De afgelopen week hebben we flink genoten van de vakantie, de week begon lekker rustig helaas bleef dat niet lang het geval. Dochterlief was bij oma & opa aan het logeren dus had ik even quality time met zoonlief. Die rust kwam goed uit want de komende drie weken zijn we er niet, ik was al bezig met vooruit werken. Maar heb nu nog meer stappen kunnen zetten. Ook gingen we een dagje weg om de panda’s te kijken, en bezochten we een Legowinkel. In het weekend zaten we bij de HAP en was het even heel spannend of de vakantie wel door zou kunnen gaan.

Maandag; opruimen & relax

Deze dag begon ik met uitslapen, de wekker ging niet en uiteindelijk werd ik om negen uur wakker gebeld door mijn moeder. Normaal is dochterlief erg vroeg wakker, maar die logeerde een paar dagen bij oma en opa op Texel. Lekker rustig. En zoonlief is ook een echte uitslaper.

In de vakantie komt de schoonmaakster om de twee weken, morgen is het weer zo ver. Alleen al het feit dat ze komt is een goede reden om even op te ruimen, alles van de vloer, tafels en kasten leeg zodat als ze komt er ook echt schoongemaakt kan worden en ze niet onze troep hoeft op te ruimen. Natuurlijk probeer ik het bij te houden, maar in de praktijk… Ik doe het dan het liefste meteen aan het begin van de dag, dan begin ik zodra ik wakker ben op zolder en ga zo door naar beneden. Ideaal.

 

Omdat we de hele dag binnen hadden gezeten was ik nog even van plan om met zoonlief naar de binnenspeeltuin te gaan, het regende namelijk en binnenkort verloopt het abonnement. Tot ik op de Facebookpagina zag dat ze gesloten waren in verband met het warme weer… Dat ging dus niet door. In plaats daarvan mocht hij even mee boodschappen doen.

Dinsdag; rainy day

Dinsdag was het helaas geen uitslapen omdat de schoonmaakster kwam. We hebben even gespeeld, tot de binnenspeeltuin open ging en hebben daar de rest van de ochtend doorgebracht tot hij gewoon echt te moe was om nog te klimmen en klauteren. Dus heeft hij thuis even op bed gelegen en kon ik even werken. De rest van de week kwam daar niet heel veel meer van.

Sinds Cars 3 is hij enorm van de race-auto’s. Dus maakte ik toen hij weer wakker was een racebaan met tape op de grond. Dat was een groot succes en heeft hij veel mee gespeeld. Ook kwam er een shirt van Lucky no 7 dat ik had besteld met een kortingscode van de Kleine Fabriek. Ik ben geen groot aanhanger van de monochrome stijl, maar losse kledingstukken zoals deze vind ik echt heel mooi.

Via de app kregen we ook vrolijke foto’s van dochterlief die zich prima vermaakte op de braderie in de Koog.

Woensdag; Amsterdam Dungeons & Naar Texel

In de ochtend zou ik naar een persevent gaan van Amsterdam Dungeons. Helaas zat dat er niet in. Nog voor ik op de snelweg was zat ik al in de eerste file. En dat ging zo door, bij Leiden stond ik zelfs bijna drie kwartier stil. Best frustrerend als je op de radio hoort dat de file varieert tussen een kwartier en een half uur. Toen ik eenmaal in Amsterdam was waren er nog meer files en was de tank dusdanig leeg dat ik zenuwachtig werd omdat ik maar geen tankstation zag. Toen de tank eindelijk gevuld was, was het zo laat dat ik het programma had gemist en alleen nog voor de lunch de binnenstad in moest.

Dus besloot ik door te rijden naar Texel. Na drie dagen kwam er namelijk een einde aan de logeerpartij van dochterlief bij oma en opa. Ze heeft daar erg genoten van de aandacht en had onder andere bezoekjes gebracht aan het strand, de braderie, de hond uitgelaten, bij de bakker verse broodjes gegeten en met de hond gevoetbald.

Daar miste ik natuurlijk net de boot, dus zocht ik de lokale Action op. Ik had namelijk gehoord dat daar ook uitverkoop was van de zomerkleding en veel items te koop zijn voor 1 euro. Dat is nog eens leuk shoppen! Ook had ik een nieuwe koffer nodig aangezien van de vorige een wiel kapot is gegaan. Thuis kwam ook de bestelling aan van de H&M, wat ik precies allemaal heb gekocht zie je in deze shoplog.

Was het die ochtend nog drama met heftige regen begon het nu voorzichtig op te klaren. Texel is niet voor niets het gedeelte van Nederland met de meeste zonuren. We konden dus heerlijk buiten zitten terwijl zij met haar neefjes aan het spelen was. We hebben nog een mooie wandeling gemaakt door de duinen en omdat ze toch wel erg moe begon te worden aten we lekker vroeg. Dat is maar goed ook, want we waren Den Helder nog niet uit of ze was al in slaap gevallen.

Donderdag; panda’s kijken

Na het bezoekje vorige week aan Burgers’ Zoo zaten we nog niet in de auto of zoonlief vroeg al wanneer we weer naar de dierentuin gingen. Hij vindt dat echt helemaal geweldig. In het verband met een campagne van Danerolles gingen we vandaag naar Ouwehands Dierenpark. Eén van de voordelen van het blogger zijn. Ik had het er laatst over met mijn beste vriendin en zij was ook erg nieuwsgierig naar de panda’s. De wekker ging daarom op een normaal tijdstip. Daarna was het aankleden, nog even snel de tas inpakken en op pad. Gelukkig kwamen we nu zonder files aan.

Het was de eerste keer dat we in de zomer in deze dierentuin waren en het ziet er schitterend uit. In de ochtend was het bewolkt dus waren de dieren buiten en nog lekker actief. We zagen de tijgers, de olifanten en liepen door het berenbos. Helaas was de touwbrug niet toegankelijk. Daarna mochten we bij de panda’s kijken. Het verblijf ziet er echt indrukwekkend uit. De kinderen vermaakten zich prima in Ravotapia, waarbij dochterlief haar kans waar nam en een duik nam in het water. Ik was voorbereid en had zwemkleding mee, maar daar was het al te laat voor. Daarna gingen we nog naar de zeeleeuwenshow. De terugweg was daardoor erg rustig ;-) Thuis haalden we Chinees zodat de kinderen daarna naar bed konden.

Vrijdag; Lego fun

We zijn groot fan van Lego dus toen Martine vroeg of ik zin had om naar de legowinkel Brickking te komen twijfelde ik geen moment. Toen de kinderen hoorden dat we naar een Legowinkel gingen stonden ze te springen. We werden hartelijk ontvangen, en terwijl we rond keken en er vrolijk op los kletsten vermaakten de kinderen zich prima aan de speeltafel. Uiteindelijk zochten ze samen een doos uit van Lego Friends waar we de rest van de regenachtige dag nog veel plezier van hadden. Het gaat niet snel, maar dochterlief zet het helemaal zelf in elkaar.

Zaterdag; en dan zit je bij de HAP

Maandag gaan we op vakantie, dus werd het tijd om in te pakken. Voor het zover was moest eerst nog een berg kleding gevouwen worden. Dat werd nu wel tijd. De nieuwe kleding moest ook nog in de kast dus daar was ik wel een ochtendje zoet mee. Meteen even de kasten weer uitgemest, alle kleding nagelopen of het nog wel past en wel gedragen wordt en weer netjes en op stapels leggen. Daar ging meer tijd in zitten dan verwacht. Tussendoor was dochterlief erg hangerig, die nacht was ze ook al bij ons in bed komen liggen en zag haar knie er wat rood en warm uit. We hebben samen aan tafel verder gewerkt aan het Heartlake zwembad. Of tenminste ik zat erbij en zij deed het, alleen als haar concentratie verslapte en een steentje verkeerd zat wees ik haar daarop.

Ze was daarna toch wel heel erg moe dus heb ik haar even laten rusten op haar kamer. Toen ik even later keek omdat het verdacht stil was, sliep ze. Haar knie was daarna nog meer opgezwollen en ik kon het niet goed plaatsen, ik mocht er niet eens naar wijzen en ze liep wat mank. Dus maakte ik een foto om de ander appmama’s om advies te vragen. Dat was unaniem; hap bellen. Zogezegd zogedaan, dus zat ik een half uur later in het ziekenhuis. Bleek ze een bacteriële ontsteking te hebben. Waar we bij de hap binnen vijf minuten als eerste geholpen werden terwijl de hele wachtkamer vol zat duurde dat bij de apotheek een stuk langer. Althans we mochten vrijwel direct door, maar hebben daar nog drie kwartier gezeten… Gewapend met een ballon en een tas vol antibiotica, zalf en kinderparacetemol en een controle-afspraak voor morgen gingen we weer naar huis. Vliegen zou een infectie namelijk kunnen verergeren, dus was even afwachten of onze reis wel door kon gaan…

Zondag; inpakken

Zondagochtend zag de knie er een stuk beter uit. Dus begon ik met het inpakken van de tassen. Daar gaat toch altijd meer tijd in zitten dan je denkt. Manlief moest werken dus ik had er ook nog eens twee kinderen bij. Terwijl ik ook nog de bedden wilde verschonen en opruimen zodat we straks in een opgeruimd huis weer thuis komen. Aan het einde van de dag mochten we terugkomen voor controle, en wat ik al had verwacht zag het er stukken beter uit dus moesten we de kuur afmaken en zou vliegen geen probleem moeten zijn. Dat was wel een opluchting. De handbagage kon nu ook ingepakt worden en daarna was het alweer bedtijd. Zelf kroop ik die avond ook bijtijds in bed, morgen gaat tenslotte al vroeg de wekker.

Linda van Aken