De afgelopen week hadden ze herfstvakantie, dat betekende dus dat de kinderen de hele dag thuis waren en het werken er regelmatig bij in schoot. Er stonden wat uitstapjes op de planning, en weer een paar verjaardagen. Dus had ik er voor gekozen om deze vakantie niet weg te gaan, al was zoonlief het daar niet helemaal mee eens. Hij bleef maar vragen wanneer we weer op vakantie gingen. Stiekem vind ik het wel fijn dat ze dat zo leuk vinden en het dus niet alleen is dat ze meegesleept worden. Aan de andere kant wil ik ook niet dat ze zo verwend worden.

Maandag: Drievliet

De vakantie begon goed met een dagje uit. Oma en opa hebben een abonnement voor zichzelf en de kleinkinderen voor Drievliet. Omdat het nichtje ook vakantie had en mijn zus gewoon moest werken, gingen we met zijn vijven een dagje op stap. Dit was ook de zonnigste dag van de week. We waren duidelijk niet de enigen met dat idee. Op een aantal plekken was het dan ook hartstikke druk. De kinderen vonden het in ieder geval geweldig en hebben veel plezier gehad.

Lees ook: Familiepark Drievliet; van achtbanen tot attracties voor jonge kinderen

Dinsdag: ontbijt in Amsterdam

Dinsdagochtend ging de wekker al vroeg. We waren namelijk uitgenodigd door Hema & Difrax voor een lancering van een nieuwe samenwerking. Dat werd gedaan met een gezellig persontbijt, dus moesten we om negen uur daar al zijn. Nu is in de ochtend naar Amsterdam rijden al een drama, daarna nog het parkeren en het wandelen. We moesten in het Hoxton hotel zijn, dus echt hartje Amsterdam en was de Bijenkorfparkeerplaats nog meer hartje Amsterdam. Gelukkig viel het op de weg best mee, en konden we aardig doorrijden.

Op de Dam bleek er een kermis te zijn, dus ik beloofde ze min of meer dat ze na afloop een rondje in het reuzenrad mochten. Echter was de kermis nog niet open dus liepen we toch maar door naar de auto. Op de terugweg gingen we nog even langs de Ikea, zoonlief heeft namelijk een nieuw bed nodig. Nadat we hadden gekeken wilden ze natuurlijk spelen in Smaland. Helaas was het daar zo druk dat het vol was, best jammer want verder was het opvallend rustig in de Ikea. Na een ijsje gingen we dan maar naar huis.

Thuis lag er al wat speelgoed klaar om te reviewen. Zo hadden we het enorme My Little Pony kasteel Canterlot / Seaquestria gekregen dat hoort bij de nieuwe My Little Pony bioscoopfilm. Met de hulp van de kinderen hebben we het kasteel in elkaar gezet en daarna hebben ze er de rest van de dag mee gespeeld. Het was dus een groot succes. De rest van de vakantie bleef hij beneden staan, zodat ze er iedere dag weer mee konden spelen.

Woensdag: Legoworld

De nacht van dinsdag op woensdag was ik de halve nacht op geweest. Ik had echt een flinke hoestbui te pakken, piepende adem (had ik overdag al last van dus al een puf van de astmamedicijnen van manlief gekregen) en werd kortademig. Nu waren we uitgenodigd voor de persopening van Legoworld maar werd ik veels te laat wakker en nog steeds heel beroerd. Daarom stuurde ik manlief een berichtje of het een idee was dat we hem zouden ophalen rond één uur en dan doorrijden naar de Jaarbeurs. Dat was erg goed idee, want zoonlief had weer een flinke koppige bui te pakken. Als ik alleen was geweest met twee kinderen was dat dus niet leuk geweest. Nu kon dochterlief met papa rondlopen terwijl hij rustig kon acclimatiseren bij Duplo. Omdat we er al een paar jaar komen en veel hetzelfde is, was een paar uur ook meer dan voldoende om toch even lekker rond te kijken en te bouwen. Gelukkig knapte ik gedurende de dag ook weer op.

Op de terugweg stopten we bij de Mac Donalds zodat ze thuis direct naar bed konden en we niet eerst nog moesten gaan koken. Dat vonden ze natuurlijk helemaal niet erg.

Donderdag: Dirk Scheele

Donderdag was manlief vrij en konden we heerlijk uitslapen. Het is tenslotte vakantie! De kinderen speelden lekker op hun kamer en keken een filmpje. Heel relaxt om zo de dag te beginnen. Toch moest er het een en ander gedaan worden en ging ik met dochterlief naar de garage om de koplamp te laten vervangen. Op de terugweg haalden we een pakket op van Sans Online. In het kader van het najaar en de feestdagen mocht ik daar wat kleding uitzoeken. Maar daarover later meer!

Die middag gingen we ook naar het theater. Twee weken geleden ging de nieuwe theatervoorstelling Huis, tuin en keukenavonturen van Dirk Scheele in première. Daar konden we toen niet bij zijn, maar we mochten vandaag naar de voorstelling in Bodegraven wat relatief dichtbij was. Een knusse theaterzaal in een cultureel centrum naast de bibliotheek. De voorstelling duurde een uur en de kinderen vonden het geweldig. Ze mochten mee dansen in de polonaise en muziek maken. Stil zitten was er niet bij.

Vrijdag: Pyjamadagje

Ook deze dag begonnen we lekker rustig in pyjama’s met een beetje tv kijken en stoeien in bed. Toen we beneden waren gingen we aan de slag met de Fizz Factory bruisfabriek van L.O.L. surprise! De eerste keer was het even puzzelen, maar het was verder een groot succes. Je moet echter tussendoor even wachten tot de bal goed droog is voor je hem uit de pers haalt.

Die middag kwam er ook een ‘spoedopdracht’ binnen met zeer korte deadline. Daarvoor moest ik eerst inkopen doen, dus toen papa thuis was ging ik met dochter op stap om te shoppen bij de Xenos voor Halloweenartikelen. Het resultaat volgt deze week! Ondertussen maakten we nog een paar bruisballen, die we natuurlijk ook lieten oplossen.

Die middag kwam er ook een pakketje binnen van DIY Soap om zelf een pompoen uit te snijden en de ingrediënten om zelf een scrub te maken.

Zaterdag: verjaardagen

Op zaterdag stonden er twee verjaardagen op de planning. In de ochtend gingen we weer richting Utrecht voor een neefje dat vier was geworden. Het was daar een vrolijke kinderbende en het was leuk om te zien hoe iedereen met Duplo speelde. Ook het hondje van oma en opa was heel populair en werd veel geknuffeld, zoonlief ging ook mee uitlaten en daarna gingen ze buiten voetballen.

Die middag was ik van plan om naar een soort Museumnacht voor kinderen te gaan. Ik zag echter al op Facebook dat het hier erg druk zou worden, en omdat manlief zijn rooster was veranderd en ik met twee kinderen alleen op stap moest gaan, en er veel activiteiten voor oudere kinderen waren, liet ik het maar gaan. In plaats daarvan speelden we lekker thuis en heb ik op de tv muziek aangezet met Deezer Family zodat ze lekker konden dansen en meezingen. Dat is sinds kort echt wel een van de favoriete activiteiten.

Die avond lagen ze wel pas laat in bed, toen papa thuis kwam heeft hij pizza’s gehaald. Toen ik weg ging waren ze nog lekker aan het eten. Die avond ging ik namelijk uit eten om de verjaardag van mijn beste vriendin te vieren. We waren met zijn vieren en het was echt een heel gezellige avond met lekker eten. We hebben namelijk een nieuw tapasrestaurant uitgeprobeerd en dat was een groot succes met veel lekkere hapjes (voordeel van meerdere personen is dat je lekker kan delen) zodat er geen ruimte meer was voor een toetje ;-)

Zondag: Buurman & Buurman

Ook vandaag was manlief vrij. Dus begonnen we de dag lekker rustig met croissantjes op bed. Ook de was moest gedaan worden. Al is het gebleven bij het sorteren van kleding, en moet het nog steeds de kast in en ligt er nog een was te wachten.

Die middag waren we namelijk uitgenodigd voor de première van Buurman & Buurman in het theater. Dit keer lekker dichtbij huis, namelijk in theater de Veste in Delft. Er waren diverse activiteiten en de kinderen werden geschminkt. Het was flink lachen geblazen. Na afloop was er nog een afterparty met de KidzDJ waar dochterlief opeens op het podium stond om als rockster te gaan dansen.

Zoonlief viel in de auto bijna in slaap, dus hebben we een uurtje naar bed gebracht. En dat zonder protest, dan is hij echt moe. Met dochterlief pakten we nog een pakket uit dat we hadden gekregen voor de review. Daarin zat een set van gel-a-peel zodat we gezellig samen konden knutselen. Dat was wel een gezellige afsluiting van de vakantie.

Linda van Aken