Een quiche scoort altijd hoge ogen hier in huis; de kinderen vinden het niet alleen heel lekker, het idee dat ze taart mogen eten als avondeten scoort al hoge ogen. Lekker met bijvoorbeeld een verse salade erbij of iets dergelijks.

Ingrediënten

  • Quiche / hartige taart bladerdeeg (dit keer gebruikte ik het bladerdeeg van Tante Fanny; dat hoef je alleen uit te rollen)
  • Cherrytomaten
  • 750 gram half-om-half gehakt
  • blikje tomatenpuree
  • mozarella
  • 3 eieren
  • melk
  • bloem
  • 1 grote vleestomaat
  • blokjes tomaat
  • ui
  • knoflook
  • eventueel gehaktkruiden
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • basilicum
  • Eventueel paneermeel

Bereidingswijze

Je begint met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.

Vervolgens snijd je de ui in kleine stukjes en bak deze glazig in de pan. Vervolgens voeg je het gehakt toe en bak je tot dit gaar is. Eventueel kun je dit extra op smaak brengen met gehaktkruiden of wat ketjap. Daarna voeg je het blikje tomatenpuree toe en de rest van de kruiden. Daarna de blokjes tomaat erbij en even laten sudderen. De ‘saus’ maak je van de eieren die je klopt met de melk, een paar eetlepels bloem en de helft van de mozarellakaas die je in kleine stukjes snijdt.

Vervolgens strooi je eventueel wat paneermeel over het bladerdeeg om te voorkomen dat het bladerdeeg te nat blijft. Bij Tante Fanny bladerdeeg is dat niet nodig. Daarna de cherrytomaatjes die je doormidden snijdt en verdeelt over de bodem en verder vullen met het gehaktmengsel. Tot slot de ‘saus’ er overheen verdelen zodat er een gelijkmatige laag ontstaat. De vleestomaat snijd je in plakjes en verdeel je over de taart en tot slot de overgebleven mozarella in plakjes.

Tot slot ongeveer 40 minuten in de oven en aanvallen maar!

Tip:

In plaats van bladerdeeg kun je ook pasta (penne rigatoni) gebruiken. Je verdeelt dan eerst een kwart van de pastasaus over de bakvorm. Vervolgens steek je daar de net niet gaargekookte pasta rechtop in en verdeel dan de rest van de pastasaus. Daarna bestrooien met kaas en 35 minuten op 200 graden in de oven.

Lees ook

Linda van Aken