Als dreumes beginnen kinderen al met ‘bouwen’; ze stapelen een setje stapelbekers op elkaar van groot naar klein. De motoriek is dan nog heel grof. Naar mate ze ouder worden, wordt de oog-handcoördinatie en de fijne motoriek beter. Dus kunnen ze steeds preciezer gaan werken. Zo beginnen ze bijvoorbeeld met Lego Duplo en als ze ouder worden kan er met ‘gewone’ legoblokjes gespeeld worden. Als je denkt aan constructief speelgoed denk je waarschijnlijk ook als eerste daaraan, of aan (houten) blokken. Er zijn echter veel meer soorten constructiematerialen. Zodat er voor ieder kind uitdaging te zoeken is. Het fijne aan constructiespeelgoed is ook dat dit heel fijn is om te verzamelen. Want hoe meer speelgoed je hebt, des te groter de bouwwerken zijn die je kan maken. Dit zijn dan ook dingen die je iedere verjaardag kan vragen.

Constructie speelgoed / blokken voor baby’s / dreumessen (1/2 jaar)

Clementoni Baby Clemmy

Clemmyblokken zijn eenvoudig vast te houden, zachte blokken en gemakelijk te stapelen om handelingen te ontwikkelen. Het materiaal is afwasbaar, niet-toxisch en geparfumeerd. Clementoni Baby Clemmy zijn superzachte blokken waar kinderen van 6 tot 18 maanden veilig mee kunnen spelen.

Meer informatie vind je hier.

 

Houten Blokken

Stapel de verschillende blokjes om de leukste figuren en torens te bouwen. De blokken kun je vaak makkelijk in een ton of opbergzak opbergen en ergens mee naar toe nemen. Blokken staan altijd garant voor heel veel bouwplezier, goed voor de spelontwikkeling! Daarom ook dat ze bij het consultatiebureau een testje doen waarbij je kindje blokjes moet stapelen. Er zijn verschillende soorten blokken; van natuur en houtkleurig, rechthoekig, of juist natuurlijke vormen, primaire kleuren of juist pastelkleurig of met afbeeldingen in een bepaald thema.

Meer informatie vind je hier.

Lego Duplo

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Ze willen dolgraag de wereld ontdekken en nieuwe dingen leren. De vrolijke, gekleurde bouwstenen van LEGO DUPLO zijn daarbij ideaal; ze bevorderen de fijne motoriek en stimuleren de creativiteit. Met een beetje fantasie bevinden jonge kinderen zich in een geheel nieuwe wereld!

Voor baby’s is Duplo Primo ook een absolute aanrader, helaas wordt dit niet meer gemaakt dus is het alleen nog tweedehands te koop.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Bouwen met Duplo; 93 voorbeelden en inspiratie voor peuters en kleuters

Mega Bloks

Mega Bloks is wereldwijd al meer dan 25 jaar het bouwmerk voor jong (vanaf 1 jaar) en oud. De unieke, grote blokken van Mega Bloks zijn speciaal gemaakt voor kleine handjes met een grote verbeelding. Ook voor de oudere kinderen en voor volwassenen heeft Mega Bloks mooie bouwsets. Of ze nu spelen met de Grote Bouwtas, met het Kristallen paleis, Mega Bloks Barbie, Dora, Minions of met de stoere Call of Duty bouwsets, het staat garant voor eindeloos veel speelplezier!

Meer informatie vind je hier.

Vtech Bla bla blocks

Bla Bla Blocks stimuleren je kleintje ongemerkt op vele fronten. De Dieren, Vrachtwagen en het Speelhuis komen werkelijk tot leven! Verstopt in elke set zit slimme elektronica (het Bla Bla Point) waardoor de blokken, zodra ze worden geplaatst, worden herkend en grappige, leerzame reacties en knipperende lichtjes geven. Makkelijk en voorspelbaar is het nooit, op niveau ontwikkelt het kleintje stap-voor-stap, leert het alles over letters, kleuren, vormen en dieren. Vrolijkheid krijgt het op de koop toe: never a dull moment met meer dan 80 zinnetjes, melodietjes en gezongen liedjes.

Meer informatie vind je hier.

Constructie speelgoed / blokken voor peuters (2/4 jaar)

Biobuddi

De biobased blokken van BiOBUDDi zijn gemaakt van de overblijfselen van de suikerrietplant en worden in Nederland geproduceerd. De kleurrijke blokken sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen en zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook recyclebaar en kindvriendelijk. De sets zijn onderling te combineren. Je hebt ze in verschillende thema’s of verschillende licenties.

Meer informatie vind je hier.

Magformers

Magformers is het leukste magnetische bouwspeelgoed waarmee je zowel 2D-creaties als magische 3D-figuren in een handomdraai kan bouwen. Magformers is niet alleen superleuk speelgoed maar het stimuleert ook de creativiteit en hersenontwikkeling bij kinderen in alle leeftijdsgroepen.

Meer informatie vind je hier.

 

Smartmax My First

Jonge kinderen (+12 maanden) kunnen op een veilige manier de magie van het magnetisme ontdekken met de “My First” collectie van SMARTMAX. De extra grote, zachte onderdelen van de dieren klikken eenvoudig op de staven. Maak 6 verschillende Safaridieren of combineer naar keuze om de gekste dieren te creëren. Alle onderdelen zijn 100% compatibel met alle andere SMARTMAX-producten.

Meer informatie vind je hier.

 

Wader bouwblokken

Maak de grootste en mooiste bouwwerken met de Bouwblokken XXL. Een blok kan veel verdragen door de kwalitatieve kunststof van Wader. Hiermee kan je ook grotere constructies bouwen zoals huizen, iglo’s en forten.

Meer informatie vind je hier.

 

 

Voor kleuters (4 / 6 jaar)

Clics

Clics is een innovatief bouwblokje dat in België gemaakt wordt. Het gepatenteerde bouwsysteem maakt het mogelijk om eindeloos veel constructies te bouwen. Al meer dan 15 jaar inspireert Clics de jonge bouwers! Clics hecht daarnaast veel belang aan de educatieve waarde van spelen en helpt bij de ontwikkeling van de motoriek, oog-handcoördinatie, ruimtelijk inzicht en zal je daarom tegen kunnen komen in het kinderdagverblijf in de oudste peutergroepen of in de kleuterklas. Meer Clics meer Fun!

Meer informatie vind je hier.

Dado Squares

Dado Squares inspireren tot complexe structuren maar met simpele ontwerpen. Zet een stapel van de Dado Squares klaar en doe een stap terug. Wat gebeurt er? Kinderen komen in aanraking met een educatief stuk speelgoed. Speelgoed dat een perfecte pasvorm heeft voor drukke handen. Dado Squares helpt bij de ontwikkeling van de fantasie en probleemoplossende vermogen van jonge hersenen!

Meer informatie vind je hier.

Eichhorn Constructor

Maak je eigen voertuigen met deze 4-in-1-constructieset van Eichhhorn. Monteer de vrolijkgekleurde onderdelen van zowel hout als stevig kunststof aan elkaar en creëer een takelwagen, een helikopter, een motor en een helikopter. Bevestig de propeller of de takel en laat je fantasie de vrije loop. Spelen met de Eichhorn constructorset stimuleert de ontwikkeling van fantasie en de fijne motoriek.

Meer informatie vind je hier.

 

Hubelino