Themamaand zwangerschap babyuitzet - Mamaliefde.nl

Thema maand: Zwangerschap

Je kan natuurlijk je bevalling via het internet delen met de rest van de wereld. Zo dacht de Amerikaanse Ruth Iorio vorig jaar. Ze deelde zelfs foto’s via haar instagram. Sterker nog, er is sinds eind vorig jaar een app ontwikkeld waarbij vrouwen die bezig zijn met de bevalling iedere week direct op facebook kunnen delen. Het is maar waar je behoefte aan hebt… Speciaal voor de zwangere lezers / bloggers van deze blog staat de komende maand in het teken van de zwangerschap. Maart is in beide zwangerschappen een bijzondere maand geweest; bij baby girl was ik halverwege en ben ik op babymoon geweest en hadden we een 3d-echo. Bij baby boy had ik in maart het gevoel zwanger te zijn, heeft echter nog tot half april geduurd voor ik een test durfde te doen.

Lees ook: Checklist wat moet je regelen tijdens de zwangerschap en voor de bevalling?

Onderwerpen die voorbij zullen komen zijn;

Baby uitzet

Als je een kind krijgt is dit een van de meest voorkomende onderwerpen, wat heb je nodig, waarvoor dienen sommige dingen, en is het eigenlijk wel nodig. Nu wisselen deze ervaringen wel per persoon, want wat de een een absoluut noodzakelijke uitvinding vindt, vraagt de ander zich af wat je er mee zou moeten. Denk bijvoorbeeld eens aan een magnetronsterilisator. En ja, die hebben wij (of eigenlijk moet ik zeggen ik) ook netjes aangeschaft. En heeft de kraamverzorgster ook netjes gebruikt tijdens de kraamweek, en is daarna in de kast gegaan en daar nooit meer uitgekomen. Er zijn ook dingen die ik bij de eerste heel handig vond, maar bij de tweede op zolder zijn blijven liggen, bijvoorbeeld de verzorgingstas. Ik had absoluut niet de behoefte om voor dreumes een tas mee te nemen en voor baby boy een tas, en dan zelf nog een handtas. Nee, gewoon, alles lekker makkelijk in een rugzak met de naam van dreumes er op.

Maar, je bent zwanger, en je bent onzeker, je wil het graag goed (of liefst eigenlijk perfect) doen, want je bent straks toch verantwoordelijk voor de zorg van zo’n lief klein schattig hummeltje. Daar was ik natuurlijk geen uitzondering op. Ik ben helemaal fan van lijstjes, dus al snel verscheen er in excel een bestand waarin ik alle lijstjes die ik kon vinden tot een lange lijst had gecombineerd. Mijn kindje zou niets te kort komen! Om het wel een beetje verantwoord te houden hield ik bij wat alles zou kosten, nieuw. Dat was even schrikken. Dus hield ik ook bij wat ik daadwerkelijk had uitgegeven, omdat het in de aanbieding was, kon overnemen of omdat we het kregen. Zodat als manlief vroeg of we iets echt wel nodig hadden, ik kon laten zien wat ik had ‘bespaard’ en het dus goed was. De komende tijd zal ik de diverse thema’s verder uitwerken, inclusief mijn ervaringen. Dus geen paniek als je je afvraagt wat het is of waar je het voor nodig hebt.

Geboortekaartjes

Maar ook voornamen en wat daar bij komt kijken

Partytime

Ook al is zwanger zijn niet altijd een feestje, dat kan je er zelf wel van maken. Zoals een Babymoon, babyshower, gender reveal en ga zo maar verder.

Medische termen

Je wilt er liever niet mee in aanraking komen, maar stuitligging of heupdysplasie zijn twee van de zwaardere onderwerpen. Natuurlijk ook de leuke dingen zoals pretecho’s en nog veel meer. Of hoe je je kan voorbereiden op de bevalling door bijvoorbeeld een haptonomische zwangerschapsbegeleiding, natuurlijk inclusief mijn ervaringen 😉

En nog veel meer inspiratie; bijvoorbeeld welke zwangerschapsboeken ik heb verslonden tijdens de zwangerschap, welke sites het beste advies geven of apps die je kan installeren op je telefoon. Regellijstjes om rekening mee te houden, het unboxen van de zwangerschapsdoos en nog veel meer.

Gastbloggen

En waar ik het nog meest blij mee ben is dat andere zwangere mamabloggers graag willen meewerken en de komende maand een gastblog zullen schrijven. Ik heb echter een plaatsje vrij gehouden, dus als je dit leest en de komende maand ook graag een gastblog wilt schrijven (en zwanger) bent stuur me dan even een mailtje.

Hier kan je de komende maand alle artikelen vinden.

Welk onderwerp zouden jullie graag de komende maand langs zien komen?

Uitgelichte afbeelding Shutterstock

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 4 )

  • Ik denk dat ik nu even heel hard aan de slag ga.. Want ik moet mijn gastblog nog schrijven!
    nogmaals, super leuk initiatief 🙂

    • Dank je, vond het ook erg leuk om alle stukjes te schrijven. Weer lekker terugdenken aan… Ik zie je blog wel verschijnen, je hebt nu wel wat anders aan het hoofd. Spannend hoor de laatste loodjes!

  • Leuk zeg! Hier neit meer zwanger dus, maar wel ervaring met stuitligging en heupdysplasie. Dus als je daar nog een artikel over wilt, kan ik best wel een gaatje vinden om daar iets over te schrijven 🙂

    • Bedankt voor het aanbod. Dit was echter een blogje uit het archief. Over beide onderwerpen is al geschreven. Als je een gastblog zou willen schrijven over een keizersnede zou dat echter meer dan welkom zijn!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top