Het is zomer in ons normaal “o, zo koude kikkerlandje!” We hebben zelfs een heuse hittegolf achter de rug. Ja, het is een land van uiterste. Zo leek het wel herfst en zo kon niemand meer normaal slapen van de hitte buiten, welke maar bleef hangen in onze huizen. En wij zouden ook geen Nederlanders zijn als we ook over de hitte te klagen hadden, want het was ook zo extreem..

Lees ook: Beste zonnebrand baby & kind; Ook voor gevoelige huid / natuurlijke zonnebrand spray of creme

Goed, deze hoge temperaturen komen natuurlijk omdat het zonnetje zo lekker aan het schijnen is. Zo komt de zon om ongeveer 05:30 op en gaat pas weer rond 22:00 neer op zulke hete dagen, dus dat is echt de hele dag en hij schijnt zo hard! Daar moeten we ons voor beschermen, onszelf maar al helemaal de kinderen. Ik ga hier jullie echt niet allemaal vertellen wat er allemaal kan gebeuren als jullie dat niet doen. Dat kunnen jullie zelf ook wel verzinnen, maar helaas gebeuren er nog te vaak “ongevallen”. Om dit voor te zijn, moeten we goed en veel gebruik maken van zonnebrandcrème.

Review: Vichy zonnebrand - Mamaliefde

Nu had ik wat zonnebrand al staan, speciaal voor kids, deze was echter zo dik en niet makkelijk smeerbaar, dat het leek of Mason was onder gekliederd met vingerverf door zijn nichtje. Zo erg bleef het op de huid zitten en het trok er absoluut niet in. Wanneer ik Mason dan oppakte zat mijn kleding ook onder.. Hmm, minder dus, van die vage witte vlekken op dat leuke jurkje..

Review: Vichy zonnebrand - Mamaliefde

Toen kwam daar de zonnebrand van Vichy binnen, een hele grote fles, net op tijd voor de hittegolf. Die kwam mooi van pas, we hebben heel wat dagen waterpret gehad. We hebben gretig gebruik gemaakt van de zonnebrandcrème, zowel Mason als mijn nichtje hebben we er om de 2 uur mee ingesmeerd. Het is erg fijn smeerbaar, waardoor het voor de kids ook niet irritant wordt omdat het te lang duurt, en de crème trekt er goed in, waardoor het niet lijkt of ze een vingerverf-gevecht hebben gehad. En het belangrijkste natuurlijk, ze zijn niet verbrand! Mijn nichtje had zelfs last van wat rode bultjes, die zelfs een beetje weggingen met het gebruik van deze zonnebrand.

Zo’n fles gaat dus ook mee met onze vakantie in september, zodat we Mason goed kunnen beschermen tegen de felle zon!