Als zwangere heb ik ontzettend veel tijd doorgebracht op het internet; vooral om reviews te lezen van andere moeders. Want welke hydrofielen zijn nu het beste, en wat is nou echt een teken dat de bevalling bezig is, het delen van zwangerschapsklachten etc. Bij deze een overzichtje van vijf sites die mij er doorheen hebben gehaald;

Lees ook: Overzicht & inhoud gratis Zwangerschaps- en Babyboxen 

Babytes.nl

Helemaal vol met feitelijke informatie over van alles en nog meer. Een clubje van medezwangere moeders. Een zwangerschapscalculator, forumgedeelte. En natuurlijk hele leuke stickers die ik op de echohoesjes heb geplakt in het plakboek.

Zwangerschapspagina.nl

Dit is alleen een forum waar ik heel veel meningen en ervaringen kon delen. Heerlijk! Lezen welke wandelwagens andere moeders hadden gekozen (en waarom), kijkje in de babykamers en samen aftellen tot de bevalling begint.

Lees ook: Checklist wat moet je regelen tijdens de zwangerschap en voor de bevalling?

Moeders voor Moeders

Vooral de wekelijkse berichtje uit je buik die je krijgt met een filmpje over hoe de beeb in je buikje groeit vond ik super. Zat ik soms echt op te wachten.

Lees ook: Moeders voor Moeders

Wij.nl

Deze site van het blad Wij ouders, dat iedereen kan krijgen als je zwanger bent heb ik ook regelmatig bezocht. Vooral tijdens de eerste zwangerschap om te zien hoe ver de zwangerschap is gevorderd, de kortingen die je er krijgt, het testpanel, de babydoos en ook hier een wekelijkse mailing met tips en een forum (die ik echter nauwelijks heb bezocht).

Lees ook: Finse babydoos; gratis baby uitzet voor aanstaande ouders en baby’s die in kartonnen dozen slapen

Mamaenzo.nl

Hier was ik van deze vijf nog het minste te vinden. Waarom ik hem er toch tussenplaats is het testpanel en de resultaten. Ze hebben ook regelmatig win-acties, altijd leuk toch?

Zoals je ziet zijn er heel veel fora, ook op facebook vindt je veel groepen. Mijn tip: zoek er een uit waar je actief bent, zo leer je elkaar echt kennen en wordt je een hechte groep. Heb je meer aan dan iedere keer andere moeders.

En dan heb je natuurlijk nog de apps voor op je mobiel (allemaal voor android en zonder betaling).

Lees ook: Checklist wat je moet regelen na bevalling?

Contraction calculator

Een app die (in mijn ogen) echt niet kan ontbreken. Ideaal om tijdens de eerste weeën de tijdsduur en pauzes op te nemen. Kan ook zo naar de verloskundige gemaild worden ter beoordeling. (engelstalig)

Babynamen nl

25000 nederlandstalige namen, heb je eventjes te gaan.

Lees ook: De populairste babynamen van 2017

Zwangerschap voedings tips

de naam zegt het al, allemaal tips voor lekker eten tijdens de zwangerschap.

Zwanger en zo

Een app van de website mamaenzo.nl; inclusief veertig weken kalender (was tijdens de eerste zwangerschap alleen in het engels).

Spelletjes

En boven al; allerlei spelletjes om je mee te vermaken als je weer eens een keer slecht kan slapen.

Welke websites / apps hebben jullie gebruikt tijdens de zwangerschap?

Bron uitgelichte afbeelding Shutterstock

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.