Ga je dit jaar niet op vakantie en vraag je je af hoe je je kinderen dit jaar moet vermaken? Geen zorgen, naast gewoon lekker een dagje thuis aanrommelen en leuke uitstapjes worden er ook dit jaar heel veel events en activiteiten georganiseerd. In alle delen van het land en voor ieder budget. Nieuwsgierig of er ook iets tussen zit bij jou in de buurt? Lees dan snel verder!

Lees ook: Schoolvakanties 2018-2019; inclusief studiedagen en vrije dagen
Lees ook: Dagje uit check list; Voorbereiding dagje uit met kinderen incl. inpaklijst wat mee te nemen

DeLaMar Peuterfestijn

Oog in oog staan met jouw favoriete tv-held? Het is een droom voor elk kind! En heel soms kan zo’n lang gekoesterde wens zomaar uitkomen… Bij het allerleukste DeLaMar Peuterfestijn: een unieke theaterbelevenis waar de leukste tv-helden langskomen in een 3,5 uur durend programma. Zo geeft Peppa Pig een voorstelling, zijn er minshows van Kikker en Woezel & Pip en kun je op de foto met Fien & Teun, Marshall en Chase van Paw Patrol en Bert, Ernie, Koekiemonster en Elmo van Sesamstraat. Ook kan er lekker gespeeld worden bij het kleurterras en de Boerderij Experience.

Het DeLaMar Peuterfestijn is te zien op donderdag 26 juli en vrijdag 27 juli 2018. Meer informatie over de voorstelling vind je hier.

Jurassic Kingdom in Beatrixpark Schiedam

Dino’s zijn hip! In het Beatrixpark in Schiedam reis je deze zomer meer dan 65 miljoen jaar terug in de tijd en waan je je tussen de levensgrote dinosauriërs. Met meer dan dertig bewegende dino’s, inclusief zwaaiende staarten en brullende geluiden, biedt Jurassic Kingdom een spectaculair dagje uit voor het hele gezin. Niet alleen de kleintjes kijken hun ogen uit bij Jurassic Kingdom, ook papa en mama zullen versteld staan van de levensgrote geanimeerde dino’s. Jurassic Kingdom is een echte beleving voor de kids én de ouders tijdens de schoolvakantie!

Dit event wordt georganiseerd van 7 tot en met 29 juli 2018. Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit: Jurassic Kingdom Tour 2018 Beatrixpark Schiedam (Rotterdam)

Tropenmuseum Junior

In het Tropenmuseum kun je zeven dagen per week terecht. Er is van alles te doen: elke vrijdag kun je in Tropenmuseum Junior couscous komen maken en eten, je kan je eigen piñata maken of knustel een squeezie van je allerdierbaarste ding. In Tropenmuseum Junior staat er elke dag een vliegtuig voor je klaar dat je meeneemt naar Marokko. De meeste activiteiten zijn gratis, voor een enkele activiteit vragen we een eigen bijdrage. Voor alle activiteiten zoals de pinata en de Wie Wat Wolk of zelf een squeezie maken, geldt dat je in het bezit moet zijn van een museumentreeticket (gratis met Museumkaart).

Bekijk het hele programma en de exacte data van de verschillende activiteiten hier.

Walvisweken

Van 14 juli t/m 2 september staan Het Scheepvaartmuseum, Zaans Museum, Museum In ‘t Houten Huis, Ecomare en Museum Kaap Skil in het teken van de walvis. Een zomerprogramma boordevol familieactiviteiten waarin we vertellen over het belang van schone, plasticvrije oceanen. Onlangs is een walvisstaart van een Groenlandse walvis van 4 meter in het Oosterdok bij Het Scheepvaartmuseum geplaatst. Deze soort komt eigenlijk niet voor buiten zijn natuurlijke leefomgeving, de Noordpool. Maar in april 2017 is er een Groenlandse walvis aan de Nederlandse kust gezien en daarmee is het thema zeer actueel.
Een greep uit het aanbod van de familieactiviteiten tijdens de walvisweken:

  • Het team van SOS Dolfijn biedt in hun reizende walvisziekenhuis opdrachten en activiteiten aan en deelt speciale EHBO-diploma’s uit.
  • Twee dagen per week liggen de sloepen van Plastic Whale klaar om met kinderen het plastic afval rondom het museum op te vissen
  • Met een gids van het museum op walvisexpeditie; hij vertelt over baleinen, tanden, levertraan en nog veel meer
  • Voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar is er bijna dagelijks een kleuterprogramma ‘vissen is dol-fijn’. Een spannend en ontroerend verhaal over twee vissers die geen vissen meer willen vangen.
  • In de familielezing van de 22-jarige Anne-Goaitske Breteler vertelt zij over haar boek ‘de traanjagers’.
  • In Museum In ’t Houten Huis kunnen families op 15 augustus mee met een museumboot inclusief walvisverteller of deelnemen aan de historische walvisvaartwandeling.
  • Het Zaans Museum organiseert een historische walvisfietstocht
  • Op Texel is op 8 augustus een walvisdag bij Ecomare en op 9 augustus bij museum Kaap Skil.
  • Iedereen kan zijn/haar kennis over walvissen testen in de WWF-walkwis.

Het complete overzicht vind je hier.

Lees ook: Dagje uit Scheepvaartmuseum
Lees ook: Dagje uit: Ecomare

Paw Patrol – Toy Champ Amersfoort

In ToyChamp Amersfoort staat de allergrootste en levensechte PAW Patrol Brandweertruck ooit. Ga op missie bij de Avonturen Baai van ToyChamp in dit waanzinnige coole schap. Dit vieren wij op woensdag 25 juli om 16.00 uur met een gezellig feestje. Kom naar de winkel en ontmoet PAW Patrols’ Marshall en Chase. Neem plaats in de ultieme Brandweertruck en waan je even in de fantasiewereld van de heldhaftige pups en hun spectaculaire avonturen.

Jul & Julia Zomerweken in Julianatoren

Tot en met 31 augustus vinden de Jul & Julia Zomerweken plaats in kinderpretpark Julianatoren. Bezoekers van het Apeldoornse pretpark genieten van de nieuwe spectaculaire parkshow “Jul & Julia en de reis om de wereld”. Deze show is maar liefst vier keer per dag te zien in het Jul & Julia Theater en duurt ongeveer 25 minuten. Tevens kan er op het Torenpodium mee worden geswingd tijdens de Mexicaanse dansshow van mevrouw Suikerspin en leert meneer Kaasgaaf iedereen limbodansen. Julia de Muis neemt iedereen dansend mee naar Thailand in Julia’s Toko Show. Uiteraard kan er ook volop genoten worden van de meer dan 60 te gekke attracties, waaronder de Paardenbaan, de Sombrero en de Safaribaan.

Kinderpretpark Julianatoren is de hele zomervakantie alle dagen geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Van 28 juli tot en met 19 augustus is de Julianatoren geopend vanaf 9:30 uur. Alle shows zijn bij de toegangsprijs van het pretpark inbegrepen.

Meer informatie over de Jul & Julia Zomerweken zijn hier te vinden.

Lees ook: Dagje uit; Julianatoren Apeldoorn

Rolschaatsen & Nerf blaster games

Monkey Town Delft binnenspeeltuin - Mamaliefde.nl

“Monkey Town Delft beschikt over 3000 vierkante meter speelplezier. Met o.a. een peuterzone die zich richt op de ontwikkeling van de fantasie van kinderen door middel van rollenspellen, zijn wij al uniek in de regio. Nu wilden wij ons oppervlak de komende maanden gebruiken voor zomerse activiteiten. Zodoende kwamen wij op het idee van een rollerskatebaan”, aldus eigenaar Geoffrey Pijpaert. De baan is geschikt voor zowel de onervaren als de ervaren kinderen. Aan de zijkanten zijn bankjes beschikbaar om op uit te rusten of om als volwassene toe te kunnen kijken. Het gebruik van de rolschaatsen en de baan is kosteloos in combinatie met een geldig entreeticket.

Gelijktijdig met de rollerskatebaan is er nog meer actie in Monkey Town Delft gaande. Marketing-verantwoordelijke Micha Reij; “Wij beschikken over een 5-D Bioscoop en een grote Lasergame-Arena. Nu weten wij ook dat Nerf Blasters ongekend populair zijn. In dit geval was het een makkelijke optelsom voor ons: wij maken van de Lasergame-Arena een Nerf Blasters-Arena.” Bij een geldig entreeticket ontvangen gasten een muntje dat te gebruiken is voor de Lasergame. Kinderen kunnen wanneer drukte het toelaat, zelf de keuze maken of ze ‘gewoon’ willen Lasergamen of de Nerf Blasters gebruiken.

De rollerskatebaan en Nerf Blasters-Arena zijn er tot en met het einde van de zomervakantie. Voor meer informatie over Monkey Town Delft kijk je hier.

Lees ook: All you can eat in een binnenspeeltuin?
Lees ook: Binnenspeeltuinen; de leukste indoor speeltuinen per provincie ook voor de allerkleinsten

Lego Moon City

En als je dan toch in Delft bent, breng dan ook een bezoekje aan het station / stadskantoor voor de tentoonstelling Lego Moon City. Vanuit alle kanten kun je meekijken naar het maanlandschap van de toekomst, bedacht en gebouwd door 300 schoolkinderen. Ze hebben hierbij techniek en wetenschap als leidraad gebruikt voor hun LEGO-creaties, zodat het een behoorlijk realistisch scenario is geworden van een mogelijk toekomstig leven op de maan. Zo zijn er bijvoorbeeld een ruimtelift, woonverblijf en mijnen voor o.a. water en helium-3. Hiervoor zijn maar liefst 25.000 LEGO-stukjes gebruikt om het maanlandschap te creëren. In de vitrine staat ook een QR-code van LEGO. Als je deze scant kun je luisteren naar een audio tour.

Meer informatie vind je hier.

Negen Pleinen Festival Efteling

Tijdens de zomermaanden komt de Wereld van de Efteling nóg meer tot leven. In het zonovergoten park vind je volop verkoeling in de leukste waterattracties, geniet je van spectaculair entertainment en bewonder je de natuur op haar mooist.

Geniet deze zomermaanden van sprookjesachtige optredens, wonderlijke ontmoetingen en eindeloos veel entertainment tijdens het Negen Pleinen Festijn. Proef zomerse hapjes en drankjes en geniet van alle attracties. In juli en augustus is de Efteling elke vrijdag én zaterdag tot 23.00 uur geopend!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Overnachten bij de Efteling; Guesthouse Hotel Kaatsheuvel
Lees ook: Weekendje Efteling; Loonsche Land

Cirque Moustache

Cirque Moustache reist door Nederland met een prachtige circustent. Ook gaan er klassieke circuswagens mee op tour en kan het publiek zich op elke locatie voorafgaand aan de voorstelling vermaken op de Kinderkaravaan. Er zijn verschillende circusmaterialen om mee te oefenen, kermisspelen voor jong en oud, sideshows met de meest wonderbaarlijke verschijningen, en natuurlijk kun je genieten van de traditionele popcorn en suikerspinnen. Op sommige locaties worden ook workshops gegeven, zodat kinderen in 2 uur tijd worden klaargestoomd om als circusartiest een echt optreden voor de ouders te geven!

De volledige speellijst vind je hier op de website van Cirque Moustache.

Bluebees bij Blue Boat Company

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat de altijd vrolijke Bluebees, de virtuele huisdiertjes van rederij Blue Boat Company, weer aan de Amsterdamse grachten vertoeven. Al varend over de grachten, worden kids (en ouders!) deze zomer uitgedaagd om Bluebees te vangen. Tijdens dit interactieve avontuur leren kinderen met behulp van een speciale augmented reality app Amsterdam spelenderwijs vanaf het water kennen.

Tijdens de rondvaart geeft de app aan wanneer je in het leefgebied van de Bluebees vaart. Dat is het moment om over te schakelen naar de speciale Bluebee-camera om de diertjes te ontdekken. Eentje gespot? Speel de minigame en haal ze over om aan boord te stappen. Zodra de Bluebees zijn gevangen, vertellen zij graag iets over hun favoriete plekje in Amsterdam!

Meer informatie vind je hier.

Dino’s bestaan niet

Bezoek tussen 14 juli en 25 augustus de gratis interactieve expo in de Centrale Bibliotheek: ‘Dino’s bestaan niet’. Met prachtige illustraties uit het gelijknamige boek van Mark Janssen en een mega Dino – als je heel goed kijkt. Deze expo is tot stand gekomen in samenwerking met Bibliotheek Rotterdam. Op 24 augustus leest Mark Janssen voor uit zijn boek ‘Dino’s bestaan niet’. Daarna ga je zelf – met hulp van Mark Janssen – dino’s tekenen!

Meer info en tijden? Hier vind je de agenda.

Lees ook: De leukste dino-uitjes met kinderen

Steek je handen uit de mouwen – Maritiem Museum Rotterdam

Campagne Held van de Haven. Maritiem Museum, Rotterdam. Foto Marco De Swart

Met de start van de zomervakantie op zaterdag 14 juli begint ook het speciale familieprogramma van het Maritiem Museum Rotterdam ‘Steek je handen uit de mouwen’. Gewapend met een handige ‘toolkit’ gaan kinderen en volwassen de haven in, om aan de slag te gaan met échte maritieme uitdagingen en activiteiten. Als kersverse winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs grijpt het Maritiem Museum de eerste vakantiedag graag aan voor een feestelijke geste: alle bezoekers krijgen op 14 juli een heerlijke ijskoude traktatie.

Tot en met 26 augustus gooien de schippers van het Maritiem Museum, iedere zondag én elke woensdag vanaf 18 juli, de trossen los van de museumschepen. Bezoekers kunnen een rondvaart van anderhalf uur maken, langs de highlights van Rotterdam. Opvarenden ontdekken alles over de historie van bijvoorbeeld stoomsleepboot Dockyard V (1940) of dienstschip Havendienst (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam.

Tijdens de zomervakantie is het Maritiem Museum elke dag open. Een actueel overzicht van alle openingstijden, activiteiten en ticketprijzen vind je hier.

Lees ook: De leukste musea met kinderen in Nederland

Drakenridders in Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn, het familiepretpark met 30 topattracties voor de hele familie, zorgt deze zomer voor een grote glimlach bij ouder en kind. Afgelopen weekend is de waanzinnige zomershow ‘De Drakenridders’ in première gegaan. Bezoekers kunnen de hele zomer lang iedere dag genieten van spannende show met dappere ridders en gevaarlijke draken. Daarnaast kunnen zij waterpret beleven in Aquaventura Slidepark, waar de kleintjes spelen bij de waterspeeltuin en de durfals van maar liefst 11 waterglijbanen kunnen zoeven.

Bovendien kan iedereen zich vier woensdagen in augustus lekker lang in het park vermaken tijdens de Zinderende Zomeravonden. De attracties zijn open tot 21.30 uur en iedere Zinderende Zomeravond wordt feestelijk afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow om 21.45 uur. Beleef zomerse avonturen in Avonturenpark Hellendoorn!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit Hellendoorn met bezoek aan waterparadijs

Nick Jr. Zomerbios

Deze zomer gaan in de Nederlandse Pathé-bioscopen de allernieuwste afleveringen van PAW Patrol, Blaze en de Monsterwielen en Shimmer & Shine in première bij de Nick Jr. Zomerbios. De Nick Jr. Zomerbios vertoont vanaf 4 juli 2018 exclusief op het witte doek gloednieuwe afleveringen van de favoriete Nick Jr. series, die nog nooit eerder zijn verschenen op de kinderzender. Speciaal voor de allereerste bioscoopbeleving van jonge kinderen is het geluid zachter afgesteld en blijft het licht deels aan. Op deze manier genieten de kinderen een uur lang van de avonturen van hun Nick Jr. vriendjes.

Lees ook: De leukste bioscoop kinderfilms tijdens de zomer 2018

Beleef de wereld van de politie, brandweer en ambulance

In de zomervakantie is er bij PIT in Almere van alles te beleven! Van 14 juli t/m 2 september 2018 zijn er leuke activiteiten voor een dagje uit met kinderen of familie. Gezinnen kunnen gebruik maken van een kortingstarief. Bekijk hier alle activiteiten in de zomervakantie. Vaar met de blusboot, speur met paw patrol of stap in een pantserwagen.

Het volledige programma vind je hier.

Dierentuin & Pretparkweken; voor 1 euro een dagje uit!

De temperaturen worden weer stukken aangenamer, het zonnetje breekt langzaam door en de lentekriebels komen weer naar boven! Tijd om je vrije tijd goed te besteden en er lekker op uit te gaan! Wij inspireren je graag met de leukste uitjes. Deze weken staan in het teken van pretparken en dierentuinen en graag verrassen we jou met de leukste acties, kortingen en leukste parken. Nog zoekende naar een leuk dagje uit?! Lekker op pad en de dieren bekijken van heel dicht bij! Leuk om met het gezin te doen of gewoon lekker samen. Bied al mee vanaf 1 euro!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Top 10 leukste pretparken met kinderen in Nederland
Lees ook: Top 10 leukste dierentuinen met kinderen in Nederland

Wat zijn jouw plannen deze zomervakantie?

 

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Ze houdt van reizen, kwalitatief speelgoed en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Zomervakantie 2019; activiteiten & uitjes in Nederland met kinderen
Author Rating
51star1star1star1star1star