Wat ik altijd nog eens wilde lopen was het blotevoetenpad. Geregeld hoorde ik hier leuke ervaringen over. Op een zonnige zondag gingen we dan ook op uitnodiging naar het BloteVoetenPark in Brunssum om deze wandeltocht te gaan lopen. En om maar meteen met de deur in huis te vallen; wat een superleuke ervaring! Een paar dagen voor we gingen besloten we wel om onze kleine man van 2 jaar thuis te laten. Tijdens het blotevoetenpad loop je natuurlijk op blote voeten en kun je geen wandelwagen meenemen. De tocht duurt zo’n 1,5 tot 2 uur. Voor onze kleine man nog net te ver en te vermoeiend met al die leuke obstakels onderweg. Zodra hij 3 jaar is gaan we zeker nog eens terug. De tocht is in principe wel voor iedereen toegankelijk. Heb jij een 2-jarige die al goed doorloopt, dan kan het prima. En anders is een draagzak een uitkomst (wel met vieze voeten ;-) ).

Bij aankomst zag het er al mooi uit. Je komt binnen bij de vernieuwde horecagelegenheid. Hier kun je vooraf wat drinken of een kleine versnapering nemen. Wij kozen ervoor om eerst lekker te gaan wandelen en achteraf iets te drinken.

Voor je gaat lopen wordt je kort verteld wat de bedoeling is. Je gaat wandelen op je blote voeten. Onderweg kom je van alles tegen. Ook wordt er aangeboden om voor een kleine vergoeding een kaartje te kopen. Dit kaartje kun je onderweg aan de wensboom ophangen. Wij kochten twee kaartjes en schreven er iets moois op. Na deze korte uitleg mochten we onze schoenen plaatsen in de daarvoor bestemde rekken. Er is ook een mogelijkheid om een kluisje te huren.

De wandeling was ontzettend leuk en prettig voor je voeten. De paden bestonden voornamelijk uit zand en lichte modder. Maar ook bakken met steentjes, dennenappels, boomstammen en klei kwam je tegen. Zelfs boomstronken waar je overheen moest lopen, van de één naar de ander.

Het is niet alleen maar wandelen. Zo kom je onderweg leuke dingen tegen. Het eerste dat we tegenkwamen was het liefdespad. Een paadje door het bos waar ze rode hartjes met liefdesspreuken hadden opgehangen. Zo kom je ook nog een spreukenlaan tegen. Weer allemaal bordjes met mooie spreuken erop.

Er is een grote vijver waar je overheen kan d.m.v. houten palen, dit is voor oudere kinderen en volwassenen. Voor de jongere kinderen en mensen die dit niet durven is er een pad omheen gemaakt. Ik koos ervoor om eroverheen te gaan. Ontzettend leuk. Onze 5-jarige dame die mee was, moest eromheen. Ze was hier nog te klein voor. Maar ze vond het spannend om mama te zien klauteren.

Je komt zelfs voetenspelletjes tegen en de bron van de eeuwige jeugd, een modderbad. Erg lachwekkend toen we hier doorheen liepen. Lachen en gillen. Het voelt glibberig aan je voeten of ja, het komt zelfs tot je knieën. Maar wederom een leuke ervaring.

Voor je voeten is het in ieder geval ook heerlijk. Er is zoveel afwisseling. Kiezels, boomschors, klei en afwisselend warme en koude ondergronden. Goed voor de stimulans. Je kan ook wel zeggen een voetmassage.

Onze 5-jarige dame die mee was heeft genoten. Ze liep trots voorop. En liet wel even zien hoe je met blote voeten een tocht van 4 km loopt. Af en toe moest ze ergens omheen omdat het water / modder dan te hoog voor haar was.

Ook wij als volwassen en dat waren er in totaal 4, vonden het leuk. Ook zeker een leuke activiteit wanneer je bijvoorbeeld een familieuitje wil plannen. Ja, wij gaan zeker nog eens terug.

Wij sloten de tocht af met een voeten schoonmaakbeurt. Wanneer je liever een warm voetenbadje wil, is dat ook mogelijk tegen betaling. We namen nog een hapje en drankje met als afsluiter een ijsje. Het was een topdag

Meer informatie vind je hier.

Heb jij wel eens een voetenpad gelopen?

Lees ook

Redactie Mamaliefde
Laatste berichten van Redactie Mamaliefde (alles zien)