Na de stiekem toch drukke herfstvakantie was het deze week een stuk rustiger met weinig afspraken buitenshuis. Heerlijk, want dan kon ik weer even wat ‘achterstand’ wegwerken. De postbode wist ons huis echter ook te vinden, dus voor de komende tijd hebben we weer genoeg ‘werk’ liggen. Daar zijn we deze week meteen mee begonnen. Vinden de kinderen heel vervelend ;-) Wel probeer ik het even te spreiden, zodat de kinderen niet helemaal megaverwend worden.

Maandag

Deze week begon ik efficiënt met een paar uur lekker doorwerken. Heerlijk. Tegen de middag kwam er echter nieuws zodat ik even met zoonlief op bezoek ging bij Miriam om voor afleiding te zorgen. Het was ook gewoon even weer bijkletsen, want ik had baby Noor al gezien op avond van de bevalling maar daarna nog niet. Na gewoon even gekletst te hebben was het mooi weer dus zijn we buiten een rondje gaan lopen om wat foto’s te maken van de wandelwagen die zij heeft ter review. Het was erg gezellig en de tijd vloog voorbij. Toen kwam er toch wel een berichtje van manlief hoe laat we thuis waren en zijn we weer naar huis gegaan.

Dinsdag; brand?

Dinsdagochtend was het even schrikken. Terwijl ik bezig was om de boterhammen aan het smeren was voor de lunchtrommel maakte de elektronische rookmelder een melding, maar ging hij niet piepen. We hebben vaker een valse melding gehad, dus ik keek niet echt op. Tot ik in de woonkamer kwam en daar rook zag hangen. Geen dikke rookpluimen, maar wel echte rook. Ik zag alleen nergens iets dat aan het branden was, daarom ook even de buren erbij gehaald als soort second opinion zodat ik zeker niets over het hoofd zou zien. Hen ook de reservesleutel gegeven want ik moest weg, de kinderen naar school brengen. Omdat ik geen brand zag had ik een raampje opengezet zodat de lucht weg kon. Er was niets meer van over toen ik thuis kwam. Fijn want ik moest een uur later ook naar de garage.

Bij de garage kon ik gewoon blijven wachten en was er wifi dus kon ik gewoon doorwerken en had ik weer een zeer efficiënte werkdag. Heel erg fijn. Kon ik die middag ook gewoon even met de kinderen bezig zijn en lekker spelen. Zo fijn dat ondanks het speelgoed dat nu binnenkomt ze zich ook nog gewoon fijn vermaken met de verpakkingen. Dochterlief wilde graag taart eten, dus heb ik een hartige taart gemaakt met spinazie. Dat was wel smullen.

Woensdag; eerste wendag op school

Woensdag was stiekem een heel bijzondere dag. Dat was namelijk de eerste dag dat zoonlief naar school mocht gaan. Om de een of andere reden vind ik dat bij hem toch een stuk spannender dan bij zijn zus. Ook al is hij er al helemaal klaar voor. Dit keer ging ik alleen naar huis. Kon ik weer een paar uurtjes lekker doorwerken. Natuurlijk stond ik ruim op tijd weer op het schoolplein, toch even nieuwsgierig. Maar hij had het meteen al super naar zijn zin. Hij mocht tussen zijn zus en de juf in zitten en kreeg al een maatje toegewezen. Dat komt vast goed.

Die middag was hij wel een beetje moe, dus hebben we het lekker rustig aan gedaan. Van Haba had hij al kennis gemaakt met hun Kullerbü-knikkerbaan. Vandaag had ik een verrassing voor hem, want die hebben we gekregen voor een review. Ik had hem opgebouwd en na de lunch mocht hij daar mee gaan spelen.

’s Middags kwam ik er ook achter wat de rook van de vorige dag had veroorzaakt; één van de lampionnen was tegen een lamp aangekomen en had een flinke schroeiplek veroorzaakt waar het papier was weggebrand. Gelukkig dus geen echte brand, maar alleen wat smeulen en rook. Die dag op tijd naar bed, want het is toch best wel indrukwekkend.

Donderdag & Vrijdag

Donderdag en vrijdag waren ook geen bijzondere dagen. Er werd gewerkt, gespeeld en ook werden de kamers opgeruimd. Waarbij dochterlief heel ‘slim’ had bedacht dat ze ging opruimen door het speelgoed onder de matrashoes te verstoppen ;-) Ook begonnen we met de review van Play-doh en Tricky Fingers.

Vrijdag kwamen ook de jodiumtabletten binnen. Ik twijfelde even omdat er al heel veel over geschreven is, maar besloot er toch een blogje aan te wijden. Maar goed ook, want hij werd echt heel veel gelezen.

Zaterdag; Belgian Mom Blog Awards

Nu er zoveel speelgoed binnen komt werd het ook tijd om de speelgoedkasten op te ruimen. Er zijn weer wat mandjes geleegd; zoals met de houten blokken, Toettoet-auto’s en Duplotrein. Weg doen kon ik nog niet, maar wel ligt dit nu boven. Dan is er beneden weer ruimte; zoals voor de Hubelino ‘achtbaan’, houten puzzels en speelgoed en de groeiende collectie Playmobil. Het grootste deel zat weer in de kast, op de spullen die de afgelopen weken van boven naar beneden waren verdwenen.

Toen manlief thuis kwam kon ik naar boven om even te douchen, om te kleden en me klaar te maken. Die avond werden namelijk in Antwerpen de Mom Blog Awards uitgereikt. Ik was gevraagd door Nele om als Nederlandse mamablogger onderdeel uit te maken van de jury die voor vijf categorieën de blogs mocht beoordelen. Dat was een behoorlijke klus, maar wel erg leuk om te doen. Stiekem leer je daar zelf ook weer heel veel van.

Gelukkig was ik niet alleen, samen met Nicole, Fleur en Merel waren we namelijk een soort van de ‘Nederlandse delegatie’. Het was supergezellig, met direct bij aankomst al drie enorme goodiebags die we in de auto hebben opgeborgen en daarna een enorm glas met een heerlijke frisse gincocktail. Daarmee gingen we op de foto bij Disney Junior, beetje in stijl ;-) Het programma begon met een netwerksessie. In de buitenlucht konden we langs diverse stands om te kletsen en kennis te maken. Heel leuk om een paar bedrijven zoals Hout en Spel, die we alleen via online kennen en waarvan ik eerder de lichttafel mocht reviewen, te ontmoeten. Ook ontmoeten we een aantal andere Belgische mamabloggers die ik al eerder had ontmoet zoals Nathalie van Unicorns & Fairytales als nog nooit gezien zoals Sofie van Mama ABC en Michelle van Fatimama. We hebben in ieder geval weer leuke contacten opgedaan!

Het tweede deel van de avond stond in het teken van de awarduitreiking. Er was een walking dinner met diverse hapjes die rondgebracht werden en na de oesters en scampi’s was het tijd om binnen de warmte op te zoeken waar Erika van Tielen de avond aan elkaar praatte en de winnaars bekend gemaakt werden. Heel leuk dat er zowel populaire als minder bekende mamabloggers wonnen, want ook voor mij was het een verrassing wat het eindresultaat zou zijn. Zelf heb ik echt heel bewust geprobeerd op te letten naar de ‘naam’ en of je die al kent maar ook de blog zelf. Het zijn in ieder geval stuk voor stuk terechte winnaars! Dames, van harte gefeliciteerd!

Na de awarduitreiking zochten we een plaatsje op aan tafel waar het diner voortgezet werd. De hapjes waren niet erg groot, maar wel superlekker. En bleven soms staan omdat er ook zoveel gekletst werd. Na het ‘toetje’ met chocolade besloten we toch nog even bij een frietkot een patatje te halen voor we weer naar huis zouden rijden. Daar bleek dat Fleur nog anderhalf uur zou moeten wachten op het station, dus bracht ik haar ook nog even thuis waardoor ik uiteindelijk om kwart over een thuis was en direct mijn bed in dook ;-) Die avond zou de klok een uur teruggezet worden, maar dat wil niet zeggen dat de kinderen ook later wakker worden…

Zondag

Gelukkig was manlief vanochtend thuis, dus nam hij de kinderen mee naar beneden toen ze wakker waren. Kon ik nog even blijven liggen. Toen ik beneden kwam hadden ze de Play-Doh gevonden, Rapunzels’ kapsalon is erg populair. En was het dus een enorme bende geworden. Eerst even opruimen dus. Daarna ging ik met dochterlief het uitpakken van de goodiebags filmen; tijdens het netwerken was er nog een tas gevuld dus hadden we er uiteindelijk vier. Aan het einde van de ochtend was de pyjamadag wel weer klaar en besloot ik er toch even op uit te gaan.

Lees ook: Nationale pyjamadag; 10 tips en activiteiten

We waren namelijk welkom in het Stedelijk Museum Schiedam om ons onder te dompelen in de wereld van suiker. Afgelopen zomer was er al een wereld van Pip en Pop in Delft te bezichtigen maar ben ik niet aan toegekomen. Dus nu ik zag dat er ook een kunstwerk in Schiedam was leek me dat wel erg fijn. Dat was niet het enige, want er was nog veel meer te zien. Maar ook horen, ruiken, voelen en zelfs proeven.

Bij thuiskomst hebben we nog even in dit thema verder gespeeld met suiker en bouwwerkjes gemaakt. Dat vonden ze wel erg leuk, en lekker! Toen kregen ze toch wel honger dus zijn we iets vroeger gaan eten (toch nog even wennen aan wintertijd). Zodat ze daarna de film konden afkijken en nog even uitgebreid in bad spelen. Zodat ze toch ‘normale’ tijd in bed lagen.

Linda van Aken