Skip to Content

Center Parcs Port Zelande & Aqua Mundo review met kinderen

Center Parcs Port Zelande & Aqua Mundo review met kinderen

Afgelopen weekend was het weer tijd voor ons jaarlijkse familieweekend. Mijn ouders hadden dit keer een huisje geboekt in Zeeland. Namelijk Port Zelande van Center Parcs. Een heerlijke locatie voor even een weekend lang niets doen. Gisteravond konden jullie al lezen dat ik een paar uur later kwam dan de rest, en de heenreis niet zo voorspoedig was. De rest van het weekend was genieten met hoofdletter G zoals ze dat zo mooi zeggen. Nieuwsgierig naar wat we gedaan hebben?

Center Parcs Port Zelande

Center Parcs Port Zelande & Aqua Mundo review met kinderen - Mamaliefde

Vrijdagnacht kwam ik dus rond twee uur aan. Bij de ingang stond er een hele vriendelijke dame bij de poort, wat heel fijn was gezien de situatie daarvoor. Mijn broertje, nog een echte student, was nog volop bezig met computerspelletjes spelen stond er ook en liep mee naar het huisje. Wij hadden een slaapkamer op zolder toebedeeld gekregen en manlief lag heerlijk samen met de kinderen in bed te snurken.

Uitslapen

Weekend Center Parcs Port Zelande - Mamaliefde

Als je zo midden in de nacht aankomt is het heel fijn als er een oma is die de kinderen meeneemt naar beneden om te spelen. Kan je je nog even omdraaien en anderhalf uur verder slapen. Rond negen uur was het toch wel tijd om op te staan. Om vervolgens heerlijk met de hele familie aan de ontbijttafel plaats te nemen. En te spelen met de selfie-stick. Het ging allemaal heel relaxed en gemoedelijk.

Zwemmen Qua Mundo Port Zelande

Een bezoekje aan Center Parcs is voor mij niet compleet zonder een bezoekje aan de Aqua Mundo; het bekende subtropische zwembad van Center Parcs. De tas ingepakt met alle handdoeken, zwempakken / zwembroeken en natuurlijk de uitwasbare zwemluiers. Gelukkig hebben we er eentje extra zodat het nichtje er ook een aan kon. Het was maar een paar meter lopen naar het zwembad, we zaten gelukkig erg dichtbij. Even zoeken naar een leeg babyverkleedruimte, die zijn zo ongelofelijk ruim wat erg fijn is. Even een tafel zoeken met lege stoelen zodat je een plek hebt om terug te komen waarna iedereen al snel zijn eigen gang ging. Onze dochter werd al snel meegenomen door haar peetoom om de wildwaterbaan onveilig te maken. Dit was namelijk bij de Huttenheugte een groot succes. Natuurlijk nadat papa deze eerst had uitgetest ;-) Met meneer bleven we in het begin veilig in het baby- en peuterbadje. Hier kon hij heerlijk staan en spetteren. Natuurlijk ook even met papa en alleen van de kinderglijbaan af. Op het moment dat we heerlijk lagen te borrelen in het bubbelbad werd ik door manlief meegenomen naar een superjet die je met een tweepersoons zwemband doet. En hebben we nog even meegedeind op de golven in het bubbelbad. Van al dat zwemmen wordt je natuurlijk wel een beetje moe, zeker als je de avond ervoor weinig hebt geslapen. Hoog tijd dus voor een boterham en middagdutje.

Chillen

Dit keer bracht ik de kinderen naar bed, en na enig protest van dochter die een poging deed weer in het grote bed te slapen. Helaas pindakaas voor haar. Ze kan hier namelijk zelf de deuren open maken en had vanochtend al op de kamer van haar tante de make-up te pakken gehad met alle gevolgen van dien… Gelukkig waren de trappen wel afgeschermd met kinderhekjes. Tijd dus voor mama om even op de bank neer te ploffen. Er werden spelletjes gedaan en manlief ging met opa boodschappen doen voor het avondeten.

Speeltuinenjacht & Action Factory

Weekend Center Parcs Port Zelande - Mamaliefde
Weekend Center Parcs Port Zelande - Mamaliefde
Weekend Center Parcs Port Zelande - Mamaliefde

Nadat de kinderen wakker waren en hun fruit hadden gegeten namen oma en ik ze mee voor een rondje speeltuinen. Waarvan we dachten dat een leuke speeltuin was bleek een midgetgolfbaan in Pirates style te zijn. En verder dan twee wipkippen kwamen we niet. Later kwamen we er achter dat de andere kant op meer speeltuintjes waren. Dus gingen we bij de Action Factory naar binnen. Daar was een springkussen dat ze wel erg leuk vonden. Zelfs meneer genoot er van om op het puntje te zitten.

Op het bord stond ook aangegeven dat er om half vijf een show was van Orry & Friends. Dat half uurtje was prima te overbruggen. Zeker met een kop warme chocolademelk en een glas wijn. Al was het wel jammer dat de paar kinderstoeltjes die toen klaargezet werden direct ingenomen werden. De show zelf was leuk opgezet, met veel interactieve momenten waarop de kinderen werden uitgenodigd om op het podium te komen en mee te doen.

En er twee fotomomentjes waren waarbij de kinderen op het podium stonden en je een minuut had om als mama met je camera naar voren te rennen voor een foto. Natuurlijk inclusief een bordje met facebook / twitter account en hashtag. Zelf vond ik het verhaal wel grappig, maar ging zo snel dat er weinig ruimte was voor de acteurs om te improviseren op de kinderen of elkaar. Het was hem gewoon net niet, in tegenstelling tot vorig jaar. Dat was zo sterk waardoor we nu bleven wachten. Vlak voor het einde van de show kregen we een bericht dat het eten klaar was. Het discodansen na afloop van de show lieten we dus voor wat het was. Onze zoon was erg moe, dus die hebben we thuis direct even een extra uurtje op bed gelegd.

Dinner time

Weekend Center Parcs Port Zelande - Mamaliefde

Aangezien er in de familie nogal uiteenlopende wensen zijn rondom het eten stonden er wraps op het menu. De tafel stond vol met allemaal schaaltjes paprika, komkommer, tomaat, ijsbergsla, kip, ham, bonen en nog veel meer. Perfect om op die manier zelf je wrap te beleggen met wat je lekker vind. Na het eten was het snel even afruimen en een tas inpakken. Om half zeven was er namelijk een bowlingbaan gereserveerd.

Glow in the dark bowlen

Weekend Center Parcs Port Zelande - Mamaliefde
Weekend Center Parcs Port Zelande - Mamaliefde

Er werd nog even overlegd of de kinderen wel / niet mee zouden gaan. Aangezien ze toch maar ‘in de weg’ zouden lopen en het ook tegen slaaptijd aan zat. Daarom bood ik aan even mee te gaan, zodat ik toch een keer een bal kon gooien. En zodra de kinderen het zat zouden worden ze samen met opa die ook niet mee hoefde te doen naar bed zou brengen. Voor de zekerheid toch wel even een tasje meegenomen met wat speelgoed, schone luiers en eten voor meneer die nu pas wakker was geworden. Natuurlijk mochten de dames het ook een keer proberen om de bal te rollen. Dit ging heel voorzichtig in een tergend tempo. Ook onze zoon heeft een bal vooruit geduwd en zowaar een kegel geraakt! We hadden de achterste baan dus konden we rustig achter de bankjes zitten met de kinderen zonder iemand in de weg te staan. Met de lichtste 6 kg bal gingen we vervolgens heen en weer rollen. Dit vonden ze erg leuk en vooral onze zoon was helemaal enthousiast. Geen afleidingsmateriaal nodig. Tegen zeven uur werden ze toch een beetje hangerig dus namen we afscheid om de dames naar bed te brengen. Meneer heeft nog de grootste lol gehad met papa en oma.

Bank hangen

De kinderen gingen vrijwel gelijk slapen zodat opa met een boek op de bank kon gaan zitten en ik de uitzending van de Voice Kids kon zien. Halverwege kwamen oma en manlief met onze zoon terug terwijl de rest nog was gaan poolen. Meneer had natuurlijk helemaal zijn ritme omgegooid en geen behoefte aan slapen. Dat vond oma natuurlijk helemaal niet erg. Tot ze allebei hangend op de bank in slaap vielen. Zelf maakten we het ook niet te laat. Van dat zwemmen en doen wordt je toch wel een beetje moe.

Lazy sunday morning

De volgende ochtend was wederom heel relaxed. Meneer sliep tot negen uur door en dat onze dochter was meegenomen door oma had ik niet eens gemerkt. Het nichtje had diarree gekregen dus ging in bad, natuurlijk wou onze dochter ook in bad. Dus gezellig met zijn drietjes. Heb ik van horen zeggen. Pas toen ze fris en fruitig aangekleed waren, kwamen manlief en ik beneden. Even geholpen met het dekken van de tafel om vervolgens plannen te maken. Het was ondertussen elf uur. Tijd dus om een slapende oom wakker te maken.

Zeehonden spotten met treintje

Weekend Center Parcs Port Zelande - Mamaliefde
Weekend Center Parcs Port Zelande - Mamaliefde

Vanaf Port Zelande vertrekt er op zondag en dinsdag ieder uur een boemeltreintje die een stukje rijdt over de Brouwersdam. Waarbij je kans hebt op het spotten van zeehonden. Het bord bij het treintje gaf aan dat ze die ochtend zeehonden hadden gezien. Dat maakt het natuurlijk wel extra leuk. Met het treintje reden we het eerste stuk langs het strand, tot aan de sluis, waar inderdaad twee zeehondjes hun kopjes boven het water uitstaken. Na een paar minuten verdwenen ze, om op het einde toch weer terug te komen. Natuurlijk hing iedereen met de camera uit het treintje. Op Schouwen-Duivenland keerden we naar de andere kant van de dijk. Namelijk de kant van het Grevelingenmeer waar in de winter een veertigtal roze flamingo’s zouden verblijven. Natuurlijk werd er een audio afgedraaid met informatie over de locatie en de Deltawerken. Eerlijk is eerlijk; de zeehondjes waren erg leuk. Maar hier kan je ook met de auto komen. Het treintje zelf vond ik niet zo heel bijzonder.

Siësta

Nadat ze toch nog een kleine krentenbol hebben gegeten gingen ze naar bed. Zo kon ik samen met manlief en broertje naar de midgetgolfbaan. Er waren 18 holes in een soort Pirates style aangelegd. Vooral de banen vooraan en op het einde, die je ziet als je langsloopt, zijn erg leuk aangekleed. De rest is vooral heel veel van hetzelfde. Na de eerste negen holes was er nog nauwelijks verschil in de puntentelling, namelijk 1 punt. Daarna liep het verder uit elkaar. En was ik zelf de trotse ‘winnaar’ ook al had ik niet mijn eigen stok en bal. We hadden namelijk afgesproken dat als de kinderen wakker zouden worden we gebeld werden en ik terug zou komen. Na de eerste ronde, die we in nog geen drie kwartier hadden gedaan. Ging ik terug zodat de mannen samen nog een rondje konden doen. Daarna ging mijn zus met haar vriend ook nog even midget golfen. Natuurlijk werd op dat moment het nichtje wakker, dus kleedde ik haar aan en nam haar mee naar beneden. Niet veel later werden ook mijn eigen kinderen wakker. Tijd voor wat fruit. En verstoppertje onder en achter de bank.

Nog meer zwemmen

Weekend Center Parcs Port Zelande - Mamaliefde

Aangezien het zwemmen een groot succes was gingen we ‘s-middags nog een keer zwemmen. Het blijft tenslotte altijd genieten. Terwijl zoonlief met oma ging borrelen in het bubbelbad en rondjes ging lopen. Het begin is er! Gingen manlief en ik samen met onze dochter van de wildwaterbaan. Opa was ook mee en die bleef heerlijk zitten bij de stoelen en het fototoestel. Natuurlijk werden alle glijbanen nog een keer uitgetest. Super ook dat ze zo ‘streng’ zijn op de glijbaan. Zo mocht onze dochter niet van deze glijbaan en werd hij stil gezet toen drie jongens tegelijk van de baan wilden gaan. Jammer alleen dat dat net voor ons was. Voordat de glijbaan weer was opgezet waren we weer een paar minuten verder. Terwijl oma met twee kinderen in het bubbelbad zat… Nog even hebben we genoten van de golven om daarna weer aan te kleden. Vervolgens nog een klein rondje gelopen door de Market Dome.

En er is een tijd van gaan

Weekend Center Parcs Port Zelande - Mamaliefde

Toen we terug kwamen stond wederom het eten op tafel. Ditmaal een gourmetschotel met allemaal groenten en een grillplaat. Het vlees was echt lekker, maar helaas duurt dit altijd wel erg lang. De kinderen waren het ook wel zat. Gelukkig was iedereen zo goed als klaar. Nadat de tafel was leeg geruimd werden de kinderen aan oma overhandigd voor creatief vermaak zodat ik boven de laatste spullen kon inpakken, de bedden afhalen etc. Ondertussen werd er overal ook geveegd en schoongemaakt. Zodat toen we bijna klaar waren de kinderen meegenomen werden door oma en mij voor een ijsje en om even te spelen. En we niemand in de weg zouden zitten. Toen we terugkwamen was alles klaar en zaten we om half acht in de auto om naar huis te rijden.

Gaan jullie wel eens een weekendje weg of op stap met de hele familie?

Linda van Aken