De afgelopen week was het ijzig koud, met als afsluiter zelfs een flink pak sneeuw. Ondanks dat het zo koud was hebben we toch regelmatig buiten gespeeld, al was het maar even. En waren er maar liefst drie logeerpartijtjes. Voor je het weet is de vakantie dan weer voorbij. Ondanks dat het vakantie was, kon ik eindelijk ook een soort van ‘achterstand’ inhalen en ben ik weer bij. In januari was ik namelijk een weekje weg en dat kost toch vrij veel tijd. Daarom ben ik afgelopen week ook druk bezig geweest om dingen te structureren en voor mezelf overzichtelijk te maken. Uiteindelijk levert je dat toch weer tijd op in plaats van hap snap te werken. Maar goed ook, want in april staan er weer een aantal reisjes / weekendjes weg op het programma. Het was weer een erg gezellig weekje, al vind ik het toch wel dubbel die weken dat de kinderen vrij zijn en ik graag met ze op pad ga / leuke dingen doe maar er ook gewerkt moet worden.

Maandag; pyjamadagje

De kinderen wilden graag een pyjamadagje, even een dag rust is natuurlijk erg fijn. Dus trok ik ook mijn pyjama aan en hebben we de hele dag gewoon lekker gerelaxed. Tussen de middag heb ik nog samen met dochterlief bananenpannenkoekjes gebakken en met zoonlief appelkoekjes, wat iets minder een succes was. Van Sacha Shoes mocht ik een paar schoenen uitzoeken, dus ging ik op zoek naar een paar voor mezelf alvast met het oog op de lente.

Dinsdag; spontaan naar Texel

De kinderen waren maandag bij me op bed aan het spelen en vertelden dat ze graag naar oma en opa wilden op Texel. Niet eens zozeer vanwege opa en oma, maar omdat ze met het hondje wilden spelen. Aangezien manlief aspiraties heeft om mee te doen met Expeditie Robinson hadden we gebrainstormd en bedacht dat het leuk was om tegenstellingen te laten zien. Waaronder een bubbelbad versus een duik in het water. En laten oma en opa een bubbelbad hebben en vlakbij het strand wonen… Aangezien hij woensdag vrij was, vertrokken we dinsdagmiddag zodra hij thuis kwam. Hij was dus zo gek om met -3 het ijskoude water in te rennen. Brrr.

Zelf had ik een aantal deadlines staan voor opdrachten dus moest ik ’s avonds toch nog even achter de laptop aan de slag. Morgen was ook de laatste dag van de maand, dus stuurde ik de nieuwe bezoekersaantallen door naar Marguerita. Normaal zijn november en december topmaanden en zakt het daarna weer langzaam met de zomervakantie als laagste punt. Maar de afgelopen maand heb ik veel ingezet op technische verbeteringen van de site, waar je niet direct iets van ziet maar ik wel merk aan de bezoekersaantallen. Ook ben ik weer actiever geworden op Pinterest nu Facebook steeds minder oplevert. En met succes, want ik heb wederom mijn eigen ‘record’ verbroken. Eerder dit jaar heb ik een ambitieus doel gesteld voor als de blog volgend jaar mei vijf jaar bestaat. Waarbij ik me afvroeg of het wel realistisch was, maar ieder stapje is er een in de goede richting.

Ook maakte ik een account aan op Vero. Waar anderen nog wat terughoudend zijn, of er alweer van af willen, ben ik enthousiast. Ja het is wel balen dat hij soms erg traag is en je moet wachten tot je kan inloggen. Maar als je er in bent doet hij het wel. Ik merk dat het nu echt nog een soort ‘community’ is en hoop echt dat deze app het wel gaat halen ook al zijn er veel mensen kritisch over.

Lees ook: Vakantie Texel met kinderen; de leukste activiteiten en uitjes

Woensdag; Bonte Belevenis

Ik had nu al een paar keer gelezen en gehoord over Landgoed de Bonte Belevenis op Texel maar was er nog nooit geweest. Tijd dus om daar verandering in te brengen. Na relaxed te kunnen uitslapen terwijl de kinderen met oma en opa naar beneden gingen en we buiten een tevergeefse poging hadden gedaan om ijsbellen te blazen maar het te hard waaide, gingen we op pad. We volgden eerst de vier workshops en daarna werd er zowaar nog buiten gespeeld. Om vervolgens lekker op te warmen met een soepje en binnen nog even te spelen.

Na het eten was het alweer tijd om afscheid te nemen, want donderdag moest papa gewoon weer werken. Toch wel gezellig zo’n spontaan logeerpartijtje.

Lees ook: Landgoed de Bonte Belevenis

Donderdag; Science Center Delft

Na een tip van Miriam heb ik voor het gezin de Delftpas (Rotterdampas) aangevraagd. Daarmee kan je een aantal uitstapjes doen in de regio met korting of gratis. Deze ging in per 1 maart, dus meteen iets uitgezocht wat binnen was en leuk voor kinderen en niet al te ver weg. Zo kwamen we uit bij het Science Center. Iets waar ik wel ooit heen wilde, maar bang was dat ze nog te jong zouden zijn. Maar ja, als je zo naar binnen kan is het ook niet erg als je na een half uur weer buitenstaat. En dan ben je er toch even uit geweest. Voor een deel waren ze toch echt te jong om te lezen / begrijpen, maar de knopjes zagen er heel verleidelijk uit en de Lego en knikkerbaan werden zeer gewaardeerd. Ideaal om zoiets in de buurt te hebben al is het maar een uurtje op woensdagmiddag. We gaan hier dus zeker terugkomen!

Vrijdag; logeerpartijtje & nieuwe fiets

Voor dochterlief zouden we een nieuwe fiets krijgen, die moesten we echter wel ophalen in de fietsenwinkel. Aangezien het nieuwe model Alpina fiets al bijna uitverkocht was hadden ze deze alleen nog in Alphen aan de Rijn. Normaal niet heel dichtbij, maar aangezien het nichtje sinds kort daar in de buurt woont en het vakantie was konden we dat wel met elkaar combineren. We maakten er maar een logeerpartijtje van. Waarbij we eerst haar ophaalden, vervolgens de nieuwe fiets en daarna lekker thuis gingen spelen.

Want gewoon lekker vrij spelen is toch wel erg leuk. Natuurlijk moest de nieuwe fiets even uitgeprobeerd worden dus reden we naar het bos waar de dames konden fietsen. Hier zagen we ook een bevroren sloot dus mochten ze ook nog even op het ijs. De dag sloten we af met zelf pizza’s maken van wraps.

Die dag kwamen ook al mijn nieuwe schoenen binnen van Sacha Shoes, ik vond het best lastig om te kiezen en ging uiteindelijk voor een paar van Dr. Martens. Normaal ben ik iemand die goedkope schoenen koopt, tot ik afgelopen winter een paar kreeg die wel erg fijn zitten en lekker warm zijn. Duurder is dus niet altijd alleen een merkje, maar kan ook een betere kwaliteit betekenen. Ik zat heel erg te twijfelen tussen het paar wat ik had uitgezocht of een zwartgelakte variant. Maar vond deze toch iets vrolijker en meer geschikt voor de lente. Als je dan al iets anders kiest dan normaal, moet je het ook maar goed doen. Onze dochter was nu toch wel een beetje jaloers. Ze zaten trouwens heerlijk en het viel me op dat hij in de hak verhoogd is, zonder dat je een echte hak hebt. Daardoor lijk je een paar centimeter groter wat wel fijn is aangezien ik niet de grootste ben.

Zaterdag; sneeuw

Die ochtend werd ik wakker gemaakt door drie enthousiaste kinderen die verkondigden dat het ‘Kerstmis’ was want er lag buiten sneeuw. Ik geloofde er eerst weinig van maar er bleek echt een dik pak sneeuw te liggen. Dat was nog eens een verrassing. Veel tijd om te spelen was er niet, want scouting ging vandaag gewoon door. Het nichtje mocht mee en daar hebben ze wel gewoon buiten gespeeld.

Met zoonlief gingen we de tas inpakken en hadden we de slaapzak en autostoel en zelfs de slee klaargelegd want hij zou opgehaald worden voor een logeerpartijtje bij zijn oom. Aangezien hij die nacht niet heel veel had geslapen wenste ik ze veel succes. In de auto was hij al erg moe, en rond vier uur was hij ‘op’ dus kreeg ik een appje wat zijn bedtijd was.

Met de dames hebben we nog geëxperimenteerd met magneten en slijm. Dat vonden ze wel erg leuk. Ook hebben we een paastaart gemaakt met als basis een pavlova. Die stiekem toch wel heel erg zoet bleek te zijn. Daarna wilden ze toch weer boven spelen en zich verkleden. Prins en prinses is hun favoriete spelletje.

Die avond had dochterlief even mama en papa voor zich alleen en hebben we heerlijk geknuffeld.

Zondag

De laatste dag van de vakantie; dus greep ik hem aan om weer uit te slapen. Het voordeel van nu maar één kind is dat ze elkaar minder opjutten en ze dus ook langer bleef liggen en later een spelletje ging doen op de kindertablet. Voor de vakantie wil ik er daar nog wel één van bij kopen want het bevalt best goed.

Zoonlief was ondertussen met zijn oom naar de dierentuin gegaan en hadden een paar foto’s en een filmpje doorgestuurd. Hij was zelfs superstoer met een slang om zijn nek op de foto gegaan en had een valk op zijn hand gehad die kwam aanvliegen zonder dat hij het eng vond. Met mij zou hij dat dus nooit gedurfd hebben.

Nu de sneeuw grotendeels weg was konden we voor de deur oefenen met opstappen. Het fietsen op haar nieuwe grotere fiets gaat best goed (zat nog even te twijfelen qua maat, maar blij dat ik toch voor de grotere heb gekozen) alleen het opstappen vindt ze nog erg lastig. Daar had ze op de vorige fiets ook veel moeite mee. Nu op een grotere gaat het toch iets makkelijker en hebben we geoefend om gebruik te maken van de stoep. Na een paar keer vasthouden durfde ze het zelf en hebben we dat meteen een paar keer herhaald zodat het een soort automatisme wordt.

Die middag had ik nog de verjaardag van Fleur die 40 werd en daarom een gezellig feestje gaf waar ook Lisette, Marguerita, Merel, Charlotte en Miriam waren. We werden er ook goed verzorgd zodat we pas om zes uur weer naar huis gingen. Aangezien de kinderen best moe waren had manlief ze direct na het eten naar bed gebracht en was ik precies op tijd om ze nog een kus en knuffel te geven.

Voor de komende week staan er ook weer wat afspraken op de planning dus ik ben benieuwd.

Linda van Aken