Na een paar weken van regen was het deze week heerlijk weer. Konden we dan toch even genieten van een indian summer? We hebben heerlijk buiten gespeeld. Ook stonden er een aantal persevents op het programma. Wat afgewisseld werd met een pyjamadagje. Voor het eerst sinds de zomervakantie, dus dat werd wel weer tijd ;-)

Maandag; even bijkomen

De week begon lekker rustig. Die nacht was ik na vijf uur rijden om één uur terug gekomen uit Parijs. Nadat zoonlief slapend overgebracht was naar bed en ik het belangrijkste uit de auto had gehaald ben ik er zelf ook ingekropen. In de ochtend moest er echter wel gewoon iemand naar school. Daarna de eerste was gedraaid en weer terug in bed gekropen, gezellig samen met zoonlief die een filmpje keek. Aan het eind van de ochtend begon er weer een beetje leven in te komen en begon ik aan het verslag en de foto’s. Want een persreis is heel leuk, maar na afloop ben je bijna net zoveel tijd kwijt. Je krijgt het tenslotte niet zomaar. Gelukkig haalde manlief de auto leeg toen hij thuis kwam van werken zodat ik het kon opruimen. Die avond ging ik ook weer op tijd naar boven.

Dinsdag; ambassadeur & Belly Paint

Nadat de kinderen op school / peuterspeelzaal (nog twee maandjes…) zaten reed ik door naar Utrecht. Daar had ik een afspraak met Leuk van Lieke. Ik had haar eerder ontmoet tijdens de Trademart en ze had gevraagd of ik nog een keer langs wil komen. Leuk van Lieke heeft echt heel gaaf speelgoed dat je niet snel in andere webshops tegenkomt. Met name voor baby’s en kinderen tot vier jaar. Uitdagend speelgoed dat de ontwikkeling stimuleert op een leuke manier. Maar ook voor kleuters en oudere kinderen. We spraken af dat ik als ambassadeur voor haar aan de slag ga en een deel van het speelgoed aan een keuring onderwerp ;-) Ik ging dan ook met meer dan volle handen en vervolgens een volle auto naar huis.

Het eerste wordt de springmatras die zoonlief al had mogen uittesten. Die heb ik bij thuiskomst direct neergelegd en is zeer populair, dus daar lezen jullie binnenkort meer over! Gelukkig hoef ik niet alles zelf te doen en krijg ik hulp van Miriam die met name haar jongste dochter en de nog niet geboren baby mogen testen.

In de middag sprak ik dus af dat ik even gezellig langs zou gaan om het weg te brengen. Dat kwam goed uit want ze had bezoek van Vivienne Melchers die net was begonnen met een belly paint. Kon ik niet alleen gezelschap houden en gezellig mee kletsen maar ook foto’s maken. Het was echt heel gezellig en de belly paint was ook echt heel strak en mooi geworden. Na afloop ging er nog een soort spray over zodat hij goed blijft zitten en de jongedames het ’s middags ook nog konden bewonderen.

Omdat ik niet op tijd thuis hoefde te zijn gingen we nog even het dorp in voor een chocolademelk en stukje taart ;-) Heel vervelend. Er waren meerdere smaken, waaronder tiramisuvlaai. Daar was ik erg nieuwsgierig naar.

Thuis kwam er een pakketje dat bezorgd was bij de buren. Ik had het op Instagram al voorbij zien komen dus was erg blij om het ook te krijgen. Er zaten namelijk twee spijkerjasjes in en een hele verzameling aan patches van de Xenos en linnen rugzakken en een portemonnee om mee aan de slag te gaan. Echt heel gaaf!

Woensdag; visite & Rondvaart Amsterdam

Omdat ze al een aantal dagen zeer slecht eten besloot ik een tip toe te passen van Miriam. En ze nadat ze aangekleed waren aan de salontafel te mogen gaan zitten om hun boterham te eten terwijl ze tv mochten kijken. Dat was best wel een succes.

Woensdag stond er visite op de stoep. Ze hadden hun komst wel aangekondigd maar het was onbekend waarmee ze kwamen. Dochterlief deed de deur open en ze waren heel enthousiast. Natuurlijk ook omdat ze net van school kwam en eigenlijk nog aan de lunch zaten. In de Intertoysgids hadden we het al gespot; Twickto. Een soort constructiemateriaal dat werkt met kubussen en een soort schroefjes om aan elkaar te maken. Ze hadden al wat voorwerk gedaan dus kwamen met een enorm vliegtuig binnen zetten wat maar net door de deur paste. Binnen moest er natuurlijk mee gespeeld worden. Ook papa ging er mee aan de slag want ze zagen op de doos een raket ;-)

Aan het einde van de middag reed ik naar Amsterdam. Daar was ik uitgenodigd door een pr-bureau voor een borrelavondje met stukje varen door de Amsterdamse grachten. We werden goed ontvangen en gingen na het welkomstwoordje door Srprs.me aan boord van de sloep die ons een paar uur heeft rondgevaren. In het begin met een heerlijk zonnetje voor het ultieme indian summergevoel en daarna ook in het donker met de verlichte bruggen en een stukje over het IJ. Er waren ook enorm lekkere pizza’s aan boord en ook heel veel drank. Helaas was ik met de auto dus hield ik het bij het welkomstdrankje. Aan het einde van de avond werd ik heel luxe min of meer afgezet waar ik de auto had geparkeerd. Het was echt supergezellig en ik ging dus erg vrolijk weer naar huis waar het pas tien uur was. Heel fijn.

Donderdag; dubbele kick-off & Baby-shower

Het wordt een beetje eentonig, maar ook vandaag stapte ik weer in de auto nadat de kinderen waren gedropt. Wederom voor een rit naar Amsterdam waar ik twee afspraken had staan. Helaas was de begintijd van de tweede gelijk aan de eindtijd van de eerste dus was het wel een beetje stress.

Ik begon in Blijburg aan Zee waar ik eerder in het jaar ook al was geweest en echt een geweldige locatie is. Gelukkig maar dat ik er eerder was geweest want het staat niet goed aangegeven ter plaatse en ook niet in google maps. Daar presenteerde Rianne van Gezinnig de checkpad. Gezinnig heeft al een aantal handige producten voor het gezin, wat ik wel leuk vond maar me afvroeg of dat echt zoveel verschil zou uitmaken. We kregen iets mee naar huis en ja, ik merk nu al dat de relatie met mijn dochter hierdoor anders is geworden. En dat in slechts een paar dagen tijd, maar daarover later meer. Ik zat aan tafel met Nicole en Bettina waarmee we ervaringen konden uitwisselen.

Na de presentatie van de Checkpad was er een soort lezing van Tischa Neve en Eva Bronsveld die het onder andere hadden over het nut van de autonomie (zelfstandigheid) van het kind bevorderen. Dat we gewend zijn om onze kinderen veels te veel te pamperen of willen helpen. En ook dat was zeer herkenbaar, onze zoon wordt zeer snel gefrustreerd als het hem niet lukt om zichzelf aan te kleden. Tijdens het weekend, toen we de tijd hadden heb ik hem lekker laten foeteren en zowaar, het lukte hem wel. Niet dat hij daar direct heel trots op was, maar toen hij een snoepje had gekregen wel en wilde hij het de volgende dag weer zelf doen. Het was dus echt een nuttige ochtend, want ook al weet je dingen wel in de praktijk, je wil daar nog wel eens vanaf wijken.

Zoals gezegd moest ik daarna snel door. Ik was namelijk uitgenodigd voor een babyshower, en niet zomaar één, maar van Zwitsal. Ze hadden namelijk een nieuw product en dat werd vandaag gelanceerd. Toen ik aankwam zag ik geen bekenden, dat overkomt me niet veel. Gelukkig kwamen er later toch wat bekende gezichten en zat ik gezellig aan een enorme lange tafel met onder andere Joyce en Hanneke die haar twee zoontjes gezellig mee had. Na de presentatie en de onthulling; Zwitsal heeft vanaf vandaag ook luiers in het assortiment! Met vanaf de wat grotere maatjes de bekende zwitsalgeur. Daarna genoten we van een heerlijke lunch en natuurlijk beschuitjes met muisjes, in het toepasselijk wit met geel. Daarna kon ik meteen door naar school.

Lees ook: Babyshower organiseren; tips voor leuke spelletjes en makkelijke hapjes

Na school wilde dochterlief graag haar beste vriendin meenemen, de afgelopen twee weken had ze veel contact met een ander meisje maar deze vriendschap leeft weer op. Zo veranderlijk die kleutervriendschappen ;-) Nu ben ik daar op donderdag niet heel happig op, omdat ze in de avond ook nog zwemles heeft, maar dit was wel zo gezellig. Ze hebben na wat drinken en eten vooral veel boven gespeeld, dus kon zoonlief lekker alleen beneden spelen met papa en de Twickto.

Vrijdag

Overdag had ik een dagje met zoonlief. We hebben heerlijk samen gespeeld, onder andere met de Hubelinocijfers maar ook de Grimm’s regenboog begint steeds meer in trek te komen. Ook het springmatras wordt elke dag gebruikt. Sprongen ze voorheen nog wel eens op de bank, ook al weten ze dat ik dat niet wil hebben, nu kunnen ze al hun energie kwijt. Ideaal dus met de herfst en winter op komst.

Zaterdag; pyjamadagje

Vrijdag wilde dochterlief eigenlijk niet aankleden, althans ze kwam boven met de vraag of ze in haar pyjama mocht blijven. Nu moest ze naar school en kleedde ze zich ook zonder mopperen aan dus had ik beloofd dat we vandaag een pyjamadagje zouden doen. In de praktijk komt dat er dan op neer dat ze in hun pyjama de hele dag tv kijken ;-) En knuffelen. Soms moet dat gewoon kunnen. Aan het einde van zo’n dag heb je natuurlijk geen zin om te koken dus haalden we Chinees.

Vandaag kwam er ook een enorm pakket binnen, hij begint namelijk wat aversie te krijgen tegen de vijfpuntsgordel en haalt zijn armen er steeds vaker uit. Nu is hij ook groot genoeg voor een groep 2-stoeltje, dus hadden we een proef gedraaid afgelopen weekend naar Parijs waarbij hij in de stoel van zijn zus mocht. Ik had geen zin in gedoe als ik vijf uur in de auto zit. Dat beviel erg goed, dus hadden we een tweede autostoeltje voor hem gekocht. Wederom de Maxi Cosi Rodifix Air die ons heel goed bevalt. Vooral omdat hij met en zonder isofix vast kan en helemaal veilig en ondersteund, van verhoging tot rug en hoofd. Hij is nu toch wel iets te groot geworden voor de Maxi Cosi AxissFix Plus.

Zondag; boswandeling

Omdat we gisteren de hele dag binnen hadden gezeten, wilde ik er vandaag op uitgaan. Al was het maar om te kijken hoe het zou gaan met twee autostoeltjes. Dat was een groot succes natuurlijk, dat ze nu allebei een groot stoeltje hebben. Omdat het nu echt herfstweer is besloot ik naar het bos te rijden. Ik had twee zakjes meegenomen zodat ze schatten konden zoeken en ik wil al een tijdje naar Clingendael waar ook een speeltuintje is. Na een wandeling hebben we daar even gespeeld en geëindigd met een ijsje. Een heerlijke zondag dus.

Nadat manlief thuis kwam (ook op zondag moet hij werken) dook ik de auto in om boodschappen te doen. Niet alleen voor het avondeten maar ook omdat de voorraadkasten aardig leeg beginnen te worden omdat we de afgelopen tijd een beetje onregelmatig leven hebben. Daarom ging ik weer naar de grote Albert Heijn XL om op mijn gemak rond te lopen. Juist omdat het zo groot is en er veel is was het even zoeken, maar met een volle wagen kwam ik thuis. Omdat de koelkast ook bijna leeg was heb ik die eerst nog even snel schoongemaakt voor ik hem weer vulde. En ook de kast met bakspullen en meer uitgezocht. Er ging een vuilnisbak vol spullen over de datum weg…

Tijdens het boodschappen doen zag ik kibbeling liggen, nu eten we niet veel vis dus nam ik dat mee en besloot ik er een soort borrel / tapas van te maken. Niet heel ingewikkeld, maar gewoon lekker ‘puur’ zodat ze ook alles gaan proeven en niet kieskeurig worden of niet durven. Met onder andere paprika, komkommer, snoeptomaatjes, zilveruitjes, augurken, worst, kaas, crackers, selleriesalade en dus de kibbeling.

Linda van Aken