Ga je dit jaar niet op vakantie en vraag je je af hoe je je kinderen dit jaar moet vermaken? Geen zorgen, naast gewoon lekker een dagje thuis aanrommelen en leuke uitstapjes worden er ook dit jaar heel veel events en activiteiten georganiseerd. In alle delen van het land en voor ieder budget. Nieuwsgierig of er ook iets tussen zit bij jou in de buurt? Lees dan snel verder!

Lees ook: Schoolvakanties 2018-2019; inclusief studiedagen en vrije dagen
Lees ook: Dagje uit check list; Voorbereiding dagje uit met kinderen incl. inpaklijst wat mee te nemen
Lees ook: De leukste spelletjes en activiteiten voor in de zomer / vakantie

Festivals & Evenementen

NDSM Kinderatelier – Amsterdam

Het NDSM Kinderatelier gaat deze keer aan de slag met het thema vliegen & vliegtuigen. Dit thema is gebaseerd op kunst dat te zien is op de NDSM-werf. Deze keer is dat Landing Strip van Willem de Haan, dat tot 24 juli te zien is op de NDSM-werf. Kunstenaar Willem De Haan heeft met zijn werk een vliegtuig doen landen in het water van de NDSM-werf. Tijdens NDSM kinderatelier gaan de kinderen timmeren, solderen en meer om (water)vliegtuigen, helikopters, dubbeldekkers, straaljagers en andere vliegmachines te bouwen. Er wordt eerst een ontwerp gemaakt en tot slot wordt er een landingsbaan gebouwd, waarop proeflandingen gehouden in het dok op de NDSM-werf.

Meer informatie vind je hier.

Strandplezier in de speeltuin – Groningen

Van week 30 tot en met week 33 worden er in vier verschillende speeltuinen meerdere zomerse activiteiten aangeboden. In elke speeltuin wordt een grote hoeveelheid zand geplaatst, waarbij de kinderen kunnen spelen met het zand, water en zich uit kunnen leven met beachvolley en het bouwen van zandsculpturen samen met een zandkunstenaar. De deelnemende speeltuinen in de gemeente Groningen zijn Vinkhuizen, De Hoogte, Oosterpark en in Selwerd. In samenwerking met NUSO/Jantje Beton zijn er ongeveer 20 jongeren geworven om mee te helpen bij het organiseren van dit zomerprogramma. Door de getrainde begeleiding wordt er een gevarieerd en uitdagend dagprogramma aangeboden. Kom gezellig bij ons langs en speel mee met de ambassadeurs! Iedereen is welkom, aanmelding is niet nodig en de deelname is gratis.

Meer informatie vind je hier.

Musea

Continium Discovery Center

ijdens de zomermaanden zorgt Continium discovery center in Kerkrade voor verkoeling met extra wateractiviteiten. Van het componeren van een H2Orkest met water muziekinstrumenten tot Summer Science waarbij bezoekers een eigen waterracket bouwen en lanceren, en experimenteren met het maken van de grootste zeepbel ooit. Daarnaast is ook binnen de verkoelende muren van Continium een hoop te ontdekken; ga aan de slag met eigen DNA of los het mysterie op van het verdwenen flitspapier tijdens de CSI workshop. Geen reden tot oververhitting dus deze zomer.

Meer informatie vind je hier.

Kasteel Hoensbroek

Deze zomer staat het bij Kasteel Hoensbroek bol van de extra leuke en spannende activiteiten. Naast de familiespeurtochten en het bewonderen van het kasteel, gaan ridders de strijd met elkaar aan op hun strijdrossen en kunnen kinderen voor heel even zelf een ridder worden. Daarnaast zijn er spectaculaire roofvogelshows én deelt de slotbewaarder zijn verhalen en kasteelgeheimen met de bezoekers. Alle activiteiten zijn bij de reguliere entreeprijs inbegrepen. Speciaal voor gezinnen heeft Kasteel Hoensbroek een voordelig familieticket.

Meer informatie vind je hier.

Stoomsafari Hoorn-Medemblik

De locomotief fluit en de stoker gooit kolen op het vuur! Klaar voor vertrek? Een avontuurlijke reis door een andere tijd begint. Bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik beleef je de Spannendste Tijdreis met Stoomtram en Boot. Bello en de andere historische stoomlocomotieven rijden in juli en augustus volgens een uitgebreide dienstregeling boordevol extra activiteiten… De Tijdreis wordt extra leuk met de speurtocht Stoomsafari. Je krijgt een gratis koffer vol opdrachten die je tijdens de Tijdreis uitvoert ontdek je alles over het reizen met de stoomtram. Je kunt je verkleden als een reiziger van 100 jaar geleden en de post sorteren zoals dat vroeger in de rijdende stoomtram gebeurde. Heel spannend is natuurlijk het kijkje bij het kolenvuur van Bello. Op het station van Wognum moeten de goederen in de juiste tram worden ingeladen, anders komen ze niet op de juiste bestemming. En aan het einde van de tocht kun je ook nog naar het museumterrein in Hoorn! Op het sfeervolle tramstation in Hoorn ga je 100 jaar terug in de tijd. Ontdek tentoonstelling De Tijdlijn, het seinhuis en de werkplaats. Daar staan de grote stoomlocomotieven opgesteld en vind je het Bello Atelier, waar de Tram voor Bello wordt gerestaureerd. Stap in en ga mee! Vaar met veerboot Friesland van Enkhuizen naar Medemblik over het IJsselmeer. Reis vervolgens met de stoomtram naar Hoorn. Je kunt de reis ook in omgekeerde richting maken.

Meer informatie vind je hier.

Monster aan – Maritiem Museum Rotterdam