Deze week deden we het iets rustiger aan, de afgelopen weken waren erg druk en dat merkte je toch ook wel een beetje terug aan de kinderen. Tijd dus om wat meer offline te leven. Zo werd de auto gestofzuigd, de heg geknipt, de voortuin opnieuw beplant, werden er spelletjes gespeeld en lag ik aardig wat uren in bad ;-) Maar goed ook, want aan het einde van de week stond er weer een druk weekend voor de deur. Maar dat bewaar ik voor een afzonderlijk dagboekje ;-)

Maandag; opstarten

Nadat ik de oudste naar school had gebracht had ik even tijd met zoonlief. We hebben even samen wat gespeeld maar hij moest ook duidelijk wel een beetje bijkomen van het weekend. Daarom op een gegeven moment maar een filmpje laten kijken, even wat anders. Toen manlief thuis kwam heeft hij hem meegenomen op de fiets naar het speeltuintje. Toen ik dochterlief wilde ophalen kwam ik alleen thuis, want ze wilde graag dat een vriendinnetje kwam spelen. Dat zag ik niet zo zitten, maar ze mochten gelukkig ook bij haar thuis spelen. Ideaal, want de buren zijn een week op vakantie dus kon ik de auto in het midden van de carport plaatsen en eindelijk wat doen aan de heg. Officieel is dat grondgebied van de gemeente maar zij doen er niets aan en het was flink aan het overwoekeren zodat het de bocht bij het uitrijden steeds meer in de weg begon te zitten. Nu niet meer gelukkig.

Prinsjesdag 2017 hoedjesparade - Mamaliefde.nl

Aangezien het dinsdag Prinsjesdag was, had de school op Facebook vanwege de hoedjesparade een berichtje geplaatst dat je met een hoedje op naar school mocht. Bij het gebrek aan hoedjes, of althans het niet kunnen vinden, kwam ik een feesthoedje tegen. Daarnaast lagen de ballonnen en 1 + 1 = een originele feesthoed.

Dinsdag; lekker in de tuin

Op dinsdag gaan beide kinderen naar school / peuterspeelzaal; nadat ik ze had weggebracht stapte ik in de auto richting Amsterdam. Een pr-bureau waar ik zo af en toe fijn mee samenwerk had een persdag. Dan mogen bloggers langs komen om kennis te maken met een aantal merken en producten die zij vertegenwoordigen. Het was opgezet als een soort beurs en je kreeg een ‘wishlist’ mee zodat je daar kon invullen met welke producten je eventueel iets zou willen doen. Zo kwam ik onder andere een fijn nagellakje tegen van natuurlijke ingrediënten die op de nagel blijft liggen zodat je hem er ook in één keer vanaf kan trekken. Geen remover meer nodig. Ideaal, ook voor kinderen. Dus die ging zeker op mijn lijstje, net als een body butter op olijfbasis die speciaal is samengesteld voor mensen met eczeem of psoriasis. De ruimte was kerstig versierd en met Cassandra, Nicole (en dochter), Miriam (met haar ruim 37 weken zwanger), Fleur en Charlotte maakten we nog een rebelse foto. We kregen als dankjewel onder andere een heerlijke fles wijn en een originele kerstdecoratie mee van Vondels.

Op de terugweg reed Fleur mee zodat ik haar thuis kon afzetten. Ik had nog een kwartier dus hoopte nog snel even boodschappen te kunnen doen, maar natuurlijk was de AH net verhuisd van hun tijdelijke onderkomen de afgelopen twee jaar naar de nieuwe. Daarvoor moest er moeilijk gedaan worden met parkeergarages en omrijden om daar te komen dus dan maar even snel bij de Lidl. Want boodschappen zonder kind is toch echt een stuk aangenamer. Ik was gelukkig niet eens de laatste moeder om op te halen.

Nadat ook dochterlief thuis was hebben ze eerst even binnen gespeeld en wat opgeruimd zodat ik de zak met tulpenbollen die we laatst hadden gekregen weer tegenkwam. Nu scheen het zonnetje dus besloot ik dat ze maar direct in de tuin moesten. Tussen de andere bollen in. Dochterlief hielp me bij dat klusje. Nu heeft manlief in het voorjaar goed huisgehouden in de voortuin en heel veel planten verwijderd en kortgewiekt. Daardoor was het erg kaal en laag. Al een tijdje wilde ik nieuwe planten kopen en nu we toch bezig waren besloot ik meteen actie te ondernemen en reden we naar het tuincentrum om terug te komen met een achterbak vol plantjes. Die ik natuurlijk nog voor het eten in de tuin wilde hebben.

Na het eten ben ik eerst een uur in bad gaan liggen. Even weken en die aarde van me af. Om daarna een soort van fris aan de slag te gaan. Helaas wil het bloggen deze week niet zo vlotten. Dat gaat bij mij echt in golfjes; of alles komt tegelijk of niet. En zeker als er een aantal deadlines zijn, wil mijn hoofd nogal eens blokkeren.

Woensdag

Ook op woensdagochtend probeerde ik wat te werken maar raakte iedere keer afgeleid. Dochterlief zou bij een vriendinnetje gaan spelen, maar de juf had in de ochtend gevraagd of ik toch even vijf minuutjes kon komen praten met zijn drietjes. Gelukkig bleef de moeder wachten op het schoolplein zodat ze daarna toch mee kon gaan. Manlief was vandaag vrij, dus kon ik gaan bloggen. Althans een poging doen. Ik heb in ieder geval al wat foto’s gemaakt dus dat is stap 1. Ook is het huis weer lekker gestofzuigd en heb ik ook de auto weer eens leeggehaald en gestofzuigd. Met het idee dat je dan even de aandacht verschuift zodat je verder kan. Op zich vind ik het ook wel fijn hoor, en de kinderen ook, heb ik gemerkt.

Er kwamen vandaag ook wat leuke pakjes binnen zoals een nieuwe douchecrème van Kneipp die echt heerlijk ruikt. Ik ben nu al fan! En de nieuwe collectie Bloomings van Zenner. Er zat nog een boek bij in het thema van de kinderboekenweek, dus daar komt binnenkort een tweede blog over. De kinderen hadden duidelijk ook wat rust nodig dus hebben we op tijd gegeten zodat ze ruim voor zeven uur op bed lagen. Ook wel eens fijn, al dacht zoonlief daar anders over. Eerst waren ze samen gaan spelen en daarna is hij meerdere keren weer naar beneden gekomen. Dat heeft hij nog nooit gedaan, dus dat zijn we niet helemaal gewend.

Donderdag; in de ban van Annabel Karmel

Omdat ik de rest van de week niet overal aan toe was gekomen of ‘lukte’, stond er voor vandaag nog aardig wat op het programma. Ik had voor de zekerheid een prioriteitenlijstje gemaakt met wat echt moest gebeuren. Zoals koffer inpakken en boodschappen doen.

Maar voor ik daar aan kon beginnen was het een race tegen de klok met kinderen naar school voor ik richting Utrecht kon vertrekken. Zo had zoonlief een thematas mee van de peuterspeelzaal die ik vorige week al was vergeten mee terug te brengen. En had ik zijn korte broeken uitgezocht en alles wat hij volgend jaar echt niet meer past, klaargelegd om mee te geven. Daarnaast was het vandaag schoolbrengdag; wat betekende dat de kinderen lopend of met de fiets moeten komen. Aangezien ik het fysiek niet red om eerst naar de peuterspeelzaal te gaan op de fiets en dan op tijd op school en ik ook meteen door moest naar Utrecht, heb ik de fiets achterin de auto gegooid en vanaf de parkeerplaats een straat verderop gaan fietsen. Was ze toch op de fiets naar school ;-)

In Utrecht was ik uitgenodigd voor de presentatie van Annabel Karmel, ook wel de ‘Jamie Oliver’ van de kindervoeding genoemd. Zij heeft tientallen boeken op haar naam staan en een eigen maaltijdenlijn speciaal voor kinderen. Daarvan was vandaag de lancering in Nederland. Onder andere Joyce en Marije waren er ook bij, dus dat was erg gezellig. Na afloop gingen we nog samen op de foto.

Ik had nog heel even voor ik weer naar de peuterspeelzaal moest dus dacht ik een bezoekje te brengen aan de nieuwe AH XL. Dat wordt de volgende keer niet meer ‘even’, ze mogen bij de ingang wel plattegronden uit gaan delen. Natuurlijk is het altijd even zoeken, maar als je op de afdeling frisdrank bent en een wand vol water met bubeltjes en sinas ziet verwacht je daar ook de cola en niet dan om het hoekje. En dat een paar keer. De naam XL is trouwens wel goed gekozen, ze hebben zelfs een sushibar, verse maaltijdenbalie, en buizen met diverse soorten broodbeleg die je naar keuze in bakjes kan vullen. Volgende keer dus meer tijd voor uittrekken ;-)

Nadat zoonlief lekker aan het spelen was kon ik even een uurtje werken voordat ook grote zus opgehaald werd. Met twee kinderen lukt dat niet altijd meer. Gelukkig was papa zo lief om ’s avonds met haar naar zwemles te gaan zodat ik op dat moment de koffer kon inpakken. Nu is het maar voor twee nachtjes dus heb je niet zo heel veel nodig. Lang leve de kingsize koffer; daar paste alles in zodat je niet met allemaal losse dingen gaat sjouwen. Wel zo fijn als je met zijn tweeën bent. Daarna op tijd naar bed, want de volgende dag zou ik alleen naar Parijs moeten rijden.

Linda van Aken