Sinds ik had laten vallen dat we naar de boerderij gingen vraagt mijn zoon iedere dag minimaal een paar keer of we vandaag naar de dieren gaan. Hij is gek op dieren en of we nu olifanten en giraffen gaan kijken in de dierentuin, koeien op de boerderij of konijnen in de kinderboerderij; hij is helemaal happy. En hij is niet de enige die zo gek is op dieren. Toen we gisteren met de tram gingen zagen we daar al een grote poster hangen van de Campina Boerderijdagen dus legde ik hem uit dat we daar morgen, één nachtje slapen, heen gingen. Dat duurde volgens hem wel heel erg lang. Vanochtend was hij dan ook klaarwakker en supervrolijk, want we gingen naar de koeien toe! Het was even rijden, want we waren uitgenodigd voor een brunch op de Meentboerderij van de Familie Jansen in Hilversum.

 Klaar voor de start – Campina Boerderijdagen

We hadden nog even de tijd dus liepen we ook nog een rondje langs de diverse activiteiten op de Campina Boerderijdagen. Bij de ingang kregen de kinderen een speurkaart met meerkeuzevragen waarvan ze de antwoorden moesten zoeken op de borden die her en der verspreid over de boerderij terug te vinden waren. En een activiteitenkaart met diverse activiteiten die je kon doen op de boerderij.

Gelukkig was het nog vrij rustig dus konden ze meedoen met een aantal activiteiten om zo optimaal kennis te maken met het boerenleven. Met het koe melken waar dochterlief een diploma kreeg, hoefden ze niet te wachten bij het schminken als koe, kon er melk, kaas en toetjes geproefd worden bij de zuivelbar, namen we een kijkje in de stallen (het was ook mogelijk om mee te lopen met een rondleiding) werd er gekleurd, gingen we melkbusheffen en er was nog veel meer te doen.

Later hebben we ook nog meegedaan aan de boerenmeerkamp, kon je over een parcours skelteren, skippykoe racen en natuurlijk sloten we de dag af op het springkussen. Die had zoonlief al snel gespot en hebben we tot het laatst bewaard omdat ze daarna natuurlijk niets anders meer willen ;-) Bij de uitgang stond er een post om je handen te wassen, inclusief uitleg hoe je goed je handen wast. En kregen de dame en heer een heuse medaille uitgereikt. Daar waren ze natuurlijk heel erg blij mee, zo hebben ze er geen en zo twee dagen achter elkaar!

Kinderboerderij & Theehuis

Naast een boerderij vind je hier ook een kinderboerderij en theehuis Juffrouw Jansen op de Meent. Het was erg rustig op de weg dus we waren ruim op tijd en mochten eerst even de kinderboerderij ontdekken. Nog voor we de hoek om waren hadden ze al een varken en kalfjes ontdekt. Die moesten natuurlijk geaaid worden. Nog iets verder kwamen ze in de speeltuin met glijbaan en hangbruggen, voor ik het wist stonden ze boven. Ook waren er kleine graafmachines om mee te spelen. Zoonlief was helemaal happy.

Daarna liepen we nog even een rondje en gingen onder andere de weide in bij de kippen en een andere weide met de geitjes. Bij de kinderboerderij waar ik normaal heen ga komen ze vrij snel op je af om te snuffelen of je eten bij je hebt, maar hier gingen ze rustig door met gras eten. In de stallen stonden nog meer kalfjes, kleine paarden en een ezel. Naast een kinderboerderij was er ook een heel grote tuin en schooltuintjes waar diverse groenten, fruit en bloemen groeien. De tijd vloog voorbij.

Meer informatie vind je hier.

Persbrunch Friesland Campina

Zoals ik al aangaf waren we samen met een aantal andere bloggers en vloggers uitgenodigd voor een persbrunch. Aan een schitterend gedekte tafel met vrolijke bloemen waaronder rozen en pioenrozen mochten we plaatsnemen. We kregen een plaats toegewezen, maar lang bleven de kinderen niet zitten. De enorme opblaaskoe met uiers was natuurlijk veel interessanter. Ook was er een ballonkunstenaar die op verzoek dieren kon maken. Je gaf je lievelingskleur door en kreeg een klein kunstwerkje. Zo koos zoonlief voor roze en kreeg hij een varken compleet met hoeven en krulstaartje. Dochter ging voor paars en kreeg een paarse bloem met dartelende vlinder.

Op tafel stonden heerlijke broodjes, croissantjes, smoothies, verse jus en natuurlijk mochten ook de Campina-producten niet ontbreken. Zo werd er onder andere gesmuld van een heerlijke kokoskwark die is ontwikkeld in samenwerking met Olympisch turner Epke Zonderland. Hij was ook aanwezig en gaf uitleg over hoe het eraantoe ging in het Olympisch dorp. Natuurlijk demonstreerde hij ook even bij het melkbusheffen waar zijn evenbeeld stond en deed mee aan de boerenmeerkamp. Het was echt even genieten in het zonnetje met uitzicht op een weiland vol koeien.

Meer informatie vind je hier.

Campina Open Boerderijdagen

Heb je de Campina Boerderijdagen gemist? Geen probleem, 5 juni kan je in de herkansing bij één van de meer dan 64 boerderijen die hieraan deelnemen. Niet alle boerderijen hebben ook een kinderboerderij, maar wel worden er overal activiteiten georganiseerd. Een overzicht van alle boerderijen vind je hier. De toegang is gratis!

Het is echt de moeite waard. Niet alleen omdat je de koeien van dichtbij kan bekijken of de vele activiteiten waaraan je kan deelnemen. Er is duidelijk veel tijd en werk in gestoken. Dat begon al bij het parkeren, er stonden duidelijke bordjes, waren begeleiders aanwezig die aangaven waar je kon parkeren en er was een aparte fiets- en zelfs bakfietsparkeerplaats. Er liepen heel veel vrijwilligers, jong en oud, rond die je hielpen. Van het kruiwagen tillen bij de boerenmeerkamp tot en met het schminken en het luchtkussen. Deze waren goed herkenbaar aan het groene shirt. Ook was er een post aanwezig van het Rode Kruis. Echt goed opgezet dus.

stories

Lees ook

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)