gaan.

Om lekker op de bank voor de tv pizza’s te gaan eten en daarna naar bed.

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)