Skip to Content

Tag: Blogspiratie

Tag: Blogspiratie

Jullie weten dat ik helemaal fan ben van tags en lijstjes die er rond gaan. Iedere zondag plan ik er eentje in. Mijn manier om het in het weekend een stuk rustiger aan te doen, maar toch een nieuwe update te delen. Ik vind het trouwens ook ontzettend leuk om deze lijstjes in te vullen, anders zou ik het wel laten.

Nu heeft Blogqueen gisteren een heel handig overzicht gemaakt van allerlei tags die er te vinden zijn. Als je nog op zoek bent naar een leuke tag, moet je daar zeker even een kijkje nemen. Ze staan heel handig per categorie ingedeeld. Voor ieder wat wils dus. Daar hoort natuurlijk ook een eigen blogspiratie tag bij.

Eentje die helemaal aansluit op haar 365 dagen bloggen project. Na afloop zal ik weer vijf andere bloggers nomineren.

Welke afbeelding heeft voor jouw met blogspiratie te maken?

Daarvoor heb ik gekozen voor deze foto van de kinderen. Heerlijk zoals ze bezig zijn. Deze twee zijn mijn allergrootste inspiratiebron. Zonder hun zou deze blog geen bestaansrecht hebben.

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?

In het begin had ik daar wel eens last van. Had ik geen idee waar ik nu weer over moest schrijven. Totdat je in een soort van flow terecht komt. Dan is bloggen niet alleen even dat uurtje (of in mijn geval langer) dat je achter de computer zit, maar je bent er ook overdag of als je naar bed gaat mee bezig.

Als je bijvoorbeeld gaat eten en het zo lekker is dat je dat wilt delen. Als je iets leuks doet of naar een event mag gaan, even delen op social media. En ga zo maar door. Ik probeer altijd zo dicht mogelijk bij het ‘echte’ leven te blijven. Dat zijn de verhalen die ik zelf ook het liefste lees.

De meeste inspiratie krijg ik trouwens als ik de was ga ophangen of in bad lig. Dan zijn de kinderen naar bed, zodat ik in alle rust en stilte mijn hersenspinsels hun werk kan laten doen.

Na afloop heb ik vaak twee / drie of meer ideeën voor blogjes, inclusief halve concepten die dan gelijk uitgetypt moeten worden. Voordat ik naar bed ga heb ik daar soms ook last van. Daarom heb ik altijd mijn telefoon in de buurt om kernwoorden op te schrijven.

Niets vervelender dan dat je de volgende dag het perfecte blogje kwijt bent. Af en toe heb ik ook wel eens last van het tegenovergestelde; dat een geweldig idee midden in de nacht de volgende ochtend toch niet zo geweldig blijkt te zijn.

Een keer in de zoveel tijd werk ik al deze ideeën bij in een excelbestand. Daar deel ik ze gelijk in op thema. Als ik dus echt niet meer weet waar over te schrijven kijk ik daar even terug.

Momenteel zit ik trouwens weer in zo’n flow, dan plan ik rustig de hele week vooruit. Voor zover dat mogelijk is, want met onderwerpen zoals de negenmaandenbeurs wil je dat liever niet een week uitstellen.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?

Kan gebeuren, vaak heb ik daar niet zo heel veel last van. Dan begin ik gewoon met een of ander kletsverhaal te typen waar ik later structuur in probeer aan te brengen. Of ga ik verder met een ander onderwerp. Wel heb ik er wel eens last van dat ik niet op bepaalde woorden kan komen. Dat is wel hoogst irritant. Zeker als ze dan een dag later, na publiceren, wel in je hoofd schieten.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Ohoh; dit is mijn grootste valkuil. Namelijk niet. Als ik nog niets heb staan voor de volgende dag kan ik me er wel op concentreren. Behalve dan als ik gezellig aan het facebookkletsen ben met een andere bloggende mama. Dan wordt het vaak elf uur voor ik daadwerkelijk het blogje typ wat ik me al om zeven uur had voorgenomen. Die twee gaan gewoon echt niet samen.

Als ik lekker aan het typen ben, dan schrijf ik rustig twee / drie blogjes achter elkaar. De afbeeldingen volgen dan nog. Maar zodra ik het oranje icoontje van een nieuw comment zie oplichten, of de telefoon begint te piepen, of de kinderen worden wakker is het over. Gelukkig is het bloggen een hobby, dus moet het wel leuk blijven en vind ik het ook niet zo erg.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?

Echt klassiek brainstormen doe ik niet. De onderwerpen waar ik over schrijf baseer ik op het dagelijks leven. Ik doe dus niet aan zoekwoordenonderzoek etc. Wat ik wel doe als ik een leuk onderwerp tegenkom via bloglovin dat noteren in mijn lijstje, inclusief de blogger waar ik het gezien heb. Voor als ik dat ooit nodig heb.

Wat ook wel eens wil helpen is het kijken naar de ‘beste blogjes van …’ aan het begin van het jaar. Wat succesvol is op een andere blog hoeft echter niet per definitie succesvol te zijn op jouw blog.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?

Misschien, heb het nog nooit echt uitgeprobeerd. Wat ik wel merk is dat als ik het gewoon even niet weet wat achtergrondgeluid (muziek / radio / tv) helpt om na te denken. Terwijl als ik echt even moeite heb met de structuur van een aantal zinnen dat weer kan tegenstaan.

Waar ontstaan de beste ideeën?

Deze vraag heb ik stiekem al een beetje beantwoord. Voor mijn blog en wat ik probeer te bereiken ontstaan de beste ideeën in het dagelijks leven. Op die manier probeer ik er voor te zorgen dat de blog persoonlijk blijft.

Of het nu gaat om een diy, activiteit, recept etc. Ik ga niet iets maken puur en alleen omdat ik het kan delen op mijn blog. Ook als het gaat om samenwerkingen zoals een review van wasbare zwemluiers, dan grijp ik nog terug op mijn eigen ervaring en waarom ik hier twee jaar geleden voor heb gekozen.

Als ik het echt even niet meer weet, werken bad en was ophangen het beste om mijn gedachten te ordenen en verschijnen er vanzelf halve concept blogjes in mijn hoofd.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?

Thuis met mijn kinderen. Zij zijn mijn allergrootste inspiratiebron. Zonder hun zou er ook geen blog zijn.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?

Er zijn een paar boeken over bloggen die ik heb gelezen. Leuk om te lezen en er tips uit te halen over het bloggen. Voor echte inspiratie gebruik ik ze eigenlijk niet.

Boeken die ik kan aanbevelen zijn; Bloggen als een pro van Elja Daae en het Blog boek van Kelly Deriemaecker waar een concreet lijstje in zit met blogspiratie tips. Daar is ook een project van opgezet om ze allemaal te behandelen.

Welke bloggers inspireren jou?

Eerlijk is eerlijk, in het begin heb ik wel gekeken naar waar andere bloggers over schreven en dat geprobeerd ook te doen. De outfit posts die ik deelde leken echter nergens op. Vond dit ook altijd lastig om te doen.

Dus ben ik gaan schrijven over wat ik wel interessant vind. Wat best wel goed werkt, want wat ik interessant vind om over te schrijven blijken anderen leuk vinden om te lezen.

Er zijn een paar Nederlandse bloggers die ik altijd graag lees; dit zijn vooral de mama’s die persoonlijke en actieve verhalen afwisselen zonder al teveel commerciële inslag.

Zo leuk om te lezen wat deze mama’s met hun kinderen doen / over opvoeding delen en dit delen (dus niet van internet kopiëren, googlen kan ik zelf ook) zoals Webkim, Kaboutertuin, werockthatparents, Lovethat, Stayathomemama, Sanderendaantje, blogmama en ga zo maar door.

De rest kan je terug vinden in mijn bloglovin lijst. Verder zijn er een paar Amerikaanse bloggers die ik voornamelijk via pinterest volg. Dit zijn onder andere Growing a bejeweled rose, fun at home with kids, hands on as we grow, the imagination tree, Twodaloo, nurture store en Frugal fun for boys.

Dit zag ik laatst bij de Fantastic Moms voorbij komen in een leuk blogje, dus staat nog op dat ‘wat ik ooit wil schrijven’ lijstje ;-)

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

Als er iemand in het zonnetje moet staan zijn het wel mijn kinderen, en man. Die het geduldig accepteer als ik weer een avond met de laptop op schoot op de bank zit. Of voor de zoveelste keer een foto maak voor ze zich mogen uitleven op de verf etc.

Tag doorgeven

En dan natuurlijk de grote vraag; welke vijf bloggers zal ik nomineren. Nu weet ik dat Judith van Pink Press dat wel leuk lijkt en ben ik ook zeker nieuwsgierig naar de antwoorden van de Fantastic Moms, Blogmama, Curvacious en Lovethat.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Kaboutertuin schreef:

  Ik heb dit blogje gemist geloof ik, maar wat superlief dat je mij noemt als inspiratie!

  • Linda schreef:

   Natuurlijk, ik leest de onderwerpen waar je over schrijft graag. En je hebt ook nog eens originele ideeën.

 2. Jenn schreef:

  Leuk om je antwoorden te lezen!

 3. Sanja schreef:

  Leuke tag met handige tips (blog boeken)! Misschien dat ik hem binnenkort overneem :)

 4. Marlieke schreef:

  Lief dat ik in je lijstje sta. Ik doe niks met tags, maar misschien dat ik hem voor jou (op een andere manier) wel ga invullen!

  • Linda schreef:

   Prima hoor, ben erg nieuwsgierig waar jij je inspiratie vandaan haalt. Lief als je het dan in een andere vorm giet. Daarom dat ik je heb getagd. Het staat je vrij te doen en laten wat je wilt.

 5. Eva schreef:

  Leuke maar ook leerzame tag dit! Ik ben weer wat tips rijker als beginnende blogger! :-)

 6. Dineke schreef:

  Wat veel herkenbare dingen zeg! Ik moet zeggen dat ik nu in die flow zit, al wil ik 3 artikelen per dag plaatsen haha! En natuurlijk zijn je kids je grootste inspiratiebron, daarom zijn we tenslotte mamabloggers ;) Ik heb al 2 tags gepland staan dus ik sla deze even over, ik sla hem wel op voor misschien over een tijdje in te vullen.

 7. Leuk om je antwoorden te lezen. En gefeliciteerd, want jij bent de eerste die ‘m na de start heeft ingevuld.

 8. Nicole schreef:

  Hele leuke tag, vind het altijd mooi om te lezen wat anderen inspireert omdat het soms erg kan verschillen van mezelf :)

 9. angelique schreef:

  Leuke tag! Misschien ga ik hem wel overnemen. Leuk ook om je antwoorden te lezen. Hier helpt muziek juist enorm goed.

 10. Patricia Schmitz-Heres schreef:

  Leuk ingevuld! Ik zag de tag inderdaad voorbij komen.

 11. Linda (@mamaliefde_) schreef:

  De enige blogspiratie tag van @blogqueennl voor als je even niet meer weet waar over te schrijven

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.