Schreef ik vorige week nog dat ik in het weekend erg ziek was, leek het aan het begin van deze week de betere kant op te gaan. Toch was ik een beetje geschrokken en maakte ik een afspraak bij de huisarts. De diagnose; een longontsteking en mogelijk astma / bronchitis. Dus ging ik naar huis met antibiotica en een puffer. Die uitslag had ik dus echt niet verwacht. Ondanks de tegenvaller gaat het leven gewoon door. Een middagje op bed en daarna moet er weer vol voor de kinderen gezorgd worden en alle afspraken. Want mama’s, die kunnen natuurlijk niet ziek zijn… Zo stonden deze week de bezoekjes aan schoolarts, tienminutengesprekje en eindgesprek peuterspeelzaal op de agenda.

Maandag; schoolarts & tienminutengesprekje

Vandaag stond dochterlief in de picture. In de ochtend met een bezoekje aan de schoolarts. Gelukkig kon ik zoonlief tijdelijk onderbrengen bij oma, zodat we met zijn tweeën waren. Dat was maar goed ook, want het had voor hem allemaal veels te lang geduurd. In principe was alles goed, alleen de ogentest niet optimaal dus mogen we (weer) terug naar het ziekenhuis voor een meting. We blijven heen en weer gaan. Daarnaast adviseerde ze ook een bezoekje aan de fysio om de grove motoriek wat meer te stimuleren / zekerder te worden. Al zou het niet raar zijn als dat samenhangt met haar ogen omdat ze moeite heeft met diepte te zien. Onder andere glijbanen en springen van een hoogte of de bal opvangen heeft ze moeite mee, maar dat hangt daar natuurlijk allemaal mee samen.

Lees ook: Preventief Gezondheidsonderzoek schoolarts 5-jarige

Lees ook: Ogentest in het ziekenhuis

Die middag was ook het tienminutengesprekje met de juf, wat natuurlijk uitliep. Tien minuten is wel heel erg kort eigenlijk. Gelukkig waren daar geen bijzonderheden en was het fijn om te horen dat ze zo graag taakjes doet maar ook leuk kan spelen. Volgend jaar gaat ze natuurlijk naar groep 3.

Dinsdag; geen stress

Maandagavond had ik de Checkpad geïntroduceerd en daar ging ze vandaag ook vol enthousiasme mee aan de slag. Met als gevolg dat ze een kwartier eerder dan normaal klaar zat om naar school te gaan. Superfijn natuurlijk!

Lees ook: geen ochtendstress?

Die ochtend had zoonlief ook een schoolontbijt op de peuterspeelzaal. Het zag er wel karig uit met een komkommer, pot beleg, brood en wat drinken maar de rest kan natuurlijk nog in de koelkast staan. In de middag was ik al helemaal vergeten dat ik een afspraak had gemaakt voor een gesprek op de peuterspeelzaal. Komende week is namelijk zijn laatste week daar. En daarom werden de scores van de Kijk-rapportage doorgenomen en de briefing voor de basisschool. Gelukkig ook daar nauwelijks bijzonderheden.

Die middag bleef er een vriendinnetje spelen. Die vindt het hier altijd zo leuk want we knutselen zo veel… Natuurlijk moest er ook nu weer iets tevoorschijn gehaald worden en dat werd de xxl-herfstkleurplaat van de Hema en waterverf. Tussendoor werd er lekker gespeeld. Want ze ‘mocht’ niet naar boven, omdat ze afgelopen week haar kamer had moeten opruimen en dat graag netjes wilde houden. Het was wel echt supergezellig met op de achtergrond lekker muziek.

Woensdag; huisarts & skiën

Woensdagochtend kon ik eindelijk terecht bij de huisarts, en wat ik vreesde was helaas zo. Na heel veel gezucht en gepuf klonk het toch niet helemaal goed en kon ik direct door naar de apotheek voor een puffer en antibiotica. En een terugkomafspraak om te kijken of het dan beter gaat. Aan de ene kant wel balen dat er zo’n diagnose komt, aan de andere kant wel fijn dat er toch iets is en er iets aan gedaan kan worden.

Die middag waren we uitgenodigd door Playmobil bij Snowworld in Zoetermeer. Tijd dus om de skipakken en winterjassen tevoorschijn te toveren, handschoenen en shawls op te zoeken en zo bepakt en bezakt gingen we op pad. Gelukkig is het lekker dichtbij voor ons. Het was echt supergezellig, we werden goed verzorgd, zagen hoe de fee en de nerd van de piste afkwamen en natuurlijk mocht er ook gespeeld worden met de nieuwe collectie. Heel bijzonder was ook dat de kinderen een skiles mochten volgen. Zoonlief vond de skischoenen iets minder succesvol, dochterlief vond het helemaal super en genoot echt van haar eerste skiles en ging meteen van de berg naar beneden. Donderdag wilde ze het liefste weer gaan skiën. Toen we weggingen werden we nog verrast met een enorme doos. Die ik nog wel even naar boven heb gebracht zodat ze daar later mee kunnen spelen.

Lees ook: De eerste skiles & Playmobil wintersport

Donderdag; op bed

Dit was gewoon niet mijn dag. Gelukkig was ik in de ochtend alleen dus heb ik een beetje op de bank gehangen. Nadat ik zoonlief had opgehaald en we samen boodschappen hadden gedaan, kwam manlief ook thuis en kroop ik lekker terug in bed. Al was ik dat tegen de avond al weer helemaal zat en duurde het even voor ik in slaap viel. Toch had ik het wel even nodig.

Vrijdag; pyjamadag

Gelukkig kon het relaxen vrijdag gewoon doorgaan. Dochterlief had namelijk een margedag van school en dus konden we heerlijk genieten van een pyjamadagje. Vonden de kinderen helemaal niet erg. Ze hadden heerlijk gespeeld en ook een paar filmpjes gekeken en hebben we kennis gemaakt met interactieve tv via Online.nl. Eigenlijk wilde ik nog wat speelgoedreviews doen, of in ieder geval de foto’s maken maar dat hebben we gewoon even gelaten voor wat het was. Zeker omdat er een ‘druk’ weekend op het programma stond.

Lees ook: Nationale pyjamadag; 10 tips en activiteiten

Aan het einde van de dag ging ik wel met dochterlief aan de slag om haar tas in te pakken. Dit weekend was namelijk haar eerste scoutingkamp! Samen hebben we eerst alles van het lijstje gepakt, waarna ze dit zelf in de koffer mocht doen. Dan weet ze tenminste wat er in is gegaan en waar het ligt (in theorie). Want het is heel fijn een mama die alles inpakt, maar als kind weet je dan soms niet meer hoe of wat.

Lees ook: Eerste keer op scoutingkamp

Zaterdag; speelgoed van het jaar

Vandaag splitsten we ons op. Manlief bracht dochterlief naar scouting. Aan de ene kant had ik dat zelf natuurlijk ook graag gedaan, maar dat ging helaas niet. Zelf ging ik namelijk met zoonlief naar Burgers’ Zoo voor de “Speelgoed van het Jaar”-uitreiking. Onderweg pikten we nog Fleur en haar dochters op die een kans om hun held Onne-Di te ontmoeten niet wilden laten liggen. Vorig jaar zijn we hier geweest voor de nieuwe musical, maar toen was de mangrove nog niet geopend. Dus waren we er iets eerder zodat we nog even een rondje konden lopen. Nu regende het en was het niet erg warm dus waren veel dieren lekker binnen. Gelukkig is er hier ook veel overdekt dus hebben we ons prima vermaakt. Helaas kreeg Fleur een telefoontje dat de gezondheid van haar vader achteruit was gegaan en ging ze met de taxi naar huis, de dames bleven wel gezellig.

Lees ook; dagje uit; Burgers’ Zoo

In het Safarirestaurant konden ze heerlijk spelen met al het genomineerde speelgoed, was de Telekids-dj aanwezig, waren ze bij de uitreiking en natuurlijk de Meet & Greet met Onne-Di. Het was even wachten, want ze nam uitgebreid de tijd voor haar jonge fans. We sloten de dag af met nog een uurtje spelen in de binnenspeeltuin en gingen daarna op huis aan. Halverwege viel zoonlief in slaap. Nadat de dames weer thuis waren kon hij naar bed.

Lees ook: Uitreiking Speelgoed van het Jaar 2017; genomineerden & winnaars

Zondag; Scout life

Nu hebben we gisteravond geen Sint Maarten gevierd, maar was dat wel het thema vanochtend bij de Kinderwoorddienst in de kerk. Daar was het onverwachts enorm druk met heel veel kinderen dus hebben we de groep moeten opsplitsen. Zoonlief was ook mee en met zijn allen hebben we onder andere lampions geknutseld. Daarna moesten we toch meteen naar huis om dochterlief op te halen.

Na 24 uur was haar eerste kampje afgelopen. We waren de eersten die kwamen ophalen. Nu waren ze gisteren met het openen met zijn vieren (van de tien leden), en was er vannacht al eentje opgehaald. Ze waren nu nog maar met zijn drieën maar wel met vijf man en vrouw leiding. Ze rende stuiterend door het lokaal heen dus het was een groot succes. Ze vertelde over de spelletjes die ze had gedaan en vooral het kampvuur waar ze zelf broodjes op mochten roosteren. Maar goed ook; want toen ik vroeg wat ze wilde inpakken kwam als eerste antwoord stokken voor kampvuur. Toch wel heel fijn dat ze het zo naar haar zin heeft gehad.

Die middag hadden we afgesproken met vrienden uit ons eigen (studenten) scoutingtijdperk. Die hebben ondertussen ook een dochtertje, maar wonen niet meer heel dichtbij en waren er wel plannen om af te spreken maar was dat nooit concreet geworden. We spraken af in ‘de toren’ waar we op scouting zaten en gingen daarna de stad in om wat te eten. Nu was dat nog even gedoe, want waar ik aan zat te denken ging pas om twee uur open, dus had ik een alternatief maar daar bleek de speelzolder alleen toegankelijk te zijn bij feesten en partijen…

Dus gingen we toch naar Bakker Suikerbuik de eerste keuze waar het al vol zat. Hier zijn we ook geweest met de Bloggerstour door Delft. Het was gezellig, lekker eten en de kinderen kunnen hier heerlijk spelen. Een populaire plaats dus, maar wel een afgesloten speelhoek zodat zij lekker konden spelen en wij kletsen. Het eten daar is ook echt superlekker. Toch wel grappig hoe je elkaar een paar jaar niet kan zien, maar toch gewoon weer gezellig is. Met de afspraak om het de volgende keer niet zo lang te laten duren.

Lees ook: Leukste hot spots en bezienswaardigheden Delft

Linda van Aken