De laatste week voor de vakantie; of eigenlijk twee hele dagen en twee halve dagen en toen was de zomervakantie begonnen. Zes weken lang. Toch had ik deze week nog het één en ander aan afspraken staan. Genoten we alvast van de vakantiestemming en het mooie weer en begon dochterlief de vakantie goed met een logeerpartij.

Lees ook: Letterlijk het schooljaar uitglijden!

Maandag; begin laatste schoolweek

Ook deze week begon het met mooi en zonnig weer waarvan ik hoopte dat dat zou doorzetten. In de ochtend was het wel even drama, ik kwam zelf moeilijk mijn bed uit en ook dochterlief had geen haast met aankleden. We kwamen ook maar net op tijd op school aan. We zijn duidelijk allemaal toe aan vakantie! Rondom de school zijn ze al weken bezig met de rioleringen, nu lag de stoep voor het schoolplein open, dat was niet erg slim gedaan. De rest van de dag vloog echter voorbij.

Dinsdag; to the beach

We zijn al helemaal in zomerstemming dus besloten na school een bezoekje te brengen aan het strand, natuurlijk ontbrak de cocktail niet. Work hard, play harder luidt het gezegde toch? Dus genoten we van de namiddag met de voetjes in het strand en de kinderen die heerlijk speelden. Na een heerlijke cocktail bleven we ook eten. Dat vonden ze natuurlijk helemaal niet erg. Na een bezoekje aan de speelboot op de boulevard liepen we onderlangs terug en was het feest compleet met een ijsje. Dan konden ze thuis zo naar bed.

Woensdag; spetteren in Playa & uit eten

Onze dochter kwam gisteren uit school dat ze graag bij een vriendinnetje wilde spelen, zij moest echter naar de bso. Dus had ik met haar moeder voor de volgende dag afgesproken. Dan mocht ze na schooltijd mee. Manlief was vrij dus hij kon haar ophalen. Terwijl ik met zoonlief Miriam ophaalde voor een middagje spetteren in Playa. Het nieuwe zwemparadijs voor kinderen in het Tikibad, Duinrell. Ook Fleur was daar met haar dochters. Toen de confettikanonnen afgingen vond hij dat iets te spannend, maar na een rondje en een keer van de grote glijbaan was dat over en heeft hij toch nog even in het nieuwe gedeelte gespeeld en vond hij het toch wel heel erg leuk. Na afloop aten we buiten nog een ijsje en was het alweer tijd om naar huis te gaan. Onderweg kwamen we in een megafile terecht dus duurde allemaal wat langer. Gelukkig had papa al wat tosti’s gemaakt.

Want die avond had ik met mijn beste vriendin afgesproken die ik al veels te lang niet meer had gezien. Iets met agenda’s enzo… Gelukkig hadden we wat later afgesproken zodat ik aardig op tijd was. We waren duidelijk niet de enige, dus het was erg druk en de bediening liet lang op zich wachten waardoor we als één van de laatsten na elf uur naar huis gingen. Ik was dan ook wel best wel gaar, dan merk je pas dat je ouder wordt en het moederschap toch best wel veel invloed heeft. Maar dan ben je wel weer helemaal bijgepraat, zeker nu de vakantie voor de deur staat. De volgende afspraak is in ieder geval al gemaakt!

Donderdag; laatste schooldag & zomerfeest psz

Donderdag was dan de laatste schooldag van beide kinderen. Dat betekende dat dochterlief in de middag al vrij zou zijn om kwart over twaalf en zoonlief had vanaf twaalf uur een zomerfeest op de peuterspeelzaal. Ik was net op tijd op school om het aftellen mee te krijgen van de laatste seconden, dat was wel erg leuk om te zien. Ook hadden ze een ijscokar laten komen om iedereen (ook de mama’s) een ijsje te geven. Zij krijgt als kleuter nog geen rapport, dus had van de juf een vlinder gekregen om haar veel plezier te wensen in groep 2. Daar was ze dan ook heel erg trots op!

Daarna direct door naar de peuterspeelzaal waar er veel mama’s allemaal lekkere hapjes hadden gemaakt. Dat had ik dus helemaal gemist dat dat de bedoeling was dus kwam met lege handen. Wat niet heel erg was, want er was natuurlijk veels te veel. Helaas ook drie schalen met chips, wat de kinderen natuurlijk helemaal niet erg vonden. Ook hier kregen ze een ijsje toen we weggingen, dus mijn plan om een ijsje te gaan halen om de vakantie te vieren heb ik even een dag vooruit geschoven. Het was thuis lekker warm dus kon er heerlijk buiten gespeeld worden met water.

Het duurde niet lang voor ik werd gebeld door oma wanneer ze de taart kon ophalen. Voor zaterdag had ik namelijk beloofd om een taart te bakken, we hadden het er alleen niet over gehad wanneer het af moest zijn. Gelukkig kon zij de laatste verse ingrediënten komen brengen omdat ik een kind op bed had liggen. Vijf minuten later stond het in de oven en het duurde niet lang of het huis rook helemaal naar versgebakken taart. Nadat het klaar was brachten we hem naar oma, wat ze natuurlijk helemaal niet leuk vonden want ze wilden ook een stukje…

Vrijdag; toerist in eigen stad & eenhoornijsje

De eerste ochtend van de vakantie deden we rustig aan, moest ook wel want ik had die nacht tot drie uur doorgewerkt… Op een gegeven moment zijn de kinderen toch echt wel wakker, dus hop aankleden en naar beneden. Wel in de relax modus natuurlijk, want van de vakantie moeten we genieten! Vlak voor de lunch waren we dan eindelijk zo ver om op stap te gaan en gingen we naar de markt van Delft om daar bij de Jamin een eenhoornijsje te halen. De medewerker maakte er echt een kunstwerk van met kleurtjes, glitters, discospikkels, minimarsmallows en natuurlijk een hoorntje. Dat was smullen! Daarna hebben we nog een klein rondje gelopen, als toerist in eigen stad.

Die middag kwam er ook een hele gave doos binnen van Souza. Binnenkort zijn er namelijk de prinsessendagen op Paleis ’t Loo en zijn we uitgenodigd om daar heen te gaan. Souza is daar ook aanwezig en zal onder andere kinderen schminken. Natuurlijk moet je dan wel in gepaste kleding, dus kregen we deze doos voor de prinses en koning. Ik ben echt groot fan van de kleding van Souza. Dit zijn echt kledingstukken die gemaakt zijn met oog voor detail en van hoge kwaliteit. Voor dochterlief zat er een blauwe ijsprinsesjurk in, wat goed uitkomt omdat ze eigenlijk te groot is geworden voor haar Elsajurk. Natuurlijk compleet met accessoires zoals een diadeem, vlecht, tasje en sieraden die ik nog even voor haar verborgen heb. Waar zij helemaal enthousiast over was, waren de gouden schoentjes (of muiltjes zoals zij ze noemt) met een flinke hak van 4 cm. Eigenlijk nog een maatje te groot, maar ze paradeerde er op rond alsof ze nooit wat anders heeft gedaan. Ze heeft er in ieder geval meer talent voor dan ikzelf. Ook zoonlief was niet vergeten, voor hem zat er een donkerblauwe koningsmantel en kroon in. Ze mochten ze heel even aan tot we gingen eten. Toen ging de kleding weer netjes in de doos tot we naar de prinsessendagen gaan, ik heb er in ieder geval nu al zin in.

Zaterdag; aandacht voor Parkinson & Burgers’ Zoo

Vandaag was een dag waar oma al maanden naar uitkeek. Ze heeft namelijk al een paar jaar de ziekte van Parkinson en wat als grapje begon eindigde ermee dat ze uit het vliegtuig zou springen als een soort van pr-stunt om aandacht te vragen voor Parkinson. Daarover binnenkort meer. Er waren aardig wat camera’s aanwezig en het zonnetje stond hoog aan de hemel zodat het even turen was. Het duurde niet heel lang voor ze er aan kwam en de kleindochters haar een knuffel konden geven. Zoonlief had erg last van de zon en bleef veilig in de schaduw. Na afloop wilde de oudste graag blijven, ook omdat haar nichtje er was. En natuurlijk de taart die ze eerder deze week niet mochten hebben.

In de auto had ik lunchtrommeltjes liggen, want we zouden meteen door rijden naar Burgers’ Zoo. Zo was ik opeens alleen met zoonlief die echt gek is op dierentuinen. Gelukkig ligt het midden in het bos dus is er minder felle zon, en was hij ondertussen achter wat wolken verdwenen. Nadat hij heel enthousiast langs verschillende dieren had gerend besloot hij op de kaart dat het tijd was voor de visjes. Na een bezoek aan de Oceaan gingen we naar het meeting centre waar er een paar keer per dag een musical wordt vertoond. Dat vond hij zo leuk dat hij begon te huilen toen het was afgelopen. Gelukkig mocht hij daarna nog wel even op de foto.

Zondag; Kleine Fabriek & Björn Agency

Zondag kwamen oma en opa van Texel gezellig op visite voor de verjaardag van dochterlief. Speciaal daarvoor hadden we de slingers nog even laten hangen. Omdat dochter nu vakantie heeft, hadden we het er over dat ze misschien wel een paar dagen kon logeren. Voor de zekerheid hadden we in de ochtend alvast de tas ingepakt. Ik werd namelijk al heel vroeg opgehaald voor Miriam voor een dagje Amsterdam. In Leiden haalden we ook Fleur op en toen waren we weer compleet ;-)

We begonnen de dag even snel in de perskamer van de Kleine Fabriek en gingen daarna door naar een persevent van Björn Agency. Zij vertegenwoordigen diverse merken met een duurzaam karakter zoals Lily-Balou, Maxomorra en Wobbel. En hadden in samenwerking met twee Belgische agency’s een event georganiseerd. Dit deden ze al vaker voor webshops, maar nu voor het eerst met een speciaal programma voor bloggers. Compleet met wobbel yoga voor de kinderen, een presentatie over duurzaam leven en na een heerlijke lunch een rondje langs alle merken. Dit was echt heel fijn omdat je zo wat meer informatie krijgt en kan zien wat de modellen en stoffen zijn voor de komende collecties. We werden hier aardig verwend en gingen met een tas vol terug.

Nu hadden we op de Kleine Fabriek alle tijd om rustig een rondje, of eigenlijk drie aangezien het drie cirkels zijn, te lopen. Waarbij we met bestaande contacten weer even hebben gekletst maar ook nieuwe contacten hebben gelegd. We hebben in ieder geval gave dingen gezien zoals Snails, een nagellak voor de kinderen, waar geen rare stoffen in zitten zodat je het theoretisch zelf kan drinken en het niet erg is als het omvalt. Ook zagen we heel wat glitter voorbij komen, met name bij de schoenen. Heel veel ruches, zoete jurkjes, stoere printen en ook steeds meer speelgoed. Op een gegeven moment is het dan gewoon teveel.

We waren eigenlijk van plan om nog even naar de borrel te gaan, maar dat viel ons een beetje tegen dus stapten we in de auto naar La Place waar we nog even hebben gegeten om de dag af te sluiten. Dat hadden we tenslotte aan de mannen doorgegeven.

Hebben jullie kinderen ook al vakantie?

Linda van Aken