Na het nieuwe Playa-gedeelte in het Tikibad houdt het voor Duinrell niet op met vernieuwingen en uitbreidingen. Ook het buitenbad dat in de zomer zeer aangenaam is, heeft de afgelopen winter een complete opknapbeurt gehad en is volledig vernieuwd ter ere van het 35-jarig jubileum. Het Tikibad wordt naar buiten uitgebreid met onder andere 5 nieuwe familieglijbanen en een waterspeelhuis. Ook is er een waterspeeltuin met de grootste tipping bucket van Europa. Om dit te vieren waren we uitgenodigd voor een speciaal Duinrell Fan Event om een middag heerlijk te genieten van de waterpret. Aangezien ze nog geen vakantie hadden moesten ze ’s ochtends eerst nog even naar school maar reden we daarna direct door naar Wassenaar (voor ons gelukkig maar een half uurtje)!

Lees ook: Dagje uit Duinrell
Lees ook: Opening Playa Tikibad
Lees ook: Subtropische zwembaden en zwemparadijzen Nederland

Duinrell Fan Event

Bij de entree kregen we speciale polsbandjes om zodat we naar binnen mochten in het buitenbad dat tijdelijk even gesloten was voor de overige gasten. Bij de ingang van het bad stond Rick de Kikker ons al op te wachten voor een zomerse foto en kregen we een bloemenketting omgehangen. Nieuw zijn ook de strandhutachtige omkleedkamers waar de kleding werd omgeruild voor een meer toepasselijke zwemkledingoutfit en zochten we een ligstoel op aan de rand van het bad. Supergezellig was dat er ook een aantal andere bloggers waren zoals Fleur, Lisette, Marjolein en Maarten. De kinderen vonden elkaar ook al snel, dus terwijl zij de nieuwe zwembaden aan een uitgebreide test onderwierpen konden wij genieten van het zonnetje. Na een paar frisse dagen was het niet alleen qua temperatuur een stuk aangenamer, maar werden we ook getrakteerd op een stralende zon zodat ik die avond moest constateren dat ik me toch wat beter had moeten insmeren…

Genieten voor jonge(re) kinderen!

De kinderen vonden het helemaal niet erg om hier de woensdagmiddag door te brengen. Doordat de meeste baden maximaal 20 cm diep zijn is het ook echt goed te doen met jonge kinderen en mochten ze van mij vrij rondlopen. Alleen het grote ronde bad liep wat dieper af dus de afspraak gemaakt dat als ze daarin wilden er eerst zwemvleugeltjes om moesten. De kinderen vinden het altijd super om van de glijbaan te gaan, maar vaak is daar óf een minimale lengte voor (en laat ik nu vrij kleine kinderen hebben) óf dat het uitkomt in een diep bad. Deze glijbanen komen echter uit in een speciale uitglijbak en ook in de waterspeeltuin zijn een tweetal glijbanen zodat ze daar ook zelfstandig van af kunnen. In het grote bad drijven een flink aantal zwembanden rond, net als ander speelmateriaal zoals drijvende ananassen en opblaasbare strandballen, zodat er lekker gespeeld kan worden. Heerlijk dus om ze lekker hun gang te laten gaan! Daarnaast viel het me op dat er aardig wat personeel aanwezig was om iedereen in de gaten te houden. Ook toen het zwembad voor alle gasten openging.

En voor mama’s en papa’s!

Al dat water zag er erg aantrekkelijk uit, zeker zo in het zonnetje. Het zwembadwater is verwarmd en dat maakte het heel aangenaam om zelf even op het randje te gaan zitten met de voeten in het water. Dat was echt even genieten! Natuurlijk ook een reden voor de kinderen om me vervolgens nat te spetteren ;-)

Was het vroeger wel eens zoeken naar een plekje op een bankje of een stoeltje; nu is er een terras met tafeltjes en stoelen, staan er langs alle zwembaden rijen met ligstoelen en parasols en is de groene ligweide nog steeds een aantrekkelijk alternatief. Verspreid over het grasveld staan er ook een aantal hangmatten waar je heerlijk kan schommelen en dommelen. Heel fijn dus dat ze hier rekening mee hebben gehouden, want dat maakt het toch net wat aangenamer om zelf ook wat langer te blijven hangen.

En natuurlijk ook lekker spelen!

Naar Duinrell ga je niet alleen voor het Tikibad, hoe aantrekkelijk dat ook is. Toen we naar het zwembad liepen waren we natuurlijk ook even het sprookjesgebied in gelopen aan het begin. En vanaf het grasveld in het zwembad hadden de kinderen al snel de kikkerachtbaan gespot. Toen ze het zwemmen zat waren wilden ze met zijn allen daar in. Omdat het buitenbad nu voor iedereen geopend was, was het daar erg druk en in de rest van het park erg rustig! Ze konden dus rustig drie keer achter elkaar in de achtbaan. Om daarna nog twee keer in de zweefmolen te gaan en nog een keer in de treintjes en locomotief. De dag eindigden we bij de grote speeltuin in het midden van het park, waar ze nog even heerlijk konden klimmen, schommelen en draaien voor we voldaan en vermoeid van deze leuke middag terug naar de auto liepen.

Let op: Voorheen was het buitenbad vrij toegankelijk, nu is het alleen toegankelijk voor daggasten met een tikibadticket of verblijfsgasten die via Duinrell.nl hebben geboekt. Daarom is het ook een stuk makkelijker om van binnen naar buiten te lopen.

Meer informatie vind je hier.