Zwangerschapsaankondiging voor eerste en tweede kind - Mamaliefde.nl

Zwangerschapsaankondiging eerste en tweede kind

Als je zwanger bent wil je dat natuurlijk het liefste van de daken schreeuwen. Er zijn verschillende manieren voor om dat te doen. Zowel voor een originele zwangerschapsaankondiging als gender reveal. Zo hebben wij het gedaan:

Lees ook: Zwangerschapssymptomen; hieraan herken je de zwangerschap

Zwangerschapsaankondiging eerste kind

Op de huwelijksreis hadden we tijdens het overstappen een zwangerschapstest gedaan, deze was echter negatief. Ik bleef echter het gevoel houden dat ik zwanger was, dus na een paar weken had manlief een nieuwe test gehaald. Echter had ik te weinig vocht binnen om de test te kunnen doen. Die avond waren we bij mijn ouders. Eenmaal thuis gelijk de test gedaan, en ja hoor! Er verscheen een plusje. Gelijk mijn ouders opgebeld met de mededeling dat we iets vergeten waren en nog even langskwamen. We waren dus ‘vergeten’ om de test te laten zien. Diezelfde avond zijn mijn ouders ook naar ons gereden (5 km afstand) met een cadeautje dat ze al in huis hadden, voor het geval ik zwanger zou zijn.

Voor mijn schoonouders hebben we het iets anders moeten aanpakken. Zij wonen op Texel, dus daar komen we niet dagelijks. We zouden aan het einde van de maand daar een weekend heen gaan, maar toen waren mijn schoonzus en man er ook. We wisten dat zij ook graag een kindje wouden en al een miskraam hadden gehad, het was dus even uitzoeken hoe we dat tactisch moesten brengen. Toen we daar kwamen werden er een aantal opmerkingen gemaakt tegenover mijn schoonzus in de zin van ‘je moet niet tillen’ en ‘straks is het allemaal anders’ dat we ons daar gelukkig geen zorgen meer over hoefden te maken. We hadden een puzzel gemaakt met de foto van mijn schoonmoeder en de tekst ‘gefeliciteerd, je wordt oma’. Het woordje oma paste toevallig op een stukje, die mijn man achter had gehouden.

Voor de familie hadden we mokken gemaakt en kettingen waarop stond oom … en tante …. Deze hadden we ingepakt en tussen de sinterklaas / kerstcadeautjes gedaan. Het toeval wou dat ik eerst van mijn broertje een cadeautje kreeg met een zwangerschapsdagboekje. Was grappig bedoeld van hem in de zin van; jullie moeten aan het werk. Hoe mooi was zijn gezicht toen hij zijn mok uitpakte. Het gezegde is niet voor niets ‘wie het laatste lacht…’.

Zwangerschapsaankondiging tweede kind

Om de tweede zwangerschap bekend te maken hadden we een t-shirt zwangerschapsaankondiging laten borduren met de tekst ‘mijn sinterklaascadeau zit in mama’s buik’. Dit omdat we met sinterklaas uitgerekend waren. We hadden wel gekeken naar een t-shirt met ‘ik wordt grote zus’ maar die was niet in haar maat, en vond dit dan wel zo origineel. Bij mijn schoonouders had mijn schoonvader het wel gezien, maar de boodschap niet door. En mijn schoonmoeder was de tekst niet eens opgevallen. Het was dat manlief aan het einde van de dag er de aandacht op vestigde… Bij mijn familie had ik eerst een vest overheen gedaan, die uit ging zodra de hele familie compleet was voor een familiedagje. De een na de ander begon te feliciteren en het duurde even voordat iedereen het door had.

Verder had ik nog wat leuke foto’s gemaakt die ik op facebook heb gedeeld. Bijvoorbeeld een cupcake met blauwe en roze in het midden. Een rij van onze schoenen etc. Veel van deze inspiratie heb ik van pinterest gehaald.

Volg het bord Circle of life: Gender Reveal van Mamaliefde op Pinterest.
Hoe hebben jullie de zwangerschapsaankondiging gedeeld?

Volgende
Vorige

Comment ( 1 )

  • Hahahah, wat moest je broertje verbaasd zijn geweest met het ontvangen van zijn mok.
    Wij hadden niets speciaals van gemaakt en hadden de kans ook niet. Toen iedereen hoorde dat ik in het ziekenhuis lag wisten ze al genoeg.

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.