Op zoek naar een leuk, gratis of betaalbaar uitje? De buitenspeeltuinen van tegenwoordig bieden genoeg plezier voor de hele dag. Naast de speeltuintjes om de hoek zijn er verspreid over het hele land leuke speeltuinen waar je uitgenodigd wordt om ‘actief’ te spelen met speeltoestellen. Ook kan je heerlijk klimmen en klauteren in natuurspeeltuinen. Sommige zijn zelfs in combinatie met zwembad / binnenspeeltuin of een attractiepark.

Inhoudsopgave

De leukste buitenspeeltuinen van Drenthe

De Daoler Tuun – Dalen

De Daoler Tuun in Dalen is de perfecte middenweg van heerlijk rondlopen in de buitenlucht en urenlang spelen in de natuur. Voor kinderen zijn er vele speelmogelijkheden, zoals stapstenen over een vijver, een prachtige waterpomp met afvoerpijp, klimbomen en ga zo maar door.

Meer informatie vind je hier.

Drentse Koe – Ruinerwold

De Drentse Koe in Ruinerwold is een prachtige speelterrein voor jonge kinderen. Door de vele mogelijkheden zullen je kinderen zich geen enkel moment vervelen. Van klimmen boven de koeien, tot skelteren langs boerderijdieren en klimmen en klauteren in de vele speeltoestellen, niets is te gek op deze speelboerderij.

Meer informatie vind je hier.

Griendtsveenpark – Schoonebeek

Het Griendtsveenpark in Schoonebeek is zowel geschikt als speelpark als een plaats om tussen de vele dieren tot rust te komen. Met speelterreinen voor kinderen van jong tot oud en door de vele dierverblijven met de meest uiteenlopende dieren is Het Griendtsveenpark voor alle leeftijden geschikt.

Meer informatie vind je hier.

Kabouterland – Exloo

Het Kabouterland in Exloo is een geweldig speelpark waarin de kinderen zich zowel binnen als buiten urenlang kunnen vermaken. Daarnaast is het overduidelijke kabouterthema in het park erg vrolijk en zal het kind nog dagen nadat je het park hebt bezocht over “het verhaal van de magische steen” hebben. Kortom, een geweldige dagbesteding die jou en de kinderen tijdenlang zal bijblijven.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit: Kabouterland (Exloo in Drenthe)

Sprookjeshof- Zuidlaren

Het Sprookjeshof in Zuidlaren is een combinatie van een speelpark en een attractiepark. Door de grote speeltoestellen, de mini-achtbanen, de reuze-glijbaan en de vele kleinere speeltoestellen zal het kind zich geen moment vervelen. Daarnaast maakt het terugkomende sprookjesthema en de mogelijke rondvaart het voor de ouders ook een leuk park om te bezoeken.

Meer informatie vind je hier.

De leukste buiten speeltuinen van Flevoland

Zuiderzee speelbos – Almere

Het Zuiderzeespeelbos in Almere is een groot park rondom een recreatieplas waarin vele speelmogelijkheden voor kinderen van alle leeftijden zijn geplaatst. Zo zijn er stapstenen te vinden, maar ook een “boot” waarmee kinderen zich zelf van de ene kant van de plas naar de andere kant kunnen trekken.

Meer informatie vind je hier.

Kabouterbos – Dronten

Het Kabouterbos in Dronten is een compact speelpark voor kleine kinderen volledig ingericht met kabouters. Door de vele kleine speeltoestellen, het “kaboutertreintje”, kabouterhuisjes zal het kind op de terugweg naar huis uitgeteld in de auto liggen slapen. Daarnaast kun je ook van een geheel “Kabouterproof” menu genieten.

Meer informatie vind je hier.

Belevenissenbos – Lelystad

Het Belevenissenbos in Lelystad is hét park voor kinderen en ouders die van klimmen en klauteren houden. De vele stroompjes kunnen via veelzijdige klimtoestellen overgestoken worden en bij de recreatie zijn vele andere klimtoestellen te vinden. Daarnaast bevindt dit park zich midden in het bos, waardoor je altijd te midden of in de buurt van het prachtige bos bent.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Belevenissenbos Lelystad

Speelbos – Urk

Het Speelbos in Urk is een typisch speelbos voor kinderen van alle leeftijden. Met de stapstenen bij de recreatieplas, de klimtoestellen tussen de bomen en de smalle sloten zal het kind maar heen en weer blijven lopen, niet wetend wat nu het leukst is om te doen.

Meer informatie vind je hier.

Hans en Grietje Speelpark – Zeewolde

Hans en Grietje in Zeewolde is een fantastisch themapark voor schoolgaande kinderen. Voor de echte stoere jongens en meisjes is er een groot skelterpark en het grote speeltoestel “De grote snoeptoren”. Daarnaast is er ook een groot airkussen, schommelplein en kun je het huis van Hans en Grietje bezoeken. Ook is er een groot restaurant waar je van een heerlijk menu kunt genieten.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Hans & Grietje pannenkoekenrestaurant & speelpark

De leukste buiten speeltuinen van Friesland

De Kruidhof – Buitenpost

De Kruidhof in Buitenpost is een groot park vol verschillende planten en bloemen met een speelgedeelte voor kinderen. Terwijl de kinderen zich hier vermaken in de speeltuin, kun jij rustig rondwandelen door de prachtige en uitgestrekte tuinen.

Meer informatie vind je hier.

Naturij – Drachten

Het Naturij in Drachten is zeer geschikt voor kleine kinderen met een binnen- en buitenspeeltuin. Met de grote speelhal binnen, de vele speeltoestellen en het verkeerspark buiten zal het kind aan het einde van de dag uitgeteld gaan slapen.

Meer informatie vind je hier.

Speel- en dierenpark Sanjesfertier – Feanwâlden

Het Speel- en dierenpark Sanjesfertier in Feanwâlden is een perfecte combinatie tussen een diertuin en een speeltuin. Door de vele speeltoestellen binnen en buiten zal het kind zich geen moment vervelen. Daarnaast kun je veel verschillende dieren bekijken, van kleine lammetjes tot echte kamelen.

Meer informatie vind je hier.

Grote Keizer – Leeuwarden

De Grote Keizer in Leeuwarden is een park met twee geweldige mogelijkheden. Je kunt buitenspelen op de vele grote luchtkussens, of binnen gezellig gaan bowlen. Ook is er binnen een grote ballenbak en speelhal te vinden.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Kindvriendelijke restaurants met speeltuin / speelhoek

Sybrandy’s Speelpark – Oudemirdum en Rijs

Sybrandy’s Speelpark in Oudemirdum en Rijs kun je beter een mini-attractiepark noemen dan een echt speelpark. Met de vele kleine attracties zoals een achtbaan zal je kind constant een grijns op zijn of haar gezicht hebben van plezier.

Meer informatie vind je hier.

Kameleoneiland – Terherne

Het Kameleoneiland in Terherne is volledig toegewijd aan de serie Kameleon. Zo kun je de Kameleonboot bekijken, rondvaarten maken, maar ook spelen in de prachtige speeltuin in het Kameleondorp.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Kameleondorp Terherne

De leukste buiten speeltuinen van Gelderland

Malkenschoten – Apeldoorn

De Malkenschoten in Apeldoorn is een perfect speelpark voor kinderen van jong en oud. Niet alleen zijn er veel speelmogelijkheden voor de jongsten, maar ook fietsbootjes op het water en een reuzenrad maken het park leuk voor de oudere kinderen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Malkenschoten; kinderparadijs met kinderboerderij en waterpark 

Speelweide Berg en Bos – Apeldoorn

De Speelweide Berg en Bos in Apeldoorn is een groot park in het midden van de natuur waarin verscheidene speelmogelijkheden voor kinderen zijn geplaatst. Daarnaast kunnen kinderen natuurlijk spelen op de grote weide wanneer de ouders samen rondwandelen door het prachtige park.

Meer informatie vind je hier.

Spelerij & Uitvinderij – Dieren

De Spelerij en Uitvinderij in Dieren is zowel heel erg leuk als heel erg leerzaam voor je kind. Spelende weg leert het kind hoe bepaalde alledaagse en minder alledaagse gebruiksvoorwerpen in elkaar zitten.

Meer informatie vind je hier.

Intratuin – Duiven

De Intratuin in Duiven heeft naast de grote winkel ook een leuk speelgedeelte voor kinderen. Hierdoor kun je rustig aankopen doen terwijl je kind zich vermaakt in de speeltuin.

Meer informatie vind je hier.

Erve Brooks – Gelselaar

Erve Brooks in Gelselaar is een prachtig speelpark voor kinderen die van klimmen en klauteren houden. Met een “boot” waarmee je kinderen zich naar de andere kant van water kunnen trekken tot touwbruggen over slootjes heen.

Meer informatie vind je hier.

Megapret – Lievelde

Megapret in Lievelde is een perfecte dagbesteding voor jong en oud. Met de waterkanonnen en speeltoestellen buiten en de grote klimhal binnen zullen de kinderen zich hier op alle dagen in het jaar kunnen vermaken.

Meer informatie vind je hier.

Brakkefort – Nijmegen

Speeltuin Brakkefort in Nijmegen is een speeltuin geschikt voor jong en oud dat je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat vermaakt. Staand in één van de grote “forten” zal je kind zich echt een held voelen.

Meer informatie vind je hier.

Leemkuil – Nijmegen

Leemkuil in Nijmegen met het enorme fort-vormige speeltoestel zal je kind zich uitermate goed vermaken. Daarnaast zal je kind uitgebreid met water kunnen spelen in het watergedeelte.

Meer informatie vind je hier.

Speelboerderij & Maisdoolhof – Malden

De Speelboerderij & Maisdoolhof in Malden is met zijn skelterparcours en airkussens een typisch speelpark in een boerenomgeving. Een prachtige plek om je samen met de kinderen te vermaken.

Meer informatie vind je hier.

Speelpark & Maisdoolhof – Voorthuizen

Kom klimmen en klauteren in de nieuwe 6 meter hoge klimtoren! Vlieg in één van de helikopters of maak een ritje met de trein! Zie je jezelf al racen op de traptrekker of de skelter, of pak je liever een autootje? Wordt je van al dat spelen moe? Dan is het tijd om bij te komen in het welbekende maiszwembad! Aan de allerkleinste hebben we ook gedacht. Zij kunnen lekker spelen in het zand met water, op de traphondjes, in de draaimolen en nog veel meer! Als het regent kun je ook bij ons terecht; wij bieden ook overdekt spelen! Hier vind je onder andere een blokkenhoek, ballenbak en een groot klimtoestel om lekker in te ravotten!

Meer informatie vind je hier.

Speelboerderij Hof van Kaatje – Wijchen

Speelboerderij Hof van Kaatje in Wijchen is geschikt voor de jongste kinderen. Het heeft kleinere speeltoestellen en kleine skelters waardoor je kind zich geen moment zal vervelen.

Meer informatie vind je hier.

Speel & Beleefboerderij De Roosendaal – Putten

De Speel & Beleefboerderij De Roosendaal in Putten laat kinderen kennismaken met de boerderijdieren. Daarnaast is er ook nog een uitgebreide speelmogelijkheid met enkele prachtige speeltoestellen.

Meer informatie vind je hier.

De leukste buiten speeltuinen van Groningen

Buitenspeeltuin ’t Speulparadies – Beerta

Er is volop vermaak: Er is een grote dierenweide met konijnen, schapen, geiten, alpaca’s en vele andere dieren.De speeltuin is compleet en avontuurlijk met een springkussen, glijbaan, skelters, klimrekken etc. Tevens is de speeltuin aangepast voor mensen met een beperking.Voor de volwassenen is er een terras met zicht op de spelende kinderen. Tegen betaalbare prijzen kunt u genieten van diverse versnaperingen.’t Speulparadies is een geschikte locatie voor kinderfeestjes of schoolreisjes.

Meer informatie vind je hier.

Mikkerhorst – Haren

Het Mikkelhorst in Haren is een zorgboerderij met een uitgebreide speelmogelijkheid voor kinderen. Met de zekerheid dat de kinderen zich zullen vermaken kun jij genieten van de rust.

Meer informatie vind je hier.

Landgoed Nienoord – Nienoord

Landgoed Nienoord in Nienoord is een groot en veelzijdig speelpark voor alle leeftijden. Met een groot zwembad, een klimtoren, een helikopterbaan en nog vele andere speelmogelijkheden zullen jij en jouw kind zich de gehele dag door vermaken.

Meer informatie vind je hier.

Wonderwereld – Ter Apel

Wonderwereld in Ter Apel is een speelpark waarin het kind kennis zal maken met de wonderen van deze wereld en ver daarbuiten. Daarnaast kan je kind uitgebreid spelen in de vele speeltoestellen.

Meer informatie vind je hier.

Sint Vitusholt – Winschoten

Sint Vitusholt in Winschoten heeft zoveel mogelijkheden dat je kind zal twijfelen in welk speeltoestel hij of zij het eerst wil spelen. Van kleinere schommels tot de grootste kleurrijke speeltoestellen zijn in dit park te vinden.

Meer informatie vind je hier.

De leukste buiten speeltuinen van Noord-Brabant

Speelpark de Splinter – Eindhoven

Speelpark de Splinter in Eindhoven bied vele mogelijkheden voor jonge als oudere kinderen. Met een groot zwembad, uitgebreide speelforten en vele kleinere speeltoestellen zal je kind op de terugreis uitgeteld in de auto liggen te slapen.

Meer informatie vind je hier.

Speelland Beekse Bergen – Hilvarenbeek

Speelland Beekse Bergen in Hilvarenbeek biedt vele mogelijkheden voor de jongste kinderen tot ouderen. De grote recreatieplas en het zwembad biedt verkoeling bij warm weer, terwijl de vele speeltoestellen een kind van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zullen vermaken.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Speelland Beekse Bergen

Land van Jan Klaassen – Braamt

Het Land van Jan Klaassen in Braamt is een uitermate geschikt park voor jonge en schoolgaande kinderen. Met zowel binnen als buiten vele speelmogelijkheden is het geschikt om het hele jaar door te bezoeken.

Meer informatie vind je hier.

Het Gouden Woud – Liempde

Het Gouden Woud in Liempde heeft zowel binnen als buiten veel vermakende speeltoestellen. Door het houten uiterlijk en de vele klimbruggen, waaronder eentje over water, zal je kind zich in een geheel nieuwe wereld wanen.

Meer informatie vind je hier.

Elcerlyc – Oss

In het Elcerlyc in Oss waant u en uw kind zich in een sprookjesachtige wereld. Met de kasteelvormige speeltoestellen en de andere thematische speelmogelijkheden zal uw kind zich urenlang vermaken.

Meer informatie vind je hier.

 

Kwekkeltje – Roosendaal

Het Kwekkeltje in Roosendaal is een prachtige speeltuin in het midden van de natuur. Met speelmogelijkheden van grote glijbanen tot touwbruggen over het water zal jouw kind zich geen moment vervelen.

Meer informatie vind je hier.

Speelpark Hullie – Uden

Het Speelpark Hullie in Uden is geschikt voor alle leeftijden. Niet alleen heeft het een gewoon speelpark, maar ook een groot skelterparcours en is er een mogelijkheid om te lasergamen.

Meer informatie vind je hier.

Billy Bird – Volkel

Billy Bird in Volkel is gelegen rondom een grote recreatieplas en biedt vele grote speelmogelijkheden aan. Zo kan jouw kind spelen in de Hemelaya of in één van de vele andere attracties en speeltoestellen.

Meer informatie vind je hier.

De leukste buiten speeltuinen van Noord-Holland

Rembrandtpark – Amsterdam

Het Rembrandtpark in Amsterdam is een groot park waarin jullie tot rust kunnen komen terwijl de kinderen lekker kunnen rennen en spelen op de grote weides. Daarnaast kun je genieten van de heerlijke natuurlijke omgeving.

Meer informatie vind je hier.

Speeltuin Park Frankendael – Amsterdam

Speeltuin Park Frankendael in Amsterdam is een groot park waar je de drukte van het doordeweekse leven even kunt vergeten en heerlijk tot rust kunt komen. Terwijl de kinderen spelen op de prachtige speeltoestellen kun je genieten van je vrije dag.

Meer informatie vind je hier.

Linnaeushof – Heemstede

Het Linnaeushof in Heemstede is een geweldige speeltuin met binnen en buiten vele speelmogelijkheden. Niet alleen zijn hier kleinere speeltoestellen te vinden, maar ook een reuze glijbaan, een zwempark en vele andere attracties.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Linnaeushof

Veilige haven – IJmuiden

De Veilige haven in IJmuiden is een geschikt speelpark voor jonge en schoolgaande kinderen. Met de vele verschillende speeltoestellen een “vliegende autobaan” zullen de kinderen zich tot sluitingstijd prima vermaken.

Meer informatie vind je hier.

Adventure Park De RollyGolf – Noordwijk aan Zee

Adventure Park De RollyGolf in Noordwijk aan Zee is een geweldig park voor alle leeftijden. Met een midgetgolfbaan, een trampolinepark, een minicarsbaan en vele andere speelmogelijkheden zal het een zeer geslaagde dag zijn in het Adventurepark.

Meer informatie vind je hier.

Land van Fluwel – Sint Maartensvlotbrug

Het Land van Fluweel in Sint Maartensvlotbrug laat ouders tot rust komen en kinderen heerlijk spelen. Met stapstenen, een klein eiland en klimbruggen over het water zullen de kinderen zich hier zeker vermaken.

Meer informatie vind je hier.

Landgoed Bonte Belevenis – Texel

Landgoed De Bonte Belevenis in Texel is een perfecte locatie voor jonge kinderen om zich heerlijk uit te leven. Met een grote indoorzandbak en enkele buitenspeelmogelijkheden in een prachtige omgeving zullen u en uw kind zich vermaken.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Landgoed de Bonte Belevenis Texel

De leukste buiten speeltuinen van Limburg

Speelbos de Boskoel – Bergen

Het Speelbos de Boskoel in Bergen heeft met klim- en klautermogelijkheden zowel laag bij de grond als hoog in de lucht veel te bieden. Om hier te spelen moet je geen last hebben van hoogtevrees of een nat pak.

Meer informatie vind je hier.

Valdeludo – Echt

Valdeludo in Echt is een prachtig park voor jong en oud met speeltoestellen, wateren en klimtoestellen. Door de bosrijke omgeving is het ook nog eens een heerlijk plekje voor ouders om tot rust te komen en met hun kinderen te genieten van een heerlijke dag.

Meer informatie vind je hier.

Roeffen Mart – Grubbenvorst

Roeffen Mart in Grubbenvorst biedt vele klim- en speeltoestellen aan voor schoolgaande kinderen. Het park staat te midden van een prachtig bos en biedt daarom veel mogelijkheden voor zowel kinderen als volwassenen.

Meer informatie vind je hier.

Fort Willem – Maastricht

Fort Willem in Maastricht biedt niet alleen een geweldige speeltuin voor kinderen, maar ook een heerlijk zwembad om heerlijk in te ontspannen. Kortom, een prachtig speelpark voor alle leeftijden om een dag in door te brengen.

Meer informatie vind je hier.

Klein Zwitserland – Tegelen

Klein Zwitserland in Tegelen laat je kennismaken met de prachtige natuur, waarnaast je ook nog eens heerlijk kunt spelen. Met de grote speeltoestellen en klimtoestellen over kleine watertjes heen is dit park geschikt voor schoolgaande kinderen en volwassenen.

Meer informatie vind je hier.

Sprookjesbos – Valkenburg

Het Sprookjesbos in Valkenburg is een speelpark met een sprookjesachtig thema en speeltoestellen voor alle leeftijden. Met grotere attracties zoals een piratenboot en een sprookjesbos is dit park zowel geschikt voor de jongste kinderen als de volwassen “kinderen”.

Meer informatie vind je hier.

De Valkenier – Valkenburg

De Valkenier in Valkenburg is een combinatie tussen een typisch attractiepark en een speelpark. Met zowel grotere attracties als een reuzenrad, een achtbaan en een waterglijbaan als kleinere zoals een draaimolen en grote speeltoestellen, is dit park geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Meer informatie vind je hier.

Kinderpretland – Weert

Het Kinderpretland in Weert is met zowel speelmogelijkheden binnen als buiten geschikt voor het hele jaar. Met de grote klimtoestellen en glijbanen is het park geschikt voor jong en oud.

Meer informatie vind je hier.

De leukste buiten speeltuinen van Overijssel

Speelpark Hoge Boekel – Enschede

Het Speelpark Hoge Boekel in Enschede heeft zowel fantastische speeltoestellen en attracties buiten als binnen, waardoor het park het hele jaar door leuk is om te bezoeken. Met grote glijbanen, zwanenbootjes en nog veel meer is het park geschikt voor alle leeftijden.

Meer informatie vind je hier.

Dondertman – Holten

Dondertman in Holten is een combinatie tussen een kinderboerderij en een grote speeltuin. De kinderen kunnen lieve geitjes en andere dieren bekijken, waarna ze ook heerlijk kunnen spelen in de uitgestrekte speeltuin.

Meer informatie vind je hier.

Hulsbeek – Oldenzaal

Hulsbeek in Oldenzaal is een recreatiegebied rondom een grote waterplas, waar je bij warm weer verkoeling kunt zoeken. Daarnaast zijn er nog enkele speeltoestellen te vinden en kun je er heerlijk wandelen.

Meer informatie vind je hier.

Klein Afrika – Oldenzaal

Klein Afrika in Oldenzaal is een speelpark met veel klim- en speeltoestellen rondom een heerlijk pannenkoekenrestaurant. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zal je kind zich hier kunnen vermaken.

Meer informatie vind je hier.

Flierefluiter – Raalte

De Flierefluiter in Raalte is een groot speelpark met vele verschillende mogelijkheden. Zo kun je trampolinespringen, van de vele grote glijbanen afglijden, zwemmen in het zwembad en in de vele speel- en klimtoestellen klimmen en klauteren.

Meer informatie vind je hier.

De leukste buiten speeltuinen van Utrecht

Oud Valkeveen – Naarden

Oud Valkeveen in Naarden is geschikt voor jonge en schoolgaande kinderen. Met attracties zoals een mini-achtbaan, een klimtoren, een trampolinepark en vele andere speelmogelijkheden zal jouw kind heerlijk kunnen spelen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Oud Valkeveen Naarden

Griftsteede – Utrecht

Griftsteede in Utrecht is een groot park met enkele grote speeltoestellen waarin kinderen zich prima kunnen vermaken. Daarnaast is het een heerlijk gebied om in rond te wandelen voor ouders.

Meer informatie vind je hier.

Bosspeeltuin Maximapark – Vleuten

Het Anafora Maximapark in Vleuten biedt niet alleen enorm grote speel- en klimtoestellen voor schoolgaande kinderen, maar ook heerlijke wandelroutes. Hierdoor kunnen zowel kinderen als ouders zich hier prima uitleven.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Bosspeeltuin in Maximapark Utrecht

Pyramide van Austerlitz – Zeist

Austerlitz in Zeist is niet alleen interessant voor kinderen door de prachtige speeltuin, maar ook voor volwassenen door de Pyramide van Austerlitz. Een prachtige locatie om een dagje door te brengen.

Meer informatie vind je hier.

Boswerf – Zeist

De Boswerf in Zeist bevind zich te midden van de natuur en de speelmogelijkheden zijn daar ook op gebaseerd. Met stapstenen, klimtoestellen en hutten in het bos zal jouw kind zich hier prima vermaken, terwijl je van je rust geniet in het prachtige bosachtige gebied.

Meer informatie vind je hier.

De leukste buiten speeltuinen van Zeeland

Klok’uus – ‘s-Heer Arendskerke

Het Klok’uus in ‘s-Heer Arendskerke is een prachtig speelpark voor schoolgaande en oudere kinderen. Met grote klimtoestellen op hoogte en grote luchtkussens zal iedereen zich hier prima kunnen vermaken.

Meer informatie vind je hier.

Speelbos – Clinge

Het Speelbos in Clinge is de perfecte mengeling een heerlijk bosrijk gebied en een speeltuin voor kinderen. Na heerlijk met water gespeeld te hebben en geklommen te hebben, kunnen u en uw kind samen een wandeling maken door het prachtige gebied.

Meer informatie vind je hier.

Pierewiet – Nieuwvliet

Speelboerderij Pierewiet in Nieuwvliet heeft met zijn skelters, airkussen, klim- en speeltoestellen een ruim aanbod van mogelijkheden om uw kinderen de dag van hun leven te geven. Daarnaast kunnen ze ook nog een kijkje nemen bij de pony’s.

Meer informatie vind je hier.

Oranjekwartier – Terneuzen

Het Oranjekwartier in Terneuzen is zowel geschikt voor jongere kinderen als ouderen. Met de vele verschillende kleine en grote speeltoestellen zal ieder het hier naar zijn zin hebben.

Meer informatie vind je hier.

De leukste buiten speeltuinen van Zuid-Holland

Tuin van Floddertje -Berkel en Rodenrijs

De Tuin van Floddertje in Berkel en Rodenrijs is zeer geschikt voor kinderen die van klimmen en klauteren houden. Met klimtoestellen op de grond en een stukje in de lucht, gecombineerd met stapstenen en touwbruggen over het water is dit echt een park voor avonturiers.

Meer informatie vind je hier.

Avonturenboerderij Molenwaard – Groot-Ammers

Op de Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers kunnen jonge en schoolgaande kinderen zich helemaal uitleven. Met bruggetjes en boten over water en vele andere speeltoestellen zullen de kinderen zich niet vervelen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Avonturenboerderij Molenwaard

Binnenmaas – Mijnsheerenland

De Binnenmaas in Mijnsheerenland is een grote speeltuin met zwembad om verkoeling te zoeken op warme dagen. Met speeltoestellen voor alle leeftijden en onderdelen als een trampolinepark, kinderboerderij en grote glijbanen is het een geweldige locatie voor een dagje uit met het gezin.

Meer informatie vind je hier.

Benschop Speelplezier – Nieuwland

Bij Benschop Speelplezier vindt je een heerlijk grote speeltuin van 10.000m2 in de open lucht. Er staan meer dan 50 speeltoestellen opgesteld. Inspannend en ontspannend tegelijk. In de buitenspeeltuin bieden ze de volgende activiteiten: o.a. trampolines, schommels, glijbanen, speeltorens, veerkippen, speelhuisjes, duikelrekken, kabelbaan, balanz-bike baan (vanaf 8 jaar), skelterbaan, meerpersoons-loopski’s, tafeltennistafels, voetbalkooi, grote speelweide met voetbaldoelen en volleybalnet. De kinderen kunnen de dierenweide vrij in om de dieren te aaien. Tot slot is er nog een buitenbowlingbaan, grote zandbak en diverse terrassen en buiten- en binnenpicknickplaatsen. Bij de speeltuin zijn toiletten aanwezig, en er is een ijskraam waar ijsjes gekocht kunnen worden. Verder is er verkoop van koffie, thee, frisdrank, limonade, koek en chips… Er is een magnetron, deze mag gratis gebruikt worden.

Let op: Buiten schoolvakanties moet je reserveren voor toegang, in de schoolvakantie kan het zijn dat ze vol zitten.

Meer informatie vind je hier.

Speeltuin de Flipjes – Ouddorp

De speeltuin is opgericht in 1954 en door de jaren heen steeds weer voorzien van nieuwe toestellen. Al deze toestellen worden ieder jaar gekeurd op veiligheid en eventuele gebreken. Er is een ruime keuze aan speeltoestellen zoals: Schommels, Wippen, Draaimolens, Glij- en kabelbanen, Trampolines enz. Voor de oudere jeugd is er ook een tafeltennistafel en een tafelvoetbalspel aanwezig!

Meer informatie vind je hier.

Plaswijckpark – Rotterdam

Het Plaswijckpark in Rotterdam bied niet alleen een prachtige speeltuinen met vele klim- en speeltoestellen, maar ook enkele attracties. Zo zijn er hier draaimolens, een skelterparcours en een zwembad te vinden.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Plaswijckpark Rotterdam; (Indoor) speeltuin, dierentuin en nog veel meer! 

Speeldernis – Rotterdam

De Speeldernis in Rotterdam is een combinatie van een speelpark en een klimpark in een bosrijke omgeving. In dit park kun je met vlotten wateren oversteken, via stapstenen de oever bereiken of heerlijk in de bomen klimmen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Speeldernis Rotterdam

Monkeybos – Wassenaar

Het Monkeybos in Wassenaar is zoals de naam al aangeeft voor echte aapje. In alles wat je in dit park tegenkomt, kun je klimmen. Ook staan er prachtige houten beelden in het bosrijke gebied, wat dit park ook geschikt maakt voor ouders.

Meer informatie vind je hier.

Westerpret – Zoetermeer

Westerpret in Zoetermeer is een prak met vele mogelijkheden voor jong en oud. Zo kun je op miniquads rijden, met water spelen en heerlijk in de vele speeltoestellen spelen.

Meer informatie vind je hier.

Tiengemeten – Zuid-Beijerland

Tiengemeten in Zuid-Beijerland is een recreatiepark voor schoolgaande kinderen en volwassenen. Wanneer je samen door de prachtige natuur loopt kom je verschillende wateren tegen die je via klimtoestellen oversteekt en vind je andere speelmogelijkheden.

Meer informatie vind je hier.

Wat is jouw favoriete speeltuin?

Kids playgarden having fun stockphoto from Shutterstock / iakov milkinov

Lees ook