Een wintersportgebied bezoeken in de zomer? Is dat wel leuk? Ik ga om eerlijk te zijn met de kinderen liever naar een vakantiebestemming met zon, zee en strand. Niet omdat ik dat zelf zo fantastisch vind, want ik zie het liefst meer van een land dan alleen de kust. Maar omdat ik altijd dacht dat het met de kinderen niet leuk genoeg is om het binnenland in te trekken. Samen met mijn oudste zoon ging ik op uitnodiging van Südtirol naar de Dolomieten in Italië. We ontdekten Zuid-Tirol samen en ik ben verliefd geworden op deze prachtige regio. En het is om eerlijk te zijn nog veel makkelijker om kinderen hier te vermaken, dan op het strand. We hebben onwijs gave activiteiten gedaan, die ik één-voor-één zal uitlichten. En alle uitstapjes werden gemaakt vanuit het Post Alpina Family Mountain Chalet in San Candido.

Lees ook: Livigno; Actieve en sportieve familie zomervakantie met kinderen in Lombardije in Italië
Lees ook: Kindvriendelijke accommodatie Zuid-Tirol; Post Alpina Family Hotel & Chalets Italië
Lees ook: Wintersport met kinderen; skiën en wat te doen tips
Lees ook: Niederthai; kindvriendelijke wintersportbestemming in Tirol Oostenrijk
Lees ook: Vakantie naar de bergen; tips voor leuke dingen om te doen zoals activiteiten uitjes met kinderen. Bergvakantie zomer of winter.

Zuid-Tirol

Als je op zoek bent naar een mix van alpien en mediterraan, ben je in Zuid-Tirol op het juiste adres. Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en hier gaan alpiene tradities hand in hand met mediterrane levensstijl, culturele veelzijdigheid en de bergen van UNESCO-werelderfgoed de Dolomieten. Het is een streek vol contrasten: van Alpentoppen tot zuidelijke sferen en het is er heel traditioneel. Dat alles maakt Zuid-Tirol heel bijzonder. Er worden 8 verschillende dialecten gesproken, waarvan het merendeel een soort mengelmoes tussen Duits en Italiaans is. Het is onverstaanbaar voor een simpele Nederlander als ik ben. Maar hey, het geeft wel direct een vakantiegevoel. Voor mij blijkt Zuid-Tirol de perfecte combinatie tussen een schitterende omgeving, de Tiroler biertjes, de lekkere Duitse worsten en de heerlijke Italiaanse gerechten en wijnen.

Drei Zinnen

Natuurpark Drei Zinnen in de Dolomieten is erkend als UNESCO-werelderfgoed. De naam Drei Zinnen is te danken aan de berg met drie punten. In de winter is het natuurpark een bekroond skigebied en in de zomer is het een goede bestemming voor wandelaars en gezinnen. Er is genoeg te doen en te beleven.

Monte Baranci/Haunold in San Candido

Op deze familie-avonturenberg is echt van alles te beleven voor kinderen van alle leeftijden. Je vertrekt vanuit het dorp San Candido met de stoeltjeslift naar boven en vervolgens kun je je er prima de hele dag vermaken met het hele gezin.

Een handgemaakt dorp