Lichtjes, slingers en kerstballen. Hoe ziet jouw kerstinterieur er dit jaar uit? Heb je genoeg kerstideeën of is jouw kerstinspiratie uitgedoofd? Om het je wat makkelijker te maken, zetten we de nieuwste kersttrends en -ideeën van 2019 voor het interieur onder elkaar op een rijtje. Denk bijvoorbeeld aan alternatieven voor de kerstbomen, decoratieve meubels en accessoires en nog veel meer!

1. Alternatieve kerstboom

Een kerst zonder kerstboom? Dat kan natuurlijk niet! Een kerstboom zorgt voor heel wat sfeer, maar het is niet altijd de makkelijkste oplossing. De boom geeft elk jaar weer het risico op vuur en bovendien vangt hij na de kerstdagen enkel stof op. Dit jaar lossen we het anders op.

De nieuwste kerstboom is 2D. Met dit wandkleed van HKLiving heb je een snelle kerstboom gezet. Je zal verschieten hoeveel plaats je hiermee bespaart. De boom geeft de hele kamer het kerstgevoel zonder dat je de hele kamer moet herschikken. Met je nieuwe kerstboom vermijd je bovendien ook vele gevaren. Gezinnen met een baby hoeven geen angst meer te hebben voor de elektrische kabel van de boom. Ook veilig als er een huisdier in huis rondloopt. De honden kunnen tenslotte de boom niet meer omverlopen en dit jaar springt ook de kat er niet meer in!

2. De kerstplant

De gewone huisplant wordt met een beetje aandacht een creatieve kerstboom. Zo hoef je niet elk jaar een kerstboom te kopen. Tover je gewone huisplant om tot een magische kerstboom. Een klein beetje aandacht in de vorm van lichtjes en accessoires maken van je gewone huisplant een mooie kerstboom waar je gezin vast van onder de indruk is.

3. De eettafel

Tijdens de kerstdagen wordt er natuurlijk uitgebreid getafeld, de eettafel mag daarom niet overgeslagen worden als het gaat om decoratie tijdens de feestdagen. Hoog tijd dus om dat ‘kerstservies’ van zolder te halen. Een extra mooi servies, met kristallen glazen en opgepoetst zilverwerk op tafel met de nodige decoratie. Een glazen karaf maakt het geheel natuurlijk helemaal af. Eenvoudige decoratie met kandelaars, en mooi groen over een witte loper ziet er altijd erg stijlvol uit.

4. Het feest van het licht

Een kerst zonder licht? Dat kan natuurlijk niet! Je maakt het interieur extra feestelijk met wat vrolijke verlichting. Naast elektrisch licht, zijn de ouderwetse kaarsen en kandelaars natuurlijk extra sfeervol.

5. Kerststal

Ook als je niet gelovig bent kan je prima een kerststal in huis halen voor de feestdagen. Dat is tenslotte waar het feest om draait. Naast de traditionele houten kerststallen met beelden die zeer kwetsbaar zijn, zeker met jonge kinderen in huis, zijn er genoeg alternatieven. Die ook nog eens goed passen bij een interieur vol design. Denk bijvoorbeeld eens aan deze schitterende kerststal van Alessi die je bij Flinders koopt.

Lees ook: Kerststal kind met figuren; van hout, duplo Little People of om zelf maken!

Zo zie je maar. Kerst hoeft niet elk jaar hetzelfde te zijn. Dit jaar kun je met deze trends een leuke, creatieve kerst opbouwen. Vrolijke feestdagen!

Christmas interior stockphoto from Shutterstock / konstantin Kopachinsky

Redactie Mamaliefde