Als je me volgt op social media zal het je vast niet ontgaan zijn; afgelopen weekend bracht ik samen met een aantal andere bloggers door in het zuidelijkste puntje van Nederland en daarvoor hadden we de hashtag #lolinlimburg in het leven geroepen. We zaten in Vaals, Limburg. Op loopafstand van het drielandenpunt met België en Duitsland. Wat begon als een spontaan idee groeide binnen drie maanden uit tot een megagezellig en inspirerend weekend met een groepje bloggers waar al veel contact mee was. Met als gevolg heel veel L.O.L.; Learning, Overload and Laughing. 

Learning

Het doel van dit weekend was om naast een gezellig weekend te hebben, even zonder onze kinderen toch ook vooral met een gevoel naar huis te gaan dat je iets hebt geleerd. Ongeacht of je blogt als ‘beroep’ of hobby, hoe lang je blogt of hoeveel tijd je er in steekt. Je kan altijd wel iets leren. Daarom stond de zaterdag in het teken van workshops. Vanwege de locatie en dat het in het weekend plaatsvindt was het erg lastig om externe sprekers uit te nodigen.

Al snel kwamen we er achter dat we die helemaal niet nodig hadden. Iedereen heeft een andere achtergrond en andere kennis en ervaring; of dat nu gaat over foto’s bewerken in shutterstock van Merel, omgaan met media-aandacht, juridische aspecten in de algemene voorwaarden etc of, natuurlijk mag dat op een bloggersweekend niet ontbreken; SEO. Ieder nam een module voor zich en deed daarvoor de voorbereiding. Of dat nu een presentatie was aan de hand van een powerpoint, of een interactief praatje met veel discussie, een workshop waarmee je direct aan de slag ging, of een discussie met stellingen. De werkvormen varieerden en dat was erg prettig om de aandacht er bij te houden.

Ik vond het echt heel inspirerend en heb veel geleerd. Van dingetjes die ik direct kan toepassen zoals een tv-optreden die voor dinsdag gepland staat, tot en met het optimaliseren van je Instagramfeed en een experiment daarmee.

Relax

Tussendoor was er ook rekening gehouden met rustmomentjes. Fleur had het programma gemaakt en hield dat goed in de gaten, maar was ook flexibel zodat we, toen het buiten even opklaarde, een wandeling konden maken over het park.

Overload

Oké, nu is overload misschien een beetje een negatief woord, maar we hebben genoten van overdadig en lekker eten ;-) Het wordt tenslotte niet voor niets Bourgondisch Limburg genoemd. Zoals de Landal-ontbijtservice die ons om kwart voor negen verraste door voor de deur te staan met een uitgebreid ontbijtpakket en lekkere versnaperingen. Van warme broodjes en croissantjes, hardgekookte eitjes, versgeperste jus en roomboter en een mand met lokaal bier, mergpijpjes en een soort kaas. Hij zal vast geschrokken zijn van al die bloggers die direct met een camera klaarstonden ;-)

Ook de rest van het weekend hadden we genoeg te eten, zo waren er heel veel zakken chips in diverse smaakjes waarvan ik er ook een paar mee naar huis kreeg om thuis te proeven. Bij de lunch op zaterdag hebben we een soort workshop gedaan met springrolls van rijstvellen. Daar heb ik eerder al dit recept van gedeeld en is natuurlijk heel verantwoord ;-)

Zaterdagavond hebben we heerlijk genoten van een pizza in het restaurant. We besloten er een soort pizzaproeverij van te maken en bestelden allemaal andere pizza’s zodat we van alles wat konden proeven. Mijn favoriet was toch wel de Diablo, normaal ben ik een groot fan van de Diavolo (een pittige pizza, salami met pepers) maar deze was met kip in plaats van salami. Hij was echter wel erg lekker en ook goed pittig. Dat valt vaak toch wel een beetje tegen ;-) Ook de standaardpizza salami was erg lekker.

Ook Marguerita had haar best gedaan om ons te verrassen. Toen wij op vrijdagavond om elf uur als laatste aankwamen vielen we met onze neus in de boter. We kregen allemaal een paar fijne goodies zoals knuffels met een ‘no tear’-garantie, zoomer zupps voor de kids, een scheerapparaat om bikiniproof de zomer in te gaan en een Kärcher windows vac of vloerreiniger. Ik had zelf ook mijn bakken met goodies die ik in de loop der tijd heb verzameld geleegd in een grote tas en meegenomen zodat iedereen kon ‘grabbelen’.

Laughing

En ook zeker dit aspect mag niet vergeten worden. We hebben echt heel veel lol gehad en hebben elkaar veel beter leren kennen, veel gepraat en vooral ook heel veel gelachen. Gelukkig zaten we in een losstaand huisje zodat anderen geen last hadden van ons ;-)

In de auto op de heenweg met Lisette, Miriam en Fleur was het al meteen raak. Maar goed ook want we hebben er toch vier uur over gedaan, wel inclusief een stop bij de gouden bogen, maar toch. Ik weet niet wat ik had dat weekend maar ik was echt heel snel moe dus ben twee avonden als één van de eersten naar bed gegaan.

Zo maakten we een wandeling want we moesten natuurlijk wel een groepsfoto maken bij het bord van Nederlands Hollywood Hoog Vaals, maakte Charlotte een foto met Bollo de Beer wat echt goed was voor de lachspieren en hadden we al heel veel voorpret over het idee om mee te doen met de familiebingo op zaterdagavond. Nu ging dat uiteindelijk niet door, maar had Saskia een avondprogramma voorbereid wat een soort foute jaren-negentigparty werd waarbij er meegezongen wordt met klassiekers uit de jaren negentig zoals de Spice Girls en Gwen Steffani.

Zondag was onze ‘relaxdag’. Rustig opstaan zonder wekker; een luxe die we thuis niet hebben met kinderen. Een beetje op de bank hangen en een ontbijt met de ‘restjes’ van de dag ervoor. Daarna gingen er een paar nog even een rondje wandelen, inpakken, opruimen en nog veel meer. Het voordeel is toch wel dat je met een groep moeders bent die allemaal zien wat er moet gebeuren en allemaal een taak op zich nemen. Zonder elkaar in de weg te lopen maar toch pro-actief iets oppakken. Dat had ik eerder dat weekend ook al gemerkt en zo fijn dat je dan gewoon even kan blijven zitten omdat als jij het niet doet, niemand het doet.

In Limburg

Op zondagmiddag waren we welkom bij het Gulpener Brouwlokaal. Hier hebben we heerlijk buiten in de biertuin in het zonnetje geluncht, natuurlijk in combinatie met bier en kregen we een presentatie over Gulpener bier. Maar daar kom ik later nog uitgebreid op terug. Natuurlijk kochten we hier ook wat voor onze partners die het weekend voor de kinderen hebben gezorgd. Anders is het zo ‘zielig’ als wij een weekend weg zijn en de kinderen wel iets krijgen. Dan mogen we volgend jaar weer weg ;-) Want we vonden het allemaal een groot succes en voor herhaling vatbaar!

Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit weekend in wat voor vorm dan ook; heel erg bedankt!

Lees ook

Linda van Aken