Eén van de drukste perioden van het jaar is weer aangebroken, vooral voor de kinderen. Want Sinterklaas is weer in het land. Dus dat betekent naar het Sinterklaasjournaal kijken, schoen zetten en cadeautjes uitpakken. Extra veel omdat we ook nog de vierde verjaardag van onze zoon vierden. We hebben niet alleen cadeautjes gekregen maar ook gegeven toen we op kraamvisite gingen omdat we een nieuw nichtje hebben gekregen.

Maandag; naar de kapper & papa is jarig

Dit boek begon lekker rustig. Maandag brachten we dochterlief naar school. Daar aangekomen had zoonlief heel snel zijn jas uitgetrokken en was hij verdrietig dat zijn stoeltje er niet stond. Nog een weekje wennen en dan mag hij echt op school beginnen! In plaats daarvan nam ik hem mee naar de kapper. Nu vindt hij dat altijd een drama, daarom dat we het vaak thuis deden met een tondeuse waarbij de één hem in de houdgreep hield en de ander probeerde zo goed en kwaad mogelijk het in te korten. Niet de beste oplossing, maar megalang laten groeien is ook niet de oplossing. Dit keer was het ook drama. Hij ging netjes op de stoel zitten, accepteerde de kap, maar toen de tondeuse aan ging… We hebben van alles geprobeerd, op schoot, afleiden, van alles. Uiteindelijk bleek de oplossing knippen met de schaar, dus de ‘ouderwetse’ methode en afleiden met een filmpje. Zo fijn dat hij er nu weer lekker stoer uitziet.

Daarna haalden we nog een taart want papa is vandaag jarig. Ik wilde nog meer boodschappen doen maar hij had het helemaal gehad na de knipbeurt dus gingen we lekker naar huis. We zagen nog wel een mooie regenboog.

Thuis zijn we begonnen met de eerste Sinterklaasdecoratie. Nog niet teveel, want ik wil niet dat het de verjaardagen deze week overschaduwt maar al wel een beginnetje. Zo werd de open haard opgezet en plakte ik de raamdecoratie op die ik van Kaboutertuin had gekregen. Zoonlief vond dat wel erg leuk en hielp me met de sterretjes. Het was zelfs iets teveel voor onze ramen, dus de Pakjesboot en twee Pieten zijn naar school gegaan om de deur in de kleuterklas op te vrolijken.

Maandagavond zaten we natuurlijk klaar voor het Sinterklaasjournaal! Na afloop moest er uiteraard direct gekleurd worden, want als ze zeggen dat ze die ophangen in het huis van Sinterklaas…

Dinsdag; traktaties

Dinsdag was manlief vrij dus kon ik even op pad voor de traktaties. Ik vind de ‘traditie’ op de peuterspeelzaal waarbij er zakjes met zoveel mogelijk snoep worden uitgedeeld drie keer niets dus ging ik voor de ‘Als je speelt met deze klei, denk je dan nog eens aan mij’-traktatie geïnspireerd door Moodkids. Lang leve de Action voor kartonnen bakjes, bakjes met klei, toch iets van snoepjes en rijstballonnen.

Lees ook: Afscheidstraktatie’s peuterspeelzaal & kinderdagverblijf

Dinsdagavond kregen we het nieuws dat we opnieuw tante waren geworden. We hebben een heel lief nichtje erbij!

Woensdag; Sint bij de Hema

Woensdagmiddag waren we uitgenodigd voor een soort pre-Sinterklaasparty. Voor ons als moeders was er een high tea georganiseerd met allerlei zoets, zijn we toch een blijkbaar toch een beetje lief geweest ;-) Konden we rustig bijkletsen terwijl de kinderen werden vermaakt met kleurplaten, hoedjes, het bakken van pepernoten en het versieren van chocoladeletters. Dat was dus een groot succes! Met Fleur reden we terug naar huis om in een megalange file te belanden. En dat we hadden gehoopt / gedacht op tijd te vertrekken voor de files. Gelukkig waren de telefoons en tablets mee, zodat we ze geen moment hebben gehoord. Toch wel zo handig!

Lees ook: Sinterklaas bij de Hema

Donderdag; afscheid peuterspeelzaal

Vandaag was het dan zo ver; na bijna 3,5 jaar bracht ik vandaag voor het laatst een kind naar de peuterspeelzaal. Beide dames hebben de afgelopen jaren met veel liefde voor onze kinderen gezorgd. Eerst de oudste, toen samen en het afgelopen anderhalf jaar de jongste. Ze hebben daarbij een enorme bijdrage geleverd aan hun ontwikkeling en daar ben ik ze enorm dankbaar voor. Dat moest natuurlijk wel beloond worden dus had ik een heerlijk pakket voor ze samengesteld met verzorgingsproducten, champagnefles Celebrations en een gouden cocktailglas. Voor de kinderen had ik zoals eerder genoemd de traktatie gemaakt, met woensdagnacht nog snel even wat handjes uitgeknipt met tekst. Want manlief had die vandaag pas geschreven (mijn handschrift is echt onleesbaar).

Bij het ophalen zat hij te kleien, zijn favoriete activiteit. Dus perfect om daarmee een periode af te sluiten. Hij is nu nog twee dagen thuis, gezellig met mama dus kan ik hem nog even verwennen en gaat dan vanaf dinsdag voltijd naar school.

Daarna gingen we door naar het ziekenhuis waar hij trots zijn muts op had. Oma lag daar namelijk voor een kleine operatie en had gevraagd of we er konden zijn als ze wakker zou worden. Nu duurde dat erg lang, dus na anderhalf uur werd zoonlief opgehaald door papa. Ook ik zou ‘afgelost’ worden maar dat werd iets later.

Daardoor moest ik me heel snel omkleden en in de file naar Zandvoort gaan voor een diner. We waren namelijk door het Grieks Verkeersbureau uitgenodigd voor een diner. Aan de ene kant een soort dankjewel voor de samenwerking afgelopen jaar waarbij ik met ze mee mocht op persreis naar Chios en aan de andere kant het eiland Alonissos in de schijnwerpers te zetten. Het was echt heerlijk met lekkere broodjes en diverse soorten salades. Gevolgd door enorme schalen met heerlijk vlees en Gyros en een toetje met fruit en ijs om te delen.

Lees ook: Vluchtelingen in Griekenland?

Vrijdag; naar de huisarts

Vorige week was ik erg ziek dus moest ik vandaag terugkomen voor controle. De antibiotica is gelukkig goed aangeslagen dus de ontsteking is weg, maar ik ben nog steeds heel erg kortademig. Woensdag had ik daar echt veel last van en had de puffer toen niet bij de hand. Nu moet ik dus de komende weken standaard twee keer per dag puffen. Hopelijk krijg ik daardoor weer meer lucht.

Die middag had ik op school beloofd te helpen met de decoratie voor Sinterklaas. We kregen hulp van wat groep drie-leerlingen dus waren binnen drie kwartier klaar. De kinderen hadden ook hun schoen mogen zetten in het speellokaal dus dat wordt maandag lekker druk.

Zaterdag; intocht Sinterklaas & kraamvisite

Doordat ik zo bezig was met Sinterklaas (net als de kinderen) was ik in de ochtend de scouting helemaal vergeten. Volgende week dus weer. In plaats daarvan hadden we een pyjama-ochtendje en werd er heerlijk gespeeld.

Daarna keken we eerst naar het concert van Kinderen voor Kinderen en daarna natuurlijk naar de intocht. In plaats van boterhammen had ik een monkey plate lunch met komkommer, tomaat, mandarijn, paprika en natuurlijk mochten ook de kruidnoten, twee chocoladelolly’s en wat zoetigheid niet ontbreken. Na een kwartier waren ze de aandacht wel een beetje kwijt, dus gingen ze heerlijk knutselen en af en toe met een half oog kijken. Volgens mij was ik de enige die keek, maar ja ik had de was meegenomen van boven om te vouwen en was bezig met een soort ontwijkend gedrag ;-)

Daarna werd het tijd om de cadeautjes in te pakken want die middag zouden we op kraamvisite gaan bij ons nichtje. Dochterlief maakte een mooie tekening met mama, papa en een baby. En kleurde daarna een rompertje met hartjes en een bloem, vanwege haar naam. Helaas bleek het cadeaupapier op en had ik vrijdagavond bij het boodschappen doen nog geen taart gehaald zodat hij vers zou zijn. En bleken de sapjes op te zijn. Eerst dus boodschappen doen. Ondertussen lag zoonlief toch even op bed.

Toen was het toch echt tijd om de baby te bewonderen. Toen we aankwamen lag ze nog heerlijk te slapen, zo lief zo’n klein hummeltje. Dan is de baby van Miriam waar ik woensdag een tijdje mee had rondgelopen toch al weer ‘groot’. Gelukkig gaat alles goed met allemaal. Daarna werden de cadeautjes uitgepakt, de kinderen vonden het helemaal niet erg om daarbij te helpen ;-) En aten we natuurlijk een beschuitje met muisjes. Zo aan het einde van de dag waren het wel behoorlijke stuiterballen geworden dus gingen we na een klein uurtje weer naar huis. Is ook lang zat voor een kraamvisite en het was ondertussen zes uur dus hadden ze ook al honger. Op de terugweg reden we dus een klein beetje om langs de Mac. Vonden ze helemaal niet erg ;-)

Lees ook: Kraamvisite; de 10 regels waar je je aan hebt te houden.

Toen de kids op bed lagen was het tijd om te versieren. Omdat ik geen idee meer had of en waar we slingers hadden liggen had ik die middag wat nieuw gekocht. Want zonder slingers ben je niet jarig ;-) Maar voor het zover was ruimden we eerst even goed op. Dus ook alle dingen die wel weken verzamelen op de kast etc. Heerlijk zo’n opgeruimd huis, ik wordt daar spontaan relaxt van.

Zondag: Verjaardag

De kinderen waren het alweer vergeten dus die waren heerlijk samen aan het spelen. Ideaal, want zo konden we eerst aankleden voor we naar beneden gingen om te kijken wat de Sint had achtergelaten. Dat bleek voor de kinderen een Sinterklaas surprise ei te zijn en voor ons een Johnny Doodle chocoladeletter. Daarnaast lag de Video van Sint er met een persoonlijke boodschap en voor allebei een Sinterklaasboot. De één van Playmobil en de ander Little Tikes. Dit doen we al een paar jaar, en ze hebben het nog steeds niet door…

Hieperdepiep Hoera! 4 jaar ?? #happybirthday #4jaar #tijdvoortaart met dank aan @meervanmir.eu

Een bericht gedeeld door linda?mom?‍?‍?‍?travel?blog? (@mamaliefde) op

Toen was het zo ver; zondag kwam de visite voor het verjaardagsfeestje. Officieel is hij dinsdag jarig, maar we vierden het al dit weekend. Ik vind het toch altijd erg lastig in deze maand om een datum te prikken en merk dat veel mensen ook snel afhaken. Gelukkig kwam voor iedereen de ochtend het beste uit, zodat we die middag lekker konden bijkomen. Er kwam wat familie en ook Miriam kwam gezellig met haar dochters. Het was erg gezellig en toch ook wel druk. Maar iedereen heeft zich prima vermaakt. Er werd gesmuld van zelf versierde cupcakes maar ook gezonde groenten en fruitsnacks, er werd gespeeld en geknutseld en natuurlijk cadeautjes uitgepakt en gezongen toen de kaarsjes uitgeblazen mochten worden. Bij feestjes ben ik nogal gemakzuchtig dus ik had papieren bekertjes en bordjes gehaald, zodat na afloop alles zo in de vuilniszak kon en het min of meer opgeruimd was. Konden we daarna heerlijk bijkomen en de kinderen spelen met het gekregen speelgoed. Hij was weer goed verwend en wilde het liefste overal tegelijk mee spelen. Het was zo druk en gezellig dat ik gewoon geen foto’s heb kunnen maken. Gelukkig heeft Miriam nog dit filmpje gemaakt van het zingen.

Voor zijn verjaardag mocht ik twee setjes kleding uitzoeken bij Mini and More; een online met outletshop. Nu zijn die er meer, maar wat dit zo bijzonder maakt is dat het ook echt heel betaalbaar is. Het is de collectie van het voorgaande jaar, maar tegen ongeveer 25% tot 40% van de originele prijs. En geen b-merken maar echt de goede kwaliteits merken zoals Lofff en Quapi. Dat is dus fijn shoppen en ik ga hier zeker terug komen! Voor dochterlief zocht ik een superleuke jurk uit van Lofff en legging van D-rak. Voor zoonlief een setje met sweatpants, shirt en vest van Blue Seven. Nog wel iets aan de ruime kant, maar daar groeit hij nog wel in. Het staat ze in ieder geval erg goed!

Nadat we een beetje waren bijgekomen ging manlief op ‘date’ met de oudste naar de bioscoop om daar de nieuwe Sinterklaasfilm te kijken. Dat vonden ze wel erg gezellig allebei, even quality time. Thuis stond het eten ondertussen klaar, dus konden ze direct aan tafel en daarna in bad en naar bed.

Linda van Aken